Quote:
Originally Posted by karesz6
Sztem ennél sokkal körmönfontabb.  Ezzel 1 értelmű hogy fél perc alatt lebukik. Meg itt ha jól vettem észre akár külön csopiban lévő orikat is bebuktatnak. Külön csopiból meg nehéz lehet csak az egyik csopiban lévő orit inzultálni. Tuti valami logikai alapja van de ennél öszetettebb. Mondjuk azt sokkal elképzelhetőbbnek tartom hogy azt figyeli a rendszer hogy miféle cookie kat kap a gép. Nem értek ehhez nagyon de tegyük fel hogy van A és B Szabálytalanul 1 emberhez tartozó ori A és B e-mail címmel. Miközben a delikvens az A orijába be van jelentkezve bejelentkezik a B e mail címre amiről valami publikus info jön a gépre pl egy cookie. Vagy ugyan így A oriban van és közben akármilyan oldal küld egy akármilyen cookie t amiben az illető user e szerepel de lehet akár a nick je is ha a kettő azonos vagy hasonló. Rengeteg ijen oldal van és a cookie k ha jól tudom teljesen publikusak. Ebből sztem ki lehetne őket szűrni.
|
Informatikai rendszermérnök vagyok, de nem teljesen értem miről beszélsz...
Ezt a sütis dolgot felejtsd el
Nyilván súlyozva vannak az események...
Én úgy tudom elképzelni, hogy minden országnak van egy id száma. Ahhoz hozzá vannak rendelve ipcímek. Ez minden bejelentkezés alkalmával kap egy dátum-ot is az ip. Ha ugyanarról az ip-ről nem léptek be ugyanabba az országba, x (asszem 1) hónap után törlődik az országhoz kapcsolt ip-listából az ip.
Ha egy olyan ip-címről jelentkezel be, ami más országnak a hozzárendelt ip-listájában benne van, akkor máris multizol.
Alapból ha nem csinálsz semmit, gondolom nem jár bünti pont (mondjuk ez elég nagy baj!!!!).
Ha mondjuk csinálsz 1 ellenséges akciót, akkor az gondolom súlyozza a rendszer a bünti mennyiségét:
- ha külön csoportban vannak az ip-ütközött országok, akkor csak minimális büntipont
- ha ugyanabban a csoportban vannak, akkor nagyobb büntipont
- ha ugyanabban a csoportban, és mondjuk x%-on belül vannak a pontlistában, akkor még nagyobb büntipont
- ha olyan ország ellen akciózol, ami ellen az ipütközött országnak x körön belül volt akciója (akár úgy is, hogy az ellenfél akciózott) akkor még nagyobb büntipont
- ha olyan országban akciózol, ami egy szöviben van veled, akkor mégnagyobb büntipont
És amint egy ország elért egy bizonyos büntipontot (lehet, hogy valamelyik fajtából 50 valamelyik fajtából csak 1 is elég) az adminoknak feljön egy kis ablakocska, hogy multiveszély. És egyéni elbírálás, vagy ha olyanok az ip-k kapásból anarch...
Én így tudom elképzelni a dolgokat...
Annyi lehet még, hogy bizonyos helyeket, ahonnan sokan játszanak (pl több ezer dolgozót alkalmazó cég 1 rooter-el) valahogy másképp van... Pl csak a durvább esetekre kapsz büntipontot...
(tehát én innen a Pannonból pl SzaTo-val egy ip-ről vagyunk. Nem vagyunk szövik, nem támadjuk ugyanazt az orit, tehát valószínűleg nem fognak minket anarchba rakni... Viszont ha egy szöviben lennénk, akkor azt szerintem nem engednék Atiék... Emellett viszont van további 1500 dolgozó, akik közül lehetséges, hogy 1 épp a pontlistában mellettem van, és épp ugyanazt az országot támadjuk mind2-en függetlenül attól, hogy ismerjük-e egymást, vagy sem)