|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-09-2007, 08:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Megvonom a vállam, aztán a fickókra mutatok:
-Hát majd ők fizetnek.
Láthatóan ez jobban tetszik a fogadósnak, mint az az ötlet, hogy neki kelljen fizetnie.Magammal hívom és ha segít akkor ketten átnézzük a sebesültek "pénzügyi helyzetét" elsősorban a pénzérméket. Figyelek arra, hogy stikában ne rakjon zsebbre és a végén a már összeszedett pénzérmékhez visszük a fickóktól elszedetteket és összeszámoljuk:
-Elég lesz?
- Elég. Mindjárt intézkedem - azzal femarkolja a pénzt és elsiet.
Öt ezüstöt találtatok összesen, a fogadós nem rakott zsebre semmit külön.
Körülbelül egy óra múlva érkezik meg egy idősebb férfi, aki a magával hozott szütyőből előpakol némi kötszert és egyebet és munkához lát: megvizsgálja a sérülteket, ellátja a sebeket, fertőtlenít, varr, kötöz. Mikor ezzel végzett a fogadós kifizeti neki a pénzt, aztán az orvos távozik.
Aki nem tud magától távozni, azokat elviteti a fogadós, valami félreeső szobába, majd nekiáll eltakarítani a romokat.
Nézem ahogy pakol a fogadós, aztán nekiállok kicsit segíteni a romeltakarításban. Közben kérdezgetem:
-Milyen fogadások voltak itt egyáltalán? Miért mentek egyből egymásnak az emberek?
- Maga is itt volt, nem? Vagy nem látta mi történt? - kérdi kissé meglepődve.
-Nem nagyon láttam az elejét. Csak annyit, hogy lejöttem enni és egy rakat ember nyüzsgött öszevissza. Aztán -intek Entar felé - megvádolták csalással és erre kitört a balhé.
- Csak a szokásos, néhányan sokat ittak, és mégtöbbet vesztettek, és egy ilyen vád épp elég ahhoz, hogy az adott illetőn akarják megtorolni a balszerencséjüket, innen már egyenes út vezet a verekedésig. Mondjuk volt már olyan, hogy valaki közbelépett, és mégse verték halomra egymást az emberek, jómagam is próbálkoztam régebben, de néhány kiadós verés után már nem voltam annyira lelkes.
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 09:04..
|

01-09-2007, 09:04
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Amikor ingerülten válaszol a fogadós, láthatja rajtam, hogy onnantól kezdve az abszólút érdektelenség sugárzódik rólam mind az ő dolgai, ügyei felé, mind a többi ember ügye, dolga felé.
- Ahogy érzi - válaszolom neki.
Ha Gren úgy látja, hogy kell a segítség a pakoláshoz, akkor segítek, de ha nem, akkor felmegyek az emeletre. Odamegyek Farkashoz:
- Azt hiszem a barátod is megsérült a csetepatéban, ha megakarod nézni, akkor addig itt maradok.
Ha marad, akkor megnézem Morel és érdeklődöm Stancil állapota felöl. Ha nem tudok segíteni, akkor inkább elmegyek a szobámba, megmosakszom és lepihenek.
|

01-09-2007, 09:16
|
Member
|
|
|
|
Amikor Alysium segíteni akar, csak biccentek felé, hogy menjen fel nyugodtan. Aztán visszafordulok a fogadóshoz:
-De miben ment a fogadás? Valami kártyajáték vagy micsoda?
- Gondolom látta, hogy három külön asztal volt. Az egyiknél kártyáztak, a másiknál kockáztak, a harmadiknál pedig fogadásokat kötöttek. Fogadásokat különböző viadalokkal kapcsolatban lehetett kötni - válaszol kissé kelletlenül a fogadós.
Közben nézegetem mi az amit meg lehet menteni a bútorok közül és igyekszem úgy szétválogatni a romokat, hogy egy kupacba a használhatatlan (tüzifának) másikba az ép, vagy menthető dolgok.
Körülbelül fele-fele arányban vannak a megmenthető és a teljesen tönkrement bútorok. A fogadósnak láthatóan megtetszik a módszer, és ő is e szerint pakolja a romokat.
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 09:28..
|

01-09-2007, 11:50
|
Member
|
|
|
|
Alysiumnak:
- Mönnyire sérűt mög Entar? Egy kít pofunba nöm halnak mög az embörök, csak a víznábbak. Hö, látum Te is kaptá, hö-hö, ha kis kurodban tübb veríst kaptá vúna, must nöm lenníl íly vízna. (sokat tudóan bólogat közben)
Elmosolyodom, amikor Farkas kineveti a foltjaimat és intézi hozzám mondandóját.
Farkasnak:
- Hidd el ez semmiség. Amúgy meg nem kellett engem verni, tudtam a dolgom kiskoromban is. Én rendes nevelést kaptam így is - kicsit elgondolkodom és csak remélem, hogy nem értette úgy, ahogy én gondoltam a válaszom.
- Entar valóban kapott egy-két pofont meg tört pár dolga, amibe nem halt bele csak gondoltam érdekel, de ha nem hát nem. Ha én kerülök sorra keltsetek - válaszolom.
Ezzel bemegyek a szobámba és folytatom a tevékenységem.
Felmerül bennem az a sejtés, hogy ezek a hosszúfülükek NEM emberek...teljesen máshogy jár az eszük...
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 14:20..
|

01-09-2007, 14:15
|
Member
|
|
|
|
Ha végzünk a szétválogatással akkor megpróbálom egyből helyrepofozni amit csak lehet a bútorok közül. Értesz a barkácsoláshoz? Honnan veszel anyagot és szerszámot?
Közbe kérdezgetem a fogadóst:
-Mesélne a városról? Még nem jártam errefelé és zavar, hogy szinte semmit nem tudok az itteni viszonyokról.
- Aztán mire kíváncsi pontosan? - kérdezi kissé kedvetlenül a fogadós, látszik rajta, hogy félig máshol járnak a gondolatai.
A fogadós fintorát látva mégsem teljesen azt kérdezem amit akartam:
- Hát például, hogy kik azok akikbe nem érdemes belekötnünk. Mely isteneket ne szidjuk az egészségünk érdekében, meg hasonlók.
- A nemesekbe, és az alvilági alakokba nem érdemes belekötni. Egyik istent sem egészséges szidni, mert a végén még kibabrálnak az emberrel az égiek, az meg sose jó.
Annyit mindenképpen kihúzok a fogadósból, hogy mely isteneket tisztelik legfőképpen a városban. Aztán kérek tőle egy kupa bort meg egy kancsó friss vizet a pakolás után.
Tharr-t és Sorgont említi meg. Megkapod, amit kérsz. A fogadós megköszöni a segítségedet.
A javítások alatt azt értem, hogy pl kiesett (kitépett) széklábat visszaütök a helyére, asztalnál dettó) szerszámként a harcikalapács tompavége.
Valamennyire sikerül helyrekalapálni, de azért nem olyan mintha új lenne.
az első esti őrséget (éjközép előtt egy órával-ig vállalom, aztán felkeltem Farkast. Reggelig alszok, pszivel rásegítve, hogy felébredjek, ha baj van.
Farkas vállalta az örséget éjközépig. Utána Morel örködik, kivéve ha fel nem váltod. Egyébként jóval éjközép után fejezed be a pakolást és barkácsolást.
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 15:00..
|

01-09-2007, 14:41
|
 |
Member
|
|
|
|
P.sz. 3736, Arel 4. havának 17. napja, a Mithrill órája, Yankar
Reggel többé-kevésbé frissen keltek, akik belekeveredtek a verekedésbe annak kissé sajognak a tagjai.
Reggeli után az úrnő és a gyerkőc ismét sétálni indul, de most csak rövidebb időre.
Tervek a mai napra?
ui: ahogy utána számoltok a napoknak, rájöttök, hogy három nap múlva vége az évnek, és egy új kezdődik.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

01-09-2007, 14:51
|
Member
|
|
|
|
Reggel gyorsan reggelizek valamit aztán újra a Nagyúr körül őrködöm és kísérem ahová megy.
A nagyúr nem megy sehova. Ismét csak napközép után kerül elő, és akkor is csak ételt rendel magának.
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 14:55..
|

01-09-2007, 18:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Fontos!
Chaos, Deni:
Ha jövő hétfőig nem kapok tőletek olyan üzenetet, amiben megírjátok, hogy mikortól tudtok folyamatosan lenni, a karijaitokat kimesélem a történetből.
ui: az okokról üzenetben kérdezhettek, ha érdekelnek a részletek
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

01-09-2007, 19:42
|
Member
|
|
|
|
Reggel egy kiadósat eszem, kolbász, tojás, sajt, cipó. Majd megen kísérem az űrnőt, nehogy bajuk essen. Nem esik bajuk, minden rendben zajlik. A kedvem szokványos, még mindig bánkódom egy kicsit, hogy kimaradtam a tegnapi hepajból.
A szegényebb negyedeket, és az elzárt negyedek kapuit (megelőzendő a tegnapi hisztit) elkerülitek.
Last edited by Chris; 01-10-2007 at 07:04..
|

01-10-2007, 02:08
|
Member
|
|
|
|
Reggel reményeim szerint kipihenten ébredek. Megnézem Stancil kölyköt hogy van, majd reggelizek egy nagyot.
Érdeklődöm a fogadósnál, hogy hogyan szokták itt ünnepelni az új évet? Nagy karnevál, hacacáré, stb.?
Stancil még mindig nincs magánál, ránézésre nem tudod, hogy alszik vagy el van ájulva még mindig.
A fogadós a karnevál, hacacáré és stb kérdésedre bólogatással felel.
Last edited by Chris; 01-10-2007 at 07:02..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|