Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Szabadidő, Sport

Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2006, 01:45
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

én a U.S.A. ban életme egy évet
azért ott a társadalom úgy alakult, kihogy, nem lehet megtiltani eccerűena fegyevrviselést.
Van is erről egy film amit láttam a cime nincs itt Kóla Sültkrumpli ilyesmi a cime(igérem utáannézzek).
Azért ott a különbség, hogy ott az bünözők, a bandák, a betörők mind automata fél-automata fegyverekkel rohangálnak. Szal ott azért mindenkinek szüksége van a fegyverekre. Meg pl. Arizonában az állat világ is sokkal inkább jelen van szóval ellenük si jóha van pár puska a háznál.
Szóvala lényeg, hogy amerikában kulturájában és az ott élő emberek miatt eccerűen nem lehet máshogy minthogy minden háztartásban legyen fegyver.

Viszont magyarországon. Nincsenek fegyverek engedélyezve. Ami mondjuk egy betörés esetén ha a betörönek van is fegyvere ami nem biztos, hogy van nem fog azzal a félelem érzettel dolgozni,h ogy bármikor lelöhetik szóval amikor a szerencsételn nagyi az unokáját keressi és abetöri bepaárzik és lelövi eseteket csökkenti az hogy magayrországon nem lehet fegyevrt viselni.
Szóval szerintem ez egy erőteljes gondolat a fegyver viselés
ellen.

Én viszont ettől függetlenül úgy érzem, hogy lehessen. De nagyon szigorú körülmények között. És pl. hozzátennék olyan kritriumokat hogy a zilletőnek kiegyensulyozott életet kell élnie.Bár ez anon szubjektiv. De azért úgy érzem, ha Magyarországon arányában annyi fegyver lenne mint amerikában. Az elhalálozási statisztikák romlanának arányában is sokkal jobban.

Nah ennyit első nekifutásra röviden.
Old 02-08-2006, 22:20
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Half megkockáztatok egy merész megjegyzést, lehet hogy a betörö is elgondolkodna azon hogy esetleg vásárra vigye e a bőrét
Bár szerintem vannak hivatásos bűnözők akiknek mindegy hogy Te otthon kutyát fegyvert vagy risztot tartasz.

A másik van egy FERÉSZ nevü szervezet, remélem még működnek, Fertartási engedélyel rendelkezők érdekképviseleti szervezete, valami ilyesmi a nevök, annak idején mikor az új fegyver tartási törvényt dolgozták ki, ők egy kiváló ajánlást tettek a törvény alkotok elé (természetesen azokat ez nem nagyon érdekelte) de it hozzá értő emberek kidolgoztak egy nagyon szigorú követlmény rendszert, pl azt volt benne hogy a fegyverismereti vizsga ne abbol áljon hogy lőtéren nem lövöd agyon magad és hogy 5 lőszert el tudsz engedni a lőlap irányába, hanem egy 300 lövéses ipsc pálya teljesítése volt a feltétel, mert aki azt megcsinálja arrol elmondható hogy biztonságosan tudja használni a fegyverét, elő fogom ezt keresni és bemásolom ide nektek pontosan. (még jó h az első számto laz utolsóig az összes kaliber meg van itthon)
Reply With Quote
Old 02-09-2006, 04:12
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula
Half megkockáztatok egy merész megjegyzést, lehet hogy a betörö is elgondolkodna azon hogy esetleg vásárra vigye e a bőrét
Bár szerintem vannak hivatásos bűnözők akiknek mindegy hogy Te otthon kutyát fegyvert vagy risztot tartasz.
A másik van egy FERÉSZ nevü szervezet, remélem még működnek, Fertartási engedélyel rendelkezők érdekképviseleti szervezete, valami ilyesmi a nevök, annak idején mikor az új fegyver tartási törvényt dolgozták ki, ők egy kiváló ajánlást tettek a törvény alkotok elé (természetesen azokat ez nem nagyon érdekelte) de it hozzá értő emberek kidolgoztak egy nagyon szigorú követlmény rendszert, pl azt volt benne hogy a fegyverismereti vizsga ne abbol áljon hogy lőtéren nem lövöd agyon magad és hogy 5 lőszert el tudsz engedni a lőlap irányába, hanem egy 300 lövéses ipsc pálya teljesítése volt a feltétel, mert aki azt megcsinálja arrol elmondható hogy biztonságosan tudja használni a fegyverét, elő fogom ezt keresni és bemásolom ide nektek pontosan. (még jó h az első számto laz utolsóig az összes kaliber meg van itthon)

Abból nekem is megvan pár, de elég finyásan olvassom a cikkeket róla innen látszik hogy inkább érdeklödő vagyok mintsme a dolgok nagy tudoja
Hát ihgen elgondolkoznának. Dehát a kockázat valamilyen szintne most is megvan a betöröknek. És ha szervezettek amúgy is többne lesznek több fegyverrel. Hát nem tom melyik a jobb megoldás. Én remélem az elözőben is azt írtam, hogy támogattom a fegyver tartását otthon kocsiban is!! egy megfelelően elkészitett vizsga után.
Old 02-09-2006, 09:20
Apa Apa is offline
Banned

csak kérdezem, ti is feddhetetlen erkölcsi bizonyitványhoz kötnétek a tartást?
Reply With Quote
Old 02-09-2006, 12:06
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Apa
csak kérdezem, ti is feddhetetlen erkölcsi bizonyitványhoz kötnétek a tartást?

Mielőtt erre válaszolnék jó lenne tudni, hogy pontosan mit takar a fedhetetlenség?

Mert mondjuk aki, elkövet valami társadalomra nem veszélyes, büncselekményt, vagy 18-19évesen részegen garázdálkodik a haverokkal egyet az attol még alkalmas lehet fegyver tartásra szerintem.
És ne csak önvédeli fegyverekben gondolkodjunk hanem a vadász fegyverekben is, mot nagyon sok vadásznak nem hosszabbítják meg a lejárat után mert évekkel ezelőtt becsúszott valami gikszer. Ettöl még lehet normális, rendes ember. (persze egy gyilkos vagy egy oylan ember aki erőszakos büncselekmény miatt volt bármikor is elitélve, az ne tartson legláisan semmilyen fegyvert)
Reply With Quote
Old 02-09-2006, 12:52
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Vadász-engedély az a Fegyvertartási mármint ez a sportlövői szerü. PLusz az adott területei VAdász-felügyeletnek az engedélye nem?

Különben Magyarországon van olyan vad élet, hogy lehessen Vadászni?
Old 02-09-2006, 13:58
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by Half
Vadász-engedély az a Fegyvertartási mármint ez a sportlövői szerü. PLusz az adott területei VAdász-felügyeletnek az engedélye nem?
Különben Magyarországon van olyan vad élet, hogy lehessen Vadászni?

Halfi ezt frankón nem látom át amit most itt kérdezel.
Van sport célú engedély, van vadászfegyverre engedély és van önvédelmi célra engedély.

Vadászati célú engedélyel golyós vagy sörétes puskát vásárolhatsz, illetve a hivatásos vadászok tarthatnak maguknál maroklőfegyvert is.

A vadászati célu engedélyhez, kell tudtommal, megfelelő fegyver ismertei vizsga (több tipusa van annak is) kell vadász vizsga, orvosi alkalmaság, és akkor lehetmenni a rendőrségre engedélyésrt folyamodni, aztán ha megfelelsz a tartási feltételeknek, minden feltételt teljesítettél és nincs kizáró ok, az engdélyesl a kezedben hajrá a fegyver üzlet és lehet vásárolni.

Ekkor van otthon egy puskád, golyós vagy sörétes, de használni nem tudod, csak ha beviszed egy megfelelő lőtérre, vagy tagja a vagy vadásztársaságnak (na ez nem egy olcsó mulatság) vagy nem vagy tagja társaságnak de sok jó vadász ismerősöd van és meghívnak vadászatra a területükre. (ez nem jellemző )
Reply With Quote
Old 09-17-2006, 14:44
Steve Steve is offline
Member

Exclamation

Ezt Gyula üzeni rajtam keresztül nektek:

Ezt a topicot azért indítottam, hogy normális hangnemben beszélgessünk, és megosszuk egymással a gondolatainkat. Már az elején leírtam hogy nem egy új vadnyugatról álmodom. Ne felejtsétek el, hogy attól, amit mi itt leírunk az égvilágon semmi, nem változik. Tehát teljesen felesleges egymásra piros vagy zöld pontokat dobálni, acsarkodni. Örültem, mikor megláttam hogy nélkülem is újra éled a topic, mikor elolvastam a hozzászólásokat már kevésbé. Ha ilyen stílusban folytatódik, akkor amint lejárt a tiltásom, e hónap 26.-án zárom a topicot.

Cece: „Mit lehet azon szeretni?” – Mit lehet az autókon, motorokon szeretni? Miért vesz meg az ember egy 6milliós autót mikor a 2,5 milliós Suzukival is bárhová el tud menni. Miért költ több tíz -százezer forintot, optikai tuningra, chip tuningra, alu felnikre? Ezek nélkül is lehet közlekedni az autókkal, egy alufelni árából mennyi mindent tudnál venni a gyerkednek, feleségednek?

„Minél több fegyver kerül legálisan eladásra, annál több lessz a fekete piacon is, ami egyenesen arányos a fegyveres bűncslekmények elkövetésével.” – Ez úgy, ahogy van butaság, ha legálisan hozzá juthatnánk sokan biztos, hogy nem kockáztatnának meg 2-8 évet az életükből, azért hogy legyen egy illegális fegyverük. Aki meg minden áron hozzá akar jutni, hidd el az akkor is hozzá jut, ha az országban még a rendőrök meg a katonák is csak vizipiszollyal járnának az utcán.

Savaria: Mielőtt megnyomod a küldés gombot mindenképp, olvasd el még egyszer, hogy mit írsz. Nem kell usával, Kanadával példáulozni már a topic elején is megbeszéltük hogy nem jó ezeket Magyarországhoz hasonlítgatni, az Usa egy nagyon szélsőséges ország.

Senki ezt a hozzászólást kicsit ilyen áltudományosnak érzem, ha gondolod mesin kifejtem, hogy miért.

Csokibácsi a topicot nem azért nyitottam, hogy Te itt meggazdagodj. A Nettó összeg 30%-át kérem, számlaszámot küldöm privátban.

Senki: Nem lehet, hogy azaz éles nyelved is közrejátszott, abban hogy kiraboltak?
Engem még soha nem raboltak ki. Nem értem miért?

Távol álljon tőlem, hogy bármelyik rendőrt is megbántsam, de ha rendőrség arra nem képes, hogy hajnali háromkor kijöjjön és az ablakom alatt garázdálkodó részeg kölyköket, elcsitítsa, hogy bízzak abban, hogy majd pont ők védik meg az életem, ha arról lenne szó?

"A döntést, a választás jogát az állam nem veheti el az egyéntől. A tudat biztonsága nem lebecsülendő dolog...”
Reply With Quote
Old 09-17-2006, 18:19
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Arrow

Gyula, az MSN címem megtalálod itt, vagy ha nem, szólj priviben és elküldöm, érdekel mit mondanál, ami meg a kirablásomat illeti: a barátnőmmel halgattuk a discmanemen egyik jóbarátom Toten Hosen CDjét és mentünk hazafele, ketten, kézenfogva. ennél kevésbé provokatívabb már csak a szekrényemben elbújtatva, egy hibernálókamrában lehettem volna. ha nem adom elő magamat ott, akkor tuti hogy az lett volna hogy a bepánikolva szabadulni próbáló barátnőmet megverik, engem átmotoznak és elveszik midnenemet, így a létező legjobban jöttem ki a dologből, és bizonyára ha nem mi megyünk akkor arra hanem más, akkor mást raboltak volna ki, ennyire egyszerű, semmi túlmisztifikálható nincs ebben, mindenesetre azért ez is jellemző dolog, hogy a szenvedő félben keressük a hibát, amikor valami rossz történik vele, ahelyett hogy a támadó félnél kutakodnánk, hogy mi motiválta... bocsi, de ez most kikívánkozott.

ja és hogy miért nem raboltak ki téged? elkerült a baj, vagy nem jártál még rosszkor rossz helyen (bár ez ugyanaz mint az előbbi gondolatom... ) hidd el, ha nem egy randevúról kísértem volna haza a lányt akkor marhára kiszúrtam volna hogy jönnek, és elinaltam volna még idejében, de két méterrel a föld felett ilyesmi valahogy nem jutott eszembe mikor megláttam a közeledő csapatot, azóta se raboltak ki, mert tanultam a leckéből.

Last edited by Senki; 09-17-2006 at 18:26..
Reply With Quote
Old 09-17-2006, 19:06
Steve Steve is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki View Post
ja és hogy miért nem raboltak ki téged? elkerült a baj, vagy nem jártál még rosszkor rossz helyen
Senki neked megsúgom: Gyula akkora darab kopasz cúnya báci hogy inkább meg se támadják
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules