Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 04-23-2007, 11:01
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Amikor megjelennek a ládával kicsit furcsán nézek, mivel gondolom, hogy beszélgetnek, amit nem hallunk feltételezem, hogy szellemnyelven konzultálnak és mivel senki nem reagál ellenségesen az új alakok megjelenésekor, így én is csak készenlétben vagyok, figyelek.

Amikor visszaérünk és a felcipekedés után hallom a nagyúr szavait, bólintok, hogy rendben várunk az idő leteltéig. Megkérdezem tőle, hogy akarjak-e, hogy valami megfigyelés legyen, vagy inkább csak várunk. Ha akarja, akkor az 5 napban mindennap különböző időpontokban megfigyelést tartok, reggel, napközben, este.
Hogyan kérdezed meg tőle?

Betérek a városi templomba, abba, ahonnan jöttek a papok, szétnézek, mi hogy történik ott. Megnézem a díszítéseket is. Szakítok időt a gyakorlásokra is illetve, ha a nagyúr kíván valamit, azt megpróbálom beszerezni. Időnként leróvom tiszteletem az égiek felé, akikre számítok az életem során, Foltossal is foglalkozom. A napi átlagos teendőimet végzem.
A szentélybe többször összefutsz a már ismert pappal, és Alysával is.

Last edited by Chris; 04-23-2007 at 11:46..
Sponsored Links
Old 04-23-2007, 22:53
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Longevity: 99%

Hyas-nak:
-Az évek során szert tesz a törpe kapcsolatokra. Sajnos -nagy sóhaj - vannak igen drága kapcsolatok is, vagy épp olyanok amikkel egykori szívességeket váltanak ki, de néha olykor is kénytelenek vagyunk ezeket felhasználni amikor nem igazán éri meg. Gondolom érted mire célzok. Jobb lett volna máskr felhasználni ezt a segítséget és nem most. Se a nevét,sem azt, hogy hogyan került ide nem mondhatom meg. Elég legyen annyi, hogy messziről és nem kételkedem sem a tudásába sem a munkája teljességében.
A sírásás befejezése után ismét odafordulok hozzá:
-Tünjünk el inen. Ha kicsit is odafigyelnek ezekre a ickókra az irányítóik akkor már tudják hol vagyunk.
Kiveszek egy darab húst a zsáomból és iszom egy korty pálinkás vizet élénkítőnek. Sorra odalépek Farkas-hoz, Stacil-hoz és a nőhöz és felkeltem őket:
-Lóra és el innen ha nem akarunk itt megpusztulni. Legalább egy órára el vagy vissza a városba a fogadóba!
Nem érdeel ki mennyire fáradt. Tudatosulni kell bennük a veszélynek. Felverem őket és a lovakhoz tuszkolok mindenkit. Közben próbálok heyettük is figyelni.

Visszamentek a fogadóba.

Farkas: a szobába érve igen hálás vagy, hogy ágy közelébe kerülhetsz, mihelyst leteszed a fejed már alszol is.

Hyas gondoskodik, egy plusz matracról, és átengedi az ágyát a nőnek, Stancil úgy dönt neki az istálóban is, jó, csak hagyjátok már végra aludni.

Kértek ébresztést, örködik valaki, stb?

Last edited by Chris; 04-24-2007 at 06:51..
Old 04-24-2007, 10:07
Pettyes Pettyes is offline
Member

A nagyúrtól az őrködést a szokásos "activity" kérdezősködéssel próbálom elmutogatni, hogy szükség van-e rá, de ha nagyon nem megy, akkor nem erőltetem.

A templomban annyit kérek csak a paptól, hogy ha van ideje és ismeri a régi idők történéseit, akkor meséljen arról, hogyan teltek akkoriban az idők az átlagos híveknek, volt-e valami ünnepük, valami nagyobb események, csaták persze csak leszűkítve, mert nem szeretném az idejét nagyon rabolni.

Körbejárva a templomot Alysa segítségét kérem, hogy meséljen az esetleges ábrákról, szobrokról, ha van a történetükről, ha történetet mesélnek el egyáltalán.
Megkérdem, hogy napnyugta körül kap-e kimenőt és ha igen mikor, illetve volna-e kedve velem tölteni egy kis időt.

A válasz üzenetben ment.

Last edited by Chris; 04-24-2007 at 10:56..
Old 04-24-2007, 11:46
Member

Mielőtt még Hys is elaludna, még út közben megkérem:
-Ha tudod értesítsdda Nagyurat, hogy a Stancil kölyök, meg a lemészárolt utazó felesége kiszabadult. Tájékoztasd továbbá, hogy az elfogott banditák valami nagyhatalmú varázsló befolyása alatt álltak és nem árultak el semmit.Az úrnőnek nem akadtunk nyomára de folytatjuk a kersést. Mágikus támogatás nélkül valószinűtlen, hogya nyomára akadunk, de nem adjuk fel. Kérdezdd meg tőle, hogy van-ismer-e olyan mágiát, vagy azt végrehajtani tudó varázslót, aki anya-fiú kapcsolaton keresztül képes megtalálni valakit. Mert ez a lehetőség még nyitott. - az alvó asszony felé pillantok - Ha van mód megtalálni a fiút akor nagy valószínüséggel vele lesz az úrnő is. Ha bármi történne kérlek szólj. Négy óra múlva legkésőbb induljunk. Köszönöm. - fejethajtok Hyas felé, aztán elrágcsálok még egy darab húst és kenyeret, a fogadósnak meghagyom, hogy négy óra múlva ébresszen minket.
A szobámban az ággyal szembeállítok egy széket, egy másikkat az ajtó elé, úgy, hogy ha valaki bjön, ne tudja résnyil jobba kinyitni zaj nélkül az ajtót (ezért teszek a szék szélére egy edényt, vagy valamit ai le is esik és nagyot tud csörömpölni), az ablak szárnyaihoz vázát vagy másik edényt (nyitáskor lessen) és az ablak alá egy zsámolyt vagy valamit, hogy ha valaki belép az ablakon kimenjen tőle a bokája) az ágyon elrendezem a párnát-takarót, minha ott aludnék és sembe a székbe telepszem. Éberen alszom, mintha harci küldetésben pihenőidős lennék otthon.

Gren, Farkas: Gren kérésére Hyas tájékoztatja a nagyurat, majd így szól:
- Az úr azt mondta, hogy térjünk vissza Yankarba, a többiről ő gondoskodik.

Last edited by Chris; 04-25-2007 at 07:10..
Old 04-25-2007, 07:07
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Default P.sz. 3737, Kyel 1. havának 6. napja, az Abbit órája

Gren, Farkas: mikor reggel az étkező helyiségbe léptek a tegnap látott nőt pillantjátok meg egy asztalnál ücsörögve, miközben épp falatozik. Farkas felé küld egy mosolyt, aztán ismét az ételre koncetrál.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by Chris; 04-25-2007 at 07:09..
Old 04-25-2007, 11:02
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Grenhez:
- Na idöje tiszta páleszt ünteni a puhárba (kacsintok rá a nő felé biccentve).

Kérek valami erőset, meg valami könnyített bort a nőnek a csapostól és lehuppanok a nő asztalához.

Nőhöz:
- Égiek lögyenek völed. Nincsen víletlen ögy küzös ösmerősünk? Vagy eztet máshul böszéljük meg? Köttesben? (a női rajongóknál szokott sokat sejtető mosolyt vetem be)
-Veled is! De van, ha jól emlékszem egy időben a nővéremnek csaptad a szelet. Láttalak egyszer nála, gondolom te nem vettél észre - kis fintor fut végig az arcán - persze a nővérem nem mert bemutatni neked, gondolom félt, hogy lecsaplak a kezéről - nevet fel - Ifin messza van... beszélgethetünk kettesben is ha akarod... - mondja sejtelmes hangsúllyal.

(elégedett mosoly fut végig az arcomon)
Nőhöz:
- Bízd ide (kacsintok).

Felállok oda megyek a csaposhoz és kérek egy üres (lehetőleg nem túl drága) szobát. Üresek közül csak egy kissé lelakott, de tiszta szobát tud adni (4 réz)

Grenek:
- Míg is csak van küzös ismerűs. Nu mög ösmeri is az itteniöket, biztus ad pár tanácsut. Két fertályóra is itt vagyuk újra.

Vissza megyek a nőhöz és felkísérem a szobába.
Veled megy.

A többit zöldben.

Last edited by Chris; 04-25-2007 at 11:22..
Old 04-26-2007, 11:39
Member

Látva az eseményeket kissé meghökkenek, aztán megcsóválom a fejem és morgok valamit az emberekről meg az "udvarlási" szokásaikról. Mielőtt nekiállok enni, még odalépek a nőhöz és köszönök neki.
A nő biccent feléd, miközben épp távozik az étkezőből.
Épp elkezdenél enni, Hyas jelenik meg, és melléd telepszik.
- Mikor indulunk vissza Yankarba, és mit csinálunk a tegnap kiszabadított nővel? - kérdi

Hyas-nak, miközben kissé sandán nézek a távozó "pár" után:
-Amint ez a nagydarab kisfiú végez a nővel indulunk vissza. Az asszonynak odaadom mindazt a holmit amit elhozztam a szekerükről és megkérdem merre tart. Ha lehetősége van itt maradni és jutunk valamire akkor értesítem majd. Persze ha nincs ellene kifogásod. szerezzünk elég élelmet az útra meg némi tartalékot. Amilyen gyorsan lehet csatlakozzunk a Nagyúrékhoz.
Hyas csak megereszt egy félmosolyt a Farkassal kapcsolatos célzásod hallatán, aztán így szól:
- Annak az asszonynak egy reze sincs, ráadásul meg kell mondanunk neki, hogy a fiát mégse keressük meg, őt itt hagyjuk, mi meg megyünk másfelé. Nem fog örülni, persze ez nem a mi dolgunk.

Hyas szavaira komoran biccentek:
-Igaz. De a reményét nem ölhetjük meg. Még meglátom mit tehetek.
- Miért, mit tehetnél, ha egyszer vissza kell mennünk? - néz rád furcsálkodva Hyas.

Megvonom a vállam:
-Tanácsot adok neki hova menjen és hol várjon. Ha esetleg megtaláljuk a fiút akkor tudom hova kell küldenem.
Hyas csak megvonja a vállát válasz helyett.

Az elkövetkező két, két és fél órát mivel töltöd?

Feltöltöm a készleteinket elegendő élelemmel, vízzel, ellenőrzöm a lovakat, aztán félrevonom és beszélek a nővel.

Mire befejezed a beszélgetést a nővel, megérkezik Farkas oldalán a "barátnőjével".

Last edited by Chris; 04-27-2007 at 11:34..
Old 04-27-2007, 11:28
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Megkeresem a két társamat,reménykedem, hogy egy helyen találom őket és nem kell kétszer elmondanom.

Grennek, Hyasnak:
- Jú hírt kaptam Ifinbűl, ögy mesísesen gazdag nömesúr fölkírt, hugy a Nagy Arínába nyerjem el a Bajnuki címet. Mivöl úgyis Ifinbe tartunk, rábólintuttam. Eme nű, (mutatok itt a hölgyre) huzta nökem a hírt, nu meg el is kísérne öngem, a nömes úr kérésíre, hugy biztus Ifinbe menjek, nehugy eltévedjük küzben (mosoly). Mundtam ám nöki, hugy nöm lesz kínyelmes az utazás, de ragaszkudik, hugy mölettem lögyen.

Farkas-ra pislogok:
-Persze de előtte ha nem baj szeretnénk a hölgyel megbeszélni pár részletet nem baj? Elvégre hosszú út lesz és nem árt felkészüklni előtte.
A hátam mögé ejtett bal kezemmel Hyas-nak jelzek. (ökölbe szoruló kéz, a nő felé bökve, hogy a nőt ha kell kapjuk el)
-Kissé ide félrefáradna velünk hölgyem? - intek az egyik árnyékosabb sarok felé.

- Nem hiszem, hogy lenne bármi, amit ne beszélhetnénk meg Farkas jelenlétében - néz Farkasra a nő, majd feléd fordul - Nyugodtan mondja csak, amit mondani kell.

- Az ám, üjjünk csak lö, nöm vagyunk mink luvak, hugy álva igyunk. (szemmel láthatóan igen vidám kedvében van)

Last edited by Chris; 04-27-2007 at 11:33..
Old 05-03-2007, 12:12
Member

-Rendben -mondom - Akkor elárulná hogy talált rá nagytermetű barátunkra? - intek Farkas felé. - Merthogy eléggé szokatlan a helyzet nemde? - kérdőn és fürkészőn nézem a nőt.
- Nem hiszem, hogy szokatlan lenne. Az arénákban kötött fogadásokon igen nagy pénzek cserélnek gazdát, egy jó harcos vagyonokat ér. Ezzel a megbízóm is tisztában van, aki Tiadlanban látta harcolni Farkast, majd otthon utána kérdezett és kiderült, hogy abasziszi arénákban is harcolt már. Ezután pár emberét, köztük engem is megbízott, hogy keressük meg őt, és tegyünk olyan ajánlatot neki, amire biztos igent mond, és eljön Ifinbe. Én megtaláltam őt, ajánlatot tettem, ő elfogadta. Az előleget megkapta, én pedig vele megyek, hogy biztosítsam, hogy tényleg eljut Ifinbe. A megbízóm szeretné, ha megtérülne a befektetése, gondolom megérti - közli veled tárgyilagos, kissé magyarázó hangsúllyal, majd elgondolkodik, aztán ismét megszólal - Ne abból a beszélgetésből induljon ki, aminek fültanuja volt, hisz itt mindenki előtt mégsem hozakodhattam elő a jövetelem okával, és az ajánlatommal. A nővéremmel kapcsolatos dolgokról meg csak annyit, hogy Ellana útjai kifürkészhetetlenek - von vállat, majd letelepszik egy asztalhoz Farkas mellé, de nem túl közel hozzá.

Mielőtt még leül a nő:
-Akkor mást kérdezek. Hogyhogy egyedül utazott idáig? Hogyhogy nem került, hogy úgy fogalmazzak, "bajba"? - vonom fel a szemöldököm - Már csak azért is kíváncsi vagyok, mert amennyire sikerült megismernünk ezt a vidéket, nem épp a magányos utazók kényelmes és biztonságos utazásáról híres. Egyébbként aról, hog velünk tarthat-e, nem Farkas fog dönteni. Hanem a Nagyúr, amint Yankarba érünk.
- Mondjuk úgy, meg tudom magam védeni.

A Nőnek:
-Ne vegye akadékoskodásnak, de mégis mijen módszerekkel "védi meg magát"? Hátha már most megalapozhatja a pozitív ajánlásunkat a Nagyúr felé. Egyébbként a hallgatag fehérhajú fickó ott - mutatok Hyas felé - Hyas, a kölyök - ha előkerült akkor rámutatok - Stancil, jómagam pedig Gren a Kőszakállú klánból. Őnt milyen néven szólítsuk?
- Ugye nem várja, hogy részletes felviágosítást adjak a képességeimről? Különben meg tippeljen, szerintem menni fog magának - azzal széttárja a ruhája fölötti köpenyt, hogy látható legyen, hogy nincs nála fegyver - Igazán örvendek - biccent szép sorban a bemutatottak felé - Vylia vagyok.

Biccentek a nőnek:
-Remek akkor egy kis "szakmai" kérdésem lenne is önhöz. A Nagyúr kíséretében lévő úrnőt és a fent pihenő asszony fiát ugyanúgy elrabolták, mint a Stancil kölyköt. Ismer olyan módszert amivel meg lehetne találni őket? Jelenleg csak annyit valószinüsíthetünk, hogy őket is együtt tartják fogva. Elegendő a megtalálásukhoz az, hogy a fiú az asszony gyermeke? Hús a húsából és vér a véréből. Elég ez? Vagy ismer más módot?
- Szomorú eset. Ha bármelyikükkel találkoztam volna személyesen, tudnék segíteni, de így... - mondja sajnálkozva - Remélem megtalálják őket.

-Személyesen? Mármint, ha az Úrnővel vagy a fiúval?
- Amelyikükkel találkoztam volna személyesen, annak meg tudnám mondani a tartózkodási helyét. De mivel egyikükkel sem találkoztam még soha, így nem tudok segíteni.

Last edited by Chris; 05-03-2007 at 17:13..
Old 05-03-2007, 14:29
Member

-Értem - biccentek - Köszönöm. Ne haragudjon a kiváncsiságért. - kissé hangosabban, hogy mindenki aki "közülünk" való meghallja - Fél óra múlva legkésőbb megindulunk rendben?
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules