|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-17-2008, 23:22
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 18%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Csak az, hogy eddig opcionális volt, hogy ki akar éjszakázni(mert ha jól kalkulált fel lehetett úgy rakni a tekercseket, hogy ne kelljen éjszaka felkelni érte), most meg hogy úgy fogalmazzak "kötelező"! Mármint annak akinek számít, hogy elkopik 25milla értékű tekercs reggelig!
Tehát csak nehezebb lesz a tartalék felhalmozás, de nem lehetetlen, és ugyanúgy mindenki fog tartalékolni, mert ebben érdemes szinte csak, és akkor jönnek az éjszakai kelések, ezzel együtt az éjszakai táamdások, és akkor lasan az egész játék megfordul. Éjjal lesz élet, nappal semmi...
|
Ne viccelj .. mi ez? Valami káoszelmélet? Ha 25 millió arany értékű tekercsekről beszélünk,akkor egy kínzóan hosszú éjszaka alatt elkopik belőle másfél milliónyi
Továbbra is opcionális lesz,hogy ki akar éjszakázni azzal a különbséggel,hogy számolgatni vagy sasolni sem kell,hogy melyik körben kopnak a tekik .. (megjegyzem a sasolás is belenyúlhat az éjszakába)
|

02-17-2008, 23:38
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Ne viccelj .. mi ez? Valami káoszelmélet? Ha 25 millió arany értékű tekercsekről beszélünk,akkor egy kínzóan hosszú éjszaka alatt elkopik belőle másfél milliónyi
Továbbra is opcionális lesz,hogy ki akar éjszakázni azzal a különbséggel,hogy számolgatni vagy sasolni sem kell,hogy melyik körben kopnak a tekik .. (megjegyzem a sasolás is belenyúlhat az éjszakába)
|
Jól van, na, csak írtam egy számot! Mint azt mondtam sohasem foglalkoztam tekercsekkel, mindig csak max 2hétig volt max 500millám tekercsben. És nem tom mennyit szoktak a nagyok tartani 
|

02-18-2008, 00:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Nekem nagyon is megfelelt a 19 körönkénti tekikopás. Most is megfelel. Van hogy bekopik a teki, és az igen kínos tud lenni, de ezzel számolni kell.
Nem gondolom jó ötletnek a körönkénti tekikopást.
Lehet van akinek kedvez, de szerintem a többségnek nem.
Nem vagyok nagy tartalékokkal rendelkező ország birtokosa kivéve az anarchos orikat, de ha valaki arra áldoz az idejéből, hogy legyen tartaléka nem kellene arra kárhoztatni, hogy álandóan a paicot és a tekiket figyelje. A legöbb ország minimális tarcsit gyűjt, házi használatra. Tartalékok nélkül egy ország könnyen lufivá válhat. Tényleg ezt akarjátok?
|

02-18-2008, 07:46
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Más topicokban is és itt is többször olvastam, hogy tartalékok nélkül nem lehet játszani. Miért ne lehetne? Sőt, ha nincsenek tartalékok, akkor többféle stratégiát lehet választani, tehát változatosabb lenne a játék.
Tartalékok nélkül akkor van ciki, ha az ellenfelemnek van tartaléka, nekem meg nincs. Persze, ez sem lehetetleníti el a szegény ország helyzetét, legfeljebb megnehezíti. De ha senkinek sincs tartaléka, akkor az mindenkinek csak jó lenne, mert sokkal inkább számítana a játéktudás és a stratégiai érzék.
A körönkénti tekikopás egy kicsit nehezíti a tartalékok gyűjtését. De önmagában ettől annyi fog változni, hogy egy picit nehezebb lesz a tartalékokat végigvinni.
Én logikusabbnak tartom a körönkénti kopást, ezért támogatom.
Egér a sajton... (#3744)
|

02-18-2008, 08:01
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Úgy beszéltek,mintha a körönkénti kopástól összeomlana a téridő kontinuum és megsemmisülne a világegyetem .. Tény,hogy néhol ez árváltozásokhoz vezethet,de időbeni felkészüléssel tökéletesen kiküszöbölhető lenne mindenfajta kellemetlenség. Hisz a teki nem fog többet kopni,mint eddig,leszámítva a szintlépéses mizériát.Akinek sok van,az kibírja,akinek kevés,annak pedig nem számottevő a vesztesége. Nem kell senkinek éjszakáznia,ha kiteszi a tekiket napközben.Hisz 24 óra +kv után tér vissza a piacról az eladatlan áru. Ha pedig valaki éjszaka teszi ki,akkor nyilván éjszakázni szokott,így ez érdembeni változást nem fog okozni a játékmenetében. Mire fel a nagy rívás?
|
Aha csak azt felejted el, hogy...
Quote:
A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésõbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru.
|
Akkor ha ma kirakom délben, ne mond már nekem, hogy nem fog átcsúszni éjszakára? 
Nem is az a baj, hogy átcsúszik, most is átcsúszik, de ha gnóm vagy óriás az ember, amit ugye ő választott, akkor mondjuk hetente egyszer kell kelnie a tekik miatt. Most meg, ha átcsúszik éjszakába szépen ott is fog maradni, zseniális...
Ha tekiben tartom a pénzt kopik, ha katonában vagy nyersiben, akkor nem mehetek szabira,mert buktam. Ha rúnában, akkor csak tolvaj lehetek, de lehet, hogy akkor is elviszik.
Szerintetek ez jó?
Miért kell a mostaninál jobban kedvezni annak, aki 7/24-ben akar játszani?
Én ezt nem bírom felfogni...
|

02-18-2008, 08:37
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 18%
Longevity: 94%
|
|
Aki úgy érzi,hogy függő és élete múlik azon,hogy ne kopjon a tekije,az nyilván saját maga számára kötelezővé tette az éjszaka keléseket (is).
Ha valakinek van egy millió tekercse és az adott csoportban 2500 az átlagár,akkor a visszaérkező tekercsekből körönként kb 2k fog elkopni. Ez a 2,5 mrd-os tartalékból körönkénti 6 milliós veszteséget jelent.Ebben a tudatában mindjárt nyugodtabban alszik mindenki.
Az 1M teki nem olyan nagy szám.Aki komolyabban hajlik a tartalékolás felé,annak sokkal nagyobb számokban kell gondolkodnia.
Ezzel szerintem senki nincs és nem is lesz arra kényszerítve,hogy éjszakázzon. Akinek tényleg annyira fontos a kopásmentesség,annak pedig nincs más lehetősége,mint hogy felkel.Vagy nem tart tekit 
|

02-18-2008, 08:40
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Akinek tényleg annyira fontos a kopásmentesség,annak pedig nincs más lehetősége,mint hogy felkel.Vagy nem tart tekit 
|
Néhány alap lehetőség kimaradt:
1, Ír tekercset.
2, A szövijei írnak tekercset.
3, Vesz tekercset.
4, Lop tekercset.
|

02-18-2008, 09:38
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Néhány alap lehetőség kimaradt:
1, Ír tekercset.
2, A szövijei írnak tekercset.
3, Vesz tekercset.
4, Lop tekercset.
|
ati, miert teszel ugy mint aki nem erti a dolgot? nem az a gond, hogy vki nem tudja az altalad leirt modszerekkel potolni a tekikopas fogyasat, hanem a tartalek 1szeruen nem erre kell! mar tobbszor leirtam, hogy az elszenvedett pusztitas/renges toldozasara-foldozasara. 1200 heki korul 1etlen alulrol benyelt puszti kijavitasa 1 mrd-ba kerul. szted ha a pusztizas utan irkalunk 20-30 konyvtarral tekit, akkor az meddig tart amig kitermeljuk a veszteseget? 1 honap? 2?
es mi van ha nehany ora mulva jon a klovetkezo akcio, vagy meg 1? es meg 1? nagyon jol tudod, hogy a legtobb orszagnak erre kell. es nem luxusbol van.
ha azt akarod, hogy ne kelljen tartalek, akkor a nyersanyag arat maximalizald mondjuk 1000 aranyra a piacon.
nem kell mindenaron leszivni a jatekosok aranytartalekat. a legtobb orszagnak nincsenek gigatartalekai.
de ha mar a kopasrol van szo, akkor vajon a tekercsek "szukseges mennyiseg" feletti resze vajon miert kopik? hiszen az nem hasznalatos. tegyuk fel, hogy van 1 millio lakasteki 1 gnomnal. 10650 db eleg a +50%-hoz. tehat ennyit kell hasznalni. akkor a fennmarado 989350 miert kopik a "hasznalat"-tol?
1szeruen a rendszer mindenaron le akarja csokkenteni a vagyont. tudod milyen rossz erzes ez?
meg1szer hangsulyozom ez a legtobb orszagnak nem arra kell, hogy villogjon vele, vagy bmilyen kapzsi vagyat kielegitse, hanem a z elszenvedett serulesek potlasa miatt szukseges. ennyi es nem tobb. a rendszer meg mindenaron le akarja ezt huzni. dehat ez az eletben maradashoz kell!
ugyis soxor elgepeli az ember es elrabolodik hazafele. meg nem figyel oda / nincsen netje / nem er ra mindig igy bekopik idonkent a tartalek. vagy csak 1szeruen fel kell szabaditani, mert epitkezni kell.
ha tartalek nelul 1 orszagot er 1-2 esetleg 3 puszti, akkor lehuzhatja a rolot. vagy a helyreallitas fel evbe kerul. na de akit 1szer elinditanak a lejton, az a tobbiek szetszedik. hat erre kell a tartalek, hogy ennek az eselyet kicsit lehessen csokkenteni.
emellett meg vki irhat napi szinten tekit, kovacsolhat fegyvert, banyaszhat vmit, stb., de ez arra semmikeppen sem eleg, hogy 1-1 nagyobb serulest kikuszobolhessen. mert ha ezek az epuletek jelentos szamban vannak, akkor meg azert szedik szet.
normalis erteku tartalek = eletben maradas, semmit tobb.
|

02-18-2008, 10:19
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
normalis erteku tartalek = eletben maradas, semmit tobb.
|
Meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy lehessen ilyen tartalékot képezni.
Hangos gondolkozás: az emberek örülnek, ha nagyobb adományokat kapnak, ezért ilyenkor minden 10 arany után 1 aranyat automatikusan félretesznek, amit a segélykeretből felhasználhatsz.
Nem vagyok benne biztos, hogy a tartalékgyűjtésnek csak a trükközéses módjait kellene támogatni.
|

02-18-2008, 10:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Én tekiben és rúnában tartom a tartalékot, nem látom, h olyan komoly érvágás lenne számomra a körönkénti kopás, a tekit eddig is ki tudtam tenni, ha meg véletlenül nem tudnám kitenni mondjuk 5-6 körig, akkor a negyede kopna annak, mintha beleszaladok egy mostani kopásba.....
A Száműzött visszatér! (#708833)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|