|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

03-07-2007, 15:03
|
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
alvilág Súgó
üdv!
A tolvajakciókat is csoportositani kellene (mint a varázslatokat). a tudománytekercseket azért tettem zárójelbe, mert épp fut egy fórumszál, ami a tekik autóvédelmének lehetőségét is boncolgatja.
infószerző akciók (10k ponnál távolabb is hatásosak, ha a tolik bejutnak):
- épületek felmérése
- szövetségek felmérése
- seregek felmérése
vagyonszerző akciók:
- pénzlopás
- raktárak kirablása
- templomok kirablása
- (tudománytekercsek lopása ??)
ártó akciók (autóvédelem lehet):
- gyujtogatás
- varázslók meggyilkolása
- katonák meggyilkolása
- emberrablás
Tudománytekercsek lopásánál régi:
Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyet már a Te országodbeli tudósok is megírtak. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn.
helyette:
Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amelyekkel a rablás pillanatában Te is rendelkezel. Az ellopott tekercsek típusának megoszlását nagymértékben meghatározza az az arány, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn.
(hiába van a rablónak, ha a célországnak nincs)
Számok (4. bekezdés):
Néhány tolvajakció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása) - mint néhány varázslat, (tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) - automatikus védelmet eredményez, ...
|

03-07-2007, 15:23
|
|
Junior Member
|
|
|
|
diplomácia Súgó
bár nagyon sokan irnak bele, mielött a súgóját elolvasnák, azértcsak legyen benne!
Fontos! Ne feledd, hogy a fórumetikett szabályai a hirdetőtáblára is vonatkoznak! Ezért:
- A saját érdekedben minél kevesebb infót adj ki magadról, mert a Diplomáciát hiénák is olvassák, nemcsak szövetséget keresők.
- Szövetség keresésen és békekötésen kivüli témájú hirdetést _ne_ adj fel, mert azért szankció jár!
|

03-09-2007, 00:41
|
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
sziasztok!
lehet h csak én nem láttam bár párszor már átnéztem a súgót....de hova van az írva h az 1/A-ban hogyan kell kiszámolni a tám és véd erőt akár klán akár magán akcióról van szó???
tehát pontosan egyesével le kéne írni h mi az a tényező ami számít és mi az ami nem(klán és egyéni) mert így is sok ember retteg az 1/A-tól aki még nem volt ott és mivel teljesen más mint a többi szint ezért azt sem tudják h mikor tudnak beverni valakit és mikor nem...
|

03-09-2007, 01:23
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Sziasztok az örtornyokal kapcsolatban lenne egy kérdésem ami nincs konkrétan leirva igy nem tudom helyesen gondolom-e vagy sem, Súgoban ez szerepel:
Őrtorony:
Az őrtorony növeli országod védelmét. Támadásnál semmi jelentősége, ám védekezésnél annál több. A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat. Bővebben lásd: fajok súgó.). Ezen kívül védekezéskor minden egyes őrtorony 40 íjásznak ad fedezéket és lőpozíciót (természetesen ezt az értéket módosítja a lakáshelyzet tudományában való jártasság mértéke. Bővebben: Tudomány súgó), ami által az őrtoronyban lévő íjászok védőereje megduplázódik.
Ha nekem 20% tornyom van akkor is csak 30% nak számit vagy esetleg 15% ami kétszeres +5% amire már nem érvényes a bonusz és igy összesen ez 35% lenne?
A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal. ebböl a Mondatbol számomra nem derül ki egyértelmüen
|

03-09-2007, 01:34
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Wins
A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de MAXIMUM 30%-kal. ebböl a Mondatbol számomra nem derül ki egyértelmüen
|
remélem sikerült kiemelni a lényeget... nyelvtani értelmezés. ott van hogy 2x ével növeli ez eddig neked is világos, új mondat rész és sztem elég nyilvánvaló hogy a védőerő növelésre vonatkozik a következő rész vagyis maximum 30% lesz a védőerő többlet.
jelenesetben ha 20%tornyod van akkor30%al nő a védelem= 1,3-as szorzó a védőerőre

03-09-2007, 09:31
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Wins
Ha nekem 20% tornyom van akkor is csak 30% nak számit vagy esetleg 15% ami kétszeres +5% amire már nem érvényes a bonusz és igy összesen ez 35% lenne?
|
35 > 30, úgyhogy ha maximum 30, akkor nemigen lehet 35. 
|

03-09-2007, 09:30
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by sifu
sziasztok!
lehet h csak én nem láttam bár párszor már átnéztem a súgót....de hova van az írva h az 1/A-ban hogyan kell kiszámolni a tám és véd erőt akár klán akár magán akcióról van szó???
tehát pontosan egyesével le kéne írni h mi az a tényező ami számít és mi az ami nem(klán és egyéni) mert így is sok ember retteg az 1/A-tól aki még nem volt ott és mivel teljesen más mint a többi szint ezért azt sem tudják h mikor tudnak beverni valakit és mikor nem...
|
Súgó -> 1/A -> Szüvetségi háború
Bennevan minden ezzel kapcsolatban.
|

03-09-2007, 06:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by bitboss
bár nagyon sokan irnak bele, mielött a súgóját elolvasnák, azértcsak legyen benne!
Fontos! Ne feledd, hogy a fórumetikett szabályai a hirdetőtáblára is vonatkoznak! Ezért:
- A saját érdekedben minél kevesebb infót adj ki magadról, mert a Diplomáciát hiénák is olvassák, nemcsak szövetséget keresők.
- Szövetség keresésen és békekötésen kivüli témájú hirdetést _ne_ adj fel, mert azért szankció jár!
|
a Hiénát sztem vedd ki meg a szankciót is és más szót írj a helyére mert pl. sztem ha játszik egy 10-11 éves gyerek azt se tudja mi az a szankció  De amúgy nekem tetszik 
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

03-09-2007, 11:38
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
én mint kezdő játékos , nem tudom mit jelent a hódítóban a " hiéna kifejezés"
nos a sugóban sem találtam meg...
A keresett kifejezés ("hiéna" +site:hodito.hu) egyetlen dokumentumban sem található meg.
nem hiszem, hogy olyan negatív fogalmakkal kéne terhelni a kezdő játékosokat, amik hivatalosan nincsenek is a játékban...
nem beszélne arról, hogy bár nem szép játék stílus , egyes játékoskra nézve a szó akkor is sértő lehet...
|

03-09-2007, 12:22
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ezért:
|
Ugyanakkor:
- A saját érdekedben legyél már egy kicsit bőbeszédűbb, hogy minél jobban passzoljatok egymáshoz a jövendő szövetségeseddel!  Egyébként meg túlkínálat esetén többen is választanak, ha néhány dolgot elmondasz magadról..
Legalábbis szvsz. Hiénák persze vannak, de szerintem fontosabb hogy kik lesznek a társaid pl fél évre vagy tovább.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
| Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules