|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Lehessen e 0%ra állítani a szövetségesi segítség arányát?
|
Ne, rossz ötletnek tartom
|

|
10 |
11.63% |
Igen, jó ötletnek tartom.
|

|
76 |
88.37% |

05-13-2007, 21:39
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Trek
Szerintem ez feljebb már nem annyira felesleges... Például ha egy vari segítséget akar hívni a szövijeitől, nem mind1 hogy elhív mondjuk csak 3000-4000 íjat, vagy jön mellé még 8000 lovas is...
Amúgy meg szerintem akár milyen profi lehetsz, ha épp nincs gépnél a hadisod hogy visszaüssön, és te segítséget akarsz hívni úgy, hogy van íjad meg párezer pacid, akkor az elkerülhetetlen hogy mind2 jöjjön...
|
Én B-ben se láttam varist 80k lóval, bár tény, csak 1800 hekiig jutottam ott.
|

05-14-2007, 05:38
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Én B-ben se láttam varist 80k lóval, bár tény, csak 1800 hekiig jutottam ott.
|
Nem hinném, hogy ilyet mondtam, mert ilyennel még én sem találkoztam.
Miért is kellene 80K ló? Sajnos nem értem az eszmefuttatásod... Ha jól tudom ha a varis hadistól hív segítséget, akkor a hadis lovasainak 10%át hívhatja el, de maximum a saját egységeinek a felét. Tegyük fel hogy egy varisnak van 6000 lovasa, meg mellette 5000 íj 1000 hekin. Ekkor egyszeri segítséghívással elhív egy hadistól akár 2000 körüli lovast, meg mellé maximum 2000 íjat. Ezt akár 2-3x megismételheti. Ha a hadisnak volt 5000 íja, abból a varis elhívott 2500at, akkor a következőre már csak 1250et fog elhozni, de a lovakból még mindig 1800at. Az arányok csak attól függenek, milyen egységei vannak a varinak. nálunk például csak 3000 íja van, meg mellé 6000 paci, ebben az esetben még rosszabb a helyzet...
Last edited by Trek; 05-14-2007 at 06:09..
|

05-14-2007, 07:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Nem hinném, hogy ilyet mondtam, mert ilyennel még én sem találkoztam.
Miért is kellene 80K ló? Sajnos nem értem az eszmefuttatásod... Ha jól tudom ha a varis hadistól hív segítséget, akkor a hadis lovasainak 10%át hívhatja el, de maximum a saját egységeinek a felét. Tegyük fel hogy egy varisnak van 6000 lovasa, meg mellette 5000 íj 1000 hekin. Ekkor egyszeri segítséghívással elhív egy hadistól akár 2000 körüli lovast, meg mellé maximum 2000 íjat. Ezt akár 2-3x megismételheti. Ha a hadisnak volt 5000 íja, abból a varis elhívott 2500at, akkor a következőre már csak 1250et fog elhozni, de a lovakból még mindig 1800at. Az arányok csak attól függenek, milyen egységei vannak a varinak. nálunk például csak 3000 íja van, meg mellé 6000 paci, ebben az esetben még rosszabb a helyzet...
|
Egy kérdés: Védekezésnél mi a búbánatnak a lovasokhoz 50%-os segítségnyújtást beállítani?
Én azt szigorúan 10%ra állítom mindig és nem tudom ki hogy van ezzel, de a nagytöbbség véleményem szerint ugyanígy csinálja.
szerintem felesleges az a 10% minimum.
Egyrészt ki lehetne kerülni, hogy egy viharosabb szövibomlásnak az legyen a vége, hogy az egyik fél elhívja apránként a másik összes seregét.
Másrészt valóban nem kéne még a segítségül lényegében teljesen feleslegesen érkező lovasokat is etetnem és pénzelnrm.:P

Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

05-14-2007, 14:10
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Másrészt valóban nem kéne még a segítségül lényegében teljesen feleslegesen érkező lovasokat is etetnem és pénzelnrm.:P

|
Etetni nem kell oket.... tessek sugot olvasni 

05-14-2007, 14:20
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zsáni
ugyanmár.
nem szabotőrök és elmebetegek játszák a játékot 
|
Akkor te még nem voltál rossz szöviben, (hál' Istennek én is baromi régen) akiket elütnek tőleg 7-8 körre (esetleg többre) és fogja, és figyelmetlenségből elhúzza a sereged 50%-át...
Hát csoda, hogy közben bevertek 3-szor földre?
Még szerencse, hogy csak háromszor.
Bár a felvetést én sem támogatom 100%-osan, de mondjuk félig igen.
Legyen 5% - 50%.
Kiegészítem:
Esetlegesen egy olyan szövi, ahol belső veszekedés folyik, kihúzza belőled a sereged, majd szól a haverjának, hgoy verjen agyon...
Tudom, ez JKSZ. És 5/Y jár érte, akár törlés is mostmár, ha ezzel teljesen tönkretesz... De sajnos volt már ilyenre példa. Szerintem nem is egy. :S
Last edited by Pax Hungaricum; 05-14-2007 at 14:24..
|

05-14-2007, 14:26
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Akkor te még nem voltál rossz szöviben, (hál' Istennek én is baromi régen) akiket elütnek tőleg 7-8 körre (esetleg többre) és fogja, és figyelmetlenségből elhúzza a sereged 50%-át...
Legyen 5% - 50%.
Kiegészítem:
Esetlegesen egy olyan szövi, ahol belső veszekedés folyik, kihúzza belőled a sereged, majd szól a haverjának, hgoy verjen agyon...
Tudom, ez JKSZ. És 5/Y jár érte, akár törlés is mostmár, ha ezzel teljesen tönkretesz... De sajnos volt már ilyenre példa. Szerintem nem is egy. :S
|
Ne keverd, anarch a buntetes, nem torles...

05-14-2007, 14:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Legyen 5% - 50%.
Kiegészítem:
|
Mire kiderül hogy a szövid így játszik már rég 50%-ra állítottad a segítséget mint normál esetben teszed...
|

05-14-2007, 14:33
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Ne keverd, anarch a buntetes, nem torles...
|
Nem kevertem. Az ország törlését arra értettem, ha esetleg annyira darabokra szednek (ráadásul csalással) hogy törölnöd kell, mert értelmét veszti a játék további folytatása az adott országgal.
Ez pedig kimerítheti a 'törlésig ütés' fogalmát, ami most már tilos.
|

05-14-2007, 14:34
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Egy kérdés: Védekezésnél mi a búbánatnak a lovasokhoz 50%-os segítségnyújtást beállítani?
Én azt szigorúan 10%ra állítom mindig és nem tudom ki hogy van ezzel, de a nagytöbbség véleményem szerint ugyanígy csinálja.

|
Ki mondta h 50%ra állítja a védekezésnél a lovasokat? Mert én is arról beszélek h a 10% is sok... 
|

05-14-2007, 15:12
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Etetni nem kell oket.... tessek sugot olvasni 
|
Jóvanna, igazad van.
Quote:
Ki mondta h 50%ra állítja a védekezésnél a lovasokat? Mert én is arról beszélek h a 10% is sok... 
|
Bocsi, nekem elsőre kicsit kacifántosan volt megfogalmazva, pláne hajnalban.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|