Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-28-2007, 21:32
Hóhér Hóhér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mivel egy 1000 hekis ori. a 100 10000-nek csupán az 1%-a, ami így 100 kör alatt nullázódna, viszont 1000-nek 10%-a, amihez kell 1000 kör. ez megint sokkal jobban kedvezne a nagyobb oriknak, ami természetes módon sérti a szememet. úgy jó lenne, ha a felfedezési arány nem %-onként csökkenne, hanem körönként 1 hekivel (ez 10000-nek a 0,01%-a), így 100 heki fedezését ugyanannyi idő alatt dolgozna le egy nagy ori, mint egy kisebb.

ezt gondold át még 1x...

esetleg írd be a képletbe hogy jön ki az a 100 heki ledolgozása, mikor mennyi egység kell hozzá, a felhozott példában...

kíváncsian várom

Sponsored Links
Old 03-28-2007, 22:29
Bogár Bogár is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
ezt gondold át még 1x...

esetleg írd be a képletbe hogy jön ki az a 100 heki ledolgozása, mikor mennyi egység kell hozzá, a felhozott példában...

kíváncsian várom

bocs, de nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani...
egyébként volt 1 (inkább úgy, mondom, hogy legalább 1 ) durva elírás a hsz-emben:
Quote:
ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mivel egy 1000 hekis ori.
ehelyett: ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mint egy 1000 hekis ori.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Old 03-28-2007, 23:45
Hóhér Hóhér is offline
Member

Quote:
bocs, de nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani...
szoktak úgy is érvelni , hogy a konkrét példát alátámasztják számokkal is ...

gondoltam, mivel te megkérdőjelezed a javaslatot azzal, hogy ha 100 hekit fedez egy 1000 hekis ország, és 100 hekit egy 10000 hekis ország, akkor hogy alakulnak a fedezéshez szükséges katonák száma, az eltelt körök függvényében...

vagy hogy érted azt, hogy a nagy ori könnyebben "ledolgozza"...

úgy érted hogy hamarabb kell neki kevesebb egység a következő fedezéshez?

esetleg lehetne számokkal is igazolni?

mint írtam korábban én nem vagyok valami profi ebben a témában, de konkért adatokkal jobban megértem az érvelésed...

előre is thx.

Last edited by Hóhér; 03-28-2007 at 23:49..
Old 03-28-2007, 23:48
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed, de
-egyik feltétel sem volt 1A specifikus. Ez az lenne
-el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor több, közel egyforma klán verseng az első helyért. Ilyen esetben igazságtalan lenne az elsővel szemben.
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.
Első klán ~első szövi... valahogy meg lehetne oldani alsóbb szinteken is.
Én is gondolkoztam a közel egyforma klánok esetén, de 2 klán(szövetség) már sok lenne -de ha valaki első, viselje a terhet szerintem.
Ha viaskodnak, akkor az is tatikai elem lehetne, hogy előreengedi a másikat egy időre
Azért éreztem szükségét a kiegészítésnek ('szerencsétlen topklán' ellen ), mert sokszor monopol helyzet kialakítására képes egy csoport teteje -legalább így ne legyenek tápolva.
Old 03-28-2007, 23:52
Hóhér Hóhér is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Azért éreztem szükségét a kiegészítésnek ('szerencsétlen topklán' ellen )
jajjj

szerencsétlen fejem, minek vetettem fel ezt a módosítást?

keresnem kell egy kisebb klánt magamnak...

Old 03-29-2007, 02:34
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Első klán ~első szövi...
És ha ne adj isten Mf a top1???
az a baj hogy nehéz meghúzni a határt hogy hol csökkenjen:S

Old 03-29-2007, 02:51
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

skacok így enyhén alkohol mámoros állapotban ötlöt meg bennem egy gondolat.
mivel a felfedezési arány egy adott arány azért, nem kéne hogy csökkenjen, viszont ha beleteszünk egy plusz változót ami mondjunk egy adott érték között mozoghatna, lehetne ezt befolyásolni, hiszen (ha belevesszük hogy a leütött hekik által csökken az arány fegya koncepciója alapján is) akkor a folyamatosan fedező orik hátrányba kerülnek, ami célja volt a felfedezés modositásának, viszont a folyamatosan ütő orik pedig áttudnák hidalni a szakadékokat.
vmi olyasmi rendszerre gondolok, hogy fedezés növeli ezt a változót, a háborúban szerzett terület csökkenti, és általában egy adott értékhez tart. annyiban lenne jobb a fedezési arány csökkentésénél, hogy a folyamatosan ütö orik aránya és változója is alacsonyan lenne így könnyebb lenne szakadékokat átfedezni, a fedező orik helyzete maradna úgyanilyennehéz mint most. de pl a topklán tagjainak sem lenne künnyü a helyzetük csak ha sokat háborúznak ,vagyis ha azt a helyzetet tételezzük fel hogy 2klán harcol a top helyért akkor egyik sem élvez hátrányt, sem elönyt,viszont ha vmelyik klán magasan "üldögél" a fenekén akkor annak folyamatosan romlik a helyzete...

Old 03-29-2007, 10:50
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mint egy 1000 hekis ori. a 100 10000-nek csupán az 1%-a, ami így 100 kör alatt nullázódna, viszont 1000-nek 10%-a, amihez kell 1000 kör. ez megint sokkal jobban kedvezne a nagyobb oriknak, ami természetes módon sérti a szememet. úgy jó lenne, ha a felfedezési arány nem %-onként csökkenne, hanem körönként 1 hekivel (ez 10000-nek a 0,01%-a), így 100 heki fedezését ugyanannyi idő alatt dolgozna le egy nagy ori, mint egy kisebb.

(a bányászatos részt külön nem idézem be, oda is ez vonatkozik nagyjából)

nem értek egyet ezzel: a minimum ráta maradjon 0%, és ne vehessen fel negatív értéket. nem kellene ennyire túlozni azért...

az A-ban a 4. helyezett ki tudná játszani a dolgot. mivel 1 klánban vannak a tagok, felváltva lehetnek a 4. helynél lennebb, így tudnák csökkenteni a rátáikat...
és ugyanúgy az elfek is kijátszák a dolgot: nem fedeznek a top10%-on álló ország területéig, hanem csak néhány hekivel kevesebbet.
Kicsit számolgattam, hogy módosításaid mit jelentenének, mi lenne, ha így valósulna meg a javaslat.
Szerintem semmi más nem történne, csak az, hogy bonyolult módon mindenkinek könnyebbé tesszük a felfedezést. Mindenki felfedezhet körönként 1 hektárt (vagy 1000 körönként 1000 hektárt) úgy, hogy nem nő a felfedezési rátája.
Nézzünk 2 országot. Mindkettő most jutott fel 2000 hektárral az 1A-ba. Az egyik felfedez feljutása után 1000 hektárt, a másik foglal 1000 hektárt. Mind a kettő 3000 hektáron áll. Az egyik felfedezési hányada 0%, a másik felfedezési hányada valamivel kevesebb, mint 33.33%. Innentől kezdve mind a két ország harccal jut el 12000 hektárig. Mondjuk több, mint 1000 kör alatt jutnak el ide. Mindkét ország felfedezési rátája 0% lesz. Mindkettőnek 1 hektár felfedezéséhez 2121 katona kell. Ha itt egy nagy szakadék van a pontlistában, akkor egyik sem tud áthaladni a szakadékon felfedezéssel. Tehát nem értünk el mást, csak azt, hogy mindenki napi 24 hektárt felfedezhet a felfedezési ráta növekedése nélkül.

Tegyük fel, hogy okfejtésemmel meggyőztelek, hogy lehessen negatív is a felfedezési hányad, hiszen így valamivel könnyebb lenne a pontlista nagy szakadékait átugorni. Nézzük ezekután meg, hogy mit jelent, ha a felfedezési arányból körönként levonunk 0.01%-t (én javaslatom) vagy levonunk 1 hektárt (Te javaslatod)
Egy tízezer hektáros 10% felfedezési hányadú országnak 1000 kör után a felfedezési hányada mindkettőnk javaslata szerint 0% lesz
Egy 1000 hektáros 10% felfedezési hányadú országnak az én javaslatom szerint a felfedezési hányada 1000 kör után 0% lesz, a Te javaslatoddal számolva pedig -90%. Ezekután azt tudom mondani, hogy az én javaslatom az igazságosabb.
Old 03-29-2007, 11:07
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Első klán ~első szövi... valahogy meg lehetne oldani alsóbb szinteken is.
Én is gondolkoztam a közel egyforma klánok esetén, de 2 klán(szövetség) már sok lenne -de ha valaki első, viselje a terhet szerintem.
Ha viaskodnak, akkor az is tatikai elem lehetne, hogy előreengedi a másikat egy időre
Azért éreztem szükségét a kiegészítésnek ('szerencsétlen topklán' ellen ), mert sokszor monopol helyzet kialakítására képes egy csoport teteje -legalább így ne legyenek tápolva.
Xepi, szerintem ezt a kérdést tegyük félre. Majd akkor térjünk rá vissza, ha a javaslat egyébként általánosan elfogadott lesz. Ne erről vitatkozzunk, hanem arról, hogy javaslatom alapelve jó-e.
Old 03-29-2007, 12:06
Szecsa
Guest

Longevity: 0%

Tetszik Fegya javaslata.Jol atgondolt, peldakkal es szamokkal illusztralt otlet Az alapelv jo!
Kifejezetten a torpere leirt javaslat tetszik, lenyegesen egyszerubb lenne vele a haladas.
Az teny, hogy tenyleg meg lesz bonyolitva a fedezes, de szerintem egy jo sugo megirasaval ertelmezheto a dolog.
A lentebbi szintekre valo "rahuzast" pedig hagyjuk egyelore szerintem.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules