Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-01-2007, 18:06
Mona's Avatar
Mona Mona is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Arrakis View Post
Tapasztaltam, hogy az emberek szívesebben vesznek holmi bolti förmedvényeket, pedig egy pizzatésztát összedobni igazán semmiség.
Ez 6 - 8 alapra elég, én tanácsolom, hogy ennyit csináljon vki, mert le lehet a gombócokat fagyasztani, s utánna teljesen jók, viszont 1 dbért nem mindig érdemes nekiállni az egésznek.

Szal... 1 l tej, 1/2 élesztő, fél evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 1.5 kg liszt, löttyintés olaj.

Ennyi, ezekből egy nagy guga, amit addig gyömöszölsz, míg kellően el nem keveredik benne minden, célszerű egy lisztes nyújtódeszkán csinálni. Aztán szétválasztani ökölnyi kisgugákra, gombócokat csinálni, ami kell kinyújtani, a többi be a fagyasztóba.

Mivel nekem semmim sem volt régen egy lefordított tálcán csináltam, s cimkétlenített borosüveggel nyújtottam...

Veszel rá olyan feltétet, amit akarsz, s tokkal vonóval 1 pizzát kihozol nagyonmax 450 forintból. Míg ha rendelsz kb 2k...
Ez tökéletesíteni már csak ugy lehet, ha még az elején a liszbe keverünk 1 csipet oregánót
Ha sajtot sütünk rá, akkor a reszelt sajtot kicsit szórjuk meg liszttel, és szebben sül
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules