|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-29-2006, 08:52
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Morel-nek:
-Egyetértek. Nyitott szem, éber kéz és éles fejsze. figyelünk, de amíg minket nem érint nem teszünk semmit.
A többieknek is elmondom mit beszéltünk Morel-lel, vagyis, hogy igyekezzenek nyitott szemmel járni, de egyenlőre ne avatkozanak bele a hajósok dolgaiba. De ha bármi gyanúsat-furcsát látnak azt ossza meg mindenki mindenkivel.
A nap további részében hol a Nagyúrék kabinja körül őrködöm (felderítem, hogy kívülről oda lehet-e jutni a kabinjukhoz, van-e párkány, járópalló, közel van-e felülről valami leereszkedő, vagy alulról felmászási lehetőség, stb.) illetve a fedélzeten élvezem a szelet és az időt.
Stancilt megpróbálom kicsit képezni, a tőrforgatást és a közlharcot. Persze csak annyira amennyire az állapota engedi.
A nagyúrék kabinjába nincs más bejárat.
Stancil a korláttal barátkozik, örül, hogy még él, teljesen alkalmatlan bármire is.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 09:16..
|

11-29-2006, 09:22
|
Member
|
|
|
|
Stancilt megpróbálom a magam módján gyógyítani. Egy nem annyira "imádkozós" pillanatában egy jókora adag pálinkát boríttatok le vele. a részegek nem szédülnek annyira, vagy csak kinevetik a dolgot. Ha sikerül kiütni a kölyköt akkor még részeg állapotában etetek meg vele valami nagyon tápláló dolgot, hogy ne hányja ki, aztán még egy adag pálinka (ezzel a bontott üvegem kilőve) amitől ájulásig menően alszik. Így kibírja ha kell étlen egy napig és mí alszik van ideje a gyomrának emészteni.
Sikerül kiütnöd, másnap estig nem is tér magához.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 09:27..
|

11-29-2006, 09:28
|
 |
Member
|
|
|
|
P.sz. 3736, Arel 4. havának 13. napja, a Feketelunír órája
Az első éjszakátok igen kellemetlenül telik a hajón, nagy viharba keveredtek, és szinte egész hajnalig dobál benneteket a tenger. Ez még azokat is megviseli, akik egyébként jól voltak.
A kapitány kérésének megfelelően nem mentek a fedélzetre (aki mégis, az szóljon!) így nem tudjátok, hogy mi történik, de kiáltásokat, és parancsokat hallotok fentről. Mikor másnap felóvakodtok a fedélzetre megtépázott köteleket és vitorlákat láttok.
Reggelre elcsitul a vihar. Az ég olmosan szürke, és továbbra is esik, de szélcsend van. Ez szinte az egész napra jellemző, így kedvező szél hiányában nem haladtok gyorsan.
Ki hogy tervezi a következő napot?
(Ha nem tesztek semmi különöset, azt is írjátok meg pár sorban, hogy tudjam.)
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

11-29-2006, 09:34
|
Member
|
|
|
|
Felóvakodok másnap a fedélzetre miután ellenőriztem a Nagyúrékat.
Ha találkozom a kapitánnyal, vagy egy tiszttel akkor megkérdem tudok-e valamit segíteni.
A Nagyúrék jól vannak, bár az úrnő kissé sápadtnak tűnik.
A fedélzeten inkább csak matrózokat találsz (a lehallatszó parancsosztogatásból úgy tippelsz a kapitány egész éjszaka fenn volt), aki megköszöni az érdeklődéseted, és közli, hogy nem ártana pár vitorlát megvarni, meg köteleket hozni a raktérből, és elkel a dolgos kéz, ha tudsz segíteni hálás lesz érte.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 09:37..
|

11-29-2006, 09:44
|
Member
|
|
|
|
-A varráshoz megvallom nem nagyon értek, bár amennyire látom itt sem a finom, hanem az erős varrás a lényeg. De azért inkább a kötelek.
Megkérdem merre van a raktár és honnan hova milyen kötelet kell hordani.
Elmagyarázza. Az utat könnyen megjegyzed. Körülbelül fertály órába telik felhozni a köteleket, és a szükséges helyekre rögzíteni őket.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 10:00..
|

11-29-2006, 10:22
|
Junior Member
|
|
|
|
Reggel szétnézek a fedélzeten. Aztán megyek és reggelizek.

11-29-2006, 09:52
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Éjszaka kikötöm magam az ágyhoz némi kötéllel. És sem sokat aludtam, lévén szinte szüntelen imádkozással telt az éjszaka, főleg amikor nagyobbakat reccsent, roppant a hajó. Reggel nagy karikás szemekkel gépiesen betolok némi kaját az arcomba és ha hagyják, akkor alvással fogom tölteni a nap legnagyobb részét.
Hagynak pihenni.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 10:00..
|

11-29-2006, 10:08
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Az éjszaka engem is megviselt, így kicsit nyúzott vagyok egész nap. Morelt hagyom pihenni és mivel Gren már ellenőrizte a Nagyúrékat, a többiek felöl érdeklődöm, hogy jól vannak-e. Mivel Grent inkább fennt látom a fedélzeten és nincs jó idő sem kint javarészt lent vagyok a kabinoknál, felügyelem őket. Időnként étkezéskor hagyom csak el az amolyan ideiglenes őrposztot meg amikor úgy érzem, hogy rámfér a pihenés, mert az esetleges éjszakai kevés volt.
Késő délutánra sikerül annyira elfáradnod (főleg az éjszakai események miatt) hogy nem birod nyitva tartani a szemed.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 10:10..
|

11-29-2006, 10:13
|
Member
|
|
|
|
Miután a kötelekkel végeztem megkérdem, kell e még valami segítség. Ha kell akkor segítek, délben eszek egy jókora adagot és pihenek kicsit. Délután, ha kell akkor egy-két óráz segétkezek, aztán lemegyek és átveszem az őrséget a Nagyúrék kabinjánál attól aki épp őrködik.
Megköszönik a segítséged, majd még megkérnek erre-arra, de komolyabb munkát már nem kapsz arra a napra.
Last edited by Chris; 11-29-2006 at 10:25..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|