|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Le állíthasa-e a ht betegség esetén a képzést?
|
igen, hisz ez csak kényelmi funkció
|

|
117 |
68.42% |
nem, mert ez hatalmas előny
|

|
54 |
31.58% |

11-24-2006, 22:45
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
nem igazan a teruletaranyossag szamit! az 5. csopiban iszonyat olcso a kaja, tehat nem nagyon erdekel, ha nem muxik 100%-osan az osszes tanya. kesobb sokkal jobban ki vannak elezve az orik, igenis istencsapasa a betegseg, ha meg a helytarto erre ra is huz kepzessel + meg a kaja is elfogy a plusz emberhiany miatt es az is elvandorlast okoz, pillanatok alatt leamortizalodhat az orszag. teruletaranyosan 200 hekinel nem is erdekelne, de mondjuk 1500 hekinel mar igencsak!
|
Látom nem egyről beszélünk területarányosság alatt.
Ami 200 hekin így működik, az 2000, meg 20000 hekin is így fog, csak arányaiban 10*, 100* erősebb mértékben, csak lusta voltam nagy számokkal matekozni, de a kedvedért megtehetem  beszorzok mindent 10el, vagy 100al, akár 10000 el is
A másik felét nem igazán értem, a fenti példa pedig arra vonatkozott, aki csak 11 kör alatt jön rá, hogy beteg, szal 8 óra munka, s még 3 óráig utazott is a delikvens. Namost ezen idő alatt egyen meg 30k bála kaját 300 aranyért, ez 9 milla, ha ezt nem tudja egy 1500 hekis ori kifizetni, akkor nem vipre, hanem egy új 5. szintű orira van szüksége, hogy jobban megtanuljon játszani, s gazdálkodni.
Más kérdés, hogy ez elméleti kajálás, mert mivel nincs gépnél nem tudja megvenni ezt, amire az orinak szüksége lenne, szal még ezt a pénzt sem költi el.
De 1500on melyik csopi van tele hullákkal, vagy fertőző orikkal?
Last edited by Arrakis; 11-24-2006 at 22:50..
|

11-24-2006, 22:49
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
nem igazan a teruletaranyossag szamit! az 5. csopiban iszonyat olcso a kaja, tehat nem nagyon erdekel, ha nem muxik 100%-osan az osszes tanya. kesobb sokkal jobban ki vannak elezve az orik, igenis istencsapasa a betegseg, ha meg a helytarto erre ra is huz kepzessel + meg a kaja is elfogy a plusz emberhiany miatt es az is elvandorlast okoz, pillanatok alatt leamortizalodhat az orszag. teruletaranyosan 200 hekinel nem is erdekelne, de mondjuk 1500 hekinel mar igencsak!
|
Nem kötelező képeztetned a ht-vel. Ott a kispipa.
"Automatikus katonaképzés a szabad barakkhelyekre."
Minek még egy kispipa?
|

11-24-2006, 22:53
|
Member
|
|
|
|
arrakis, nincs igazad.
mondok 1 peldat. 200 hekin mondjuk 10 rakid van. de 2000 hekin nem lesz 100, hanem ott is csak 10...
(most ne kotozkodj, hogy nincsen, csak 5. ez csak pelda volt. de ez is erzekelteti az orik kielezeset.)
meg jo, 1500-on nincs sok hulla, akkor legyen 800 heki, tokmind1. ott sincs 4*10 raki. altalaban 1re elesednek az ottlevo orik es ezert 1re kevesbe viselik el ha betegseg van. es senki sem fog a 200 hekin elegseges 5-7 korhaz kelyett a tobbszoroset epiteni, mert draga.
Last edited by Smooth Scroller; 11-24-2006 at 22:55..
|

11-24-2006, 22:55
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Ez a funkció egy kényelmi funkció lenne. Viszont a vip-el jár egy csomó stratégiai funkció. Légyszi indokoljátok meg ellenzök miért van szükség a vihar és a szárazság leszedésére? miért van szükség a seregek azonnali eladására ha nincs elég hely? Miért van szükség karavánra?
Ha szét akarok szedni egy vipes orit akkor sokkal nehezebb mivel stragtégiai lépéseket is tesz a helytatró (vagy akár a szövik karavánonkeresztül segitenek) de ezzel senkinek semmi baja. Viszont ha van egy kényelmi funkció akkor abba mindenki bele köt.
|

11-24-2006, 23:00
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arrakis
Látom nem egyről beszélünk területarányosság alatt.
Ami 200 hekin így működik, az 2000, meg 20000 hekin is így fog, csak arányaiban 10*, 100* erősebb mértékben, csak lusta voltam nagy számokkal matekozni, de a kedvedért megtehetem  beszorzok mindent 10el, vagy 100al, akár 10000 el is 
|
Látod ebben tévedsz mert ez nem épp igy van. 200hekin szedtél már szét orit totálisan? Gondolom nem mert ott ha naponta 1* ránéz valaki az orira akkor nem tudod szét szedni. 600hekin meg ha ügyes vagy akár 2nap alatt ugy kiütöd, hogy többet talpra se tudja állitani mert az összes embere elmegy.
|

11-24-2006, 23:04
|
Member
|
|
|
|
Quote:
arrakis, nincs igazad.
mondok 1 peldat. 200 hekin mondjuk 10 rakid van. de 2000 hekin nem lesz 100, hanem ott is csak 10...
(most ne kotozkodj, hogy nincsen, csak 5. ez csak pelda volt. de ez is erzekelteti az orik kielezeset.)
meg jo, 1500-on nincs sok hulla, akkor legyen 800 heki, tokmind1. ott sincs 4*10 raki. altalaban 1re elesednek az ottlevo orik es ezert 1re kevesbe viselik el ha betegseg van. es senki sem fog a 200 hekin elegseges 5-7 korhaz kelyett a tobbszoroset epiteni, mert draga.
|
Ezt kicsit nehéz átgondolni, de ha a saját orim veszem 200, s 800 hekin, akkor csak az a különbség, hogy 800 hekin nem lesz tele egységgel, s ezért a kevés tanyához nem kell annyi raki sem, ezért nincs benne területarányos raki.
Egyébként a gondolatod továbbfuttatva..
Ki támad meg egy hullát, akitől betegséget szerezhet?
Akinek van pénze.
Akinek nincs pénze, az viszont nem fogja beverni sem a hullát, sem a pénzes orit, akiktől elkaphatná.
De a 800 hekis hullapopulációval is vitatkoznék, egyszerűen szétrengetik őket akár brahiból is.
|

11-24-2006, 23:08
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by McLoad
Látod ebben tévedsz mert ez nem épp igy van. 200hekin szedtél már szét orit totálisan? Gondolom nem mert ott ha naponta 1* ránéz valaki az orira akkor nem tudod szét szedni. 600hekin meg ha ügyes vagy akár 2nap alatt ugy kiütöd, hogy többet talpra se tudja állitani mert az összes embere elmegy.
|
Amiről Te beszélsz az a nyersanyagárak különbsége miatt van, s nem taktikai okok miatt.
Ha arányosítok, akkor 200 hekin jobban lehet harcolni, mert annyira minimális a sereg, hogy akármikor elengedhető, nem komoly anyagi veszteség.
Azért nem tudsz benne jelentős kárt tenni 200 hekin, mert amit ott berombolsz rajta, vagy elfoglalsz, azt minimális költségen vissza tudja szedni.
|

11-24-2006, 23:13
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ez a funkció egy kényelmi funkció lenne. Viszont a vip-el jár egy csomó stratégiai funkció. Légyszi indokoljátok meg ellenzök miért van szükség a vihar és a szárazság leszedésére? miért van szükség a seregek azonnali eladására ha nincs elég hely? Miért van szükség karavánra?
Ha szét akarok szedni egy vipes orit akkor sokkal nehezebb mivel stragtégiai lépéseket is tesz a helytatró (vagy akár a szövik karavánonkeresztül segitenek) de ezzel senkinek semmi baja. Viszont ha van egy kényelmi funkció akkor abba mindenki bele köt.
|
De hol írtam olyat, hogy azokra szükség lenne?
Én amennyire emlékszem már az első írásban is azt ecseteltem, hogy így is túlságosan is elkényelmesít a HT.
|

11-24-2006, 23:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arrakis
Ezt kicsit nehéz átgondolni, de ha a saját orim veszem 200, s 800 hekin, akkor csak az a különbség, hogy 800 hekin nem lesz tele egységgel, s ezért a kevés tanyához nem kell annyi raki sem, ezért nincs benne területarányos raki.
Egyébként a gondolatod továbbfuttatva..
Ki támad meg egy hullát, akitől betegséget szerezhet?
Akinek van pénze.
Akinek nincs pénze, az viszont nem fogja beverni sem a hullát, sem a pénzes orit, akiktől elkaphatná.
De a 800 hekis hullapopulációval is vitatkoznék, egyszerűen szétrengetik őket akár brahiból is.
|
Légyszi olvasd már el a súgót és utána gyere ide vitatkozni: "földrengés csak minimális károkat okoz" A minimális tényleg anyira kicsi, hogy még egy hullát se láttam akit szét tudtak volna rengetni. Elöbb lopják szét az embereket az orijából mint sem, hogy szét rengessék.
Ja és ezt pénzes következtetést is elmagyarázhatnád mert nem egészen értem, hogy mire akarsz vele kijukadni meg úgy alapból nem hallotam még ilyesmit.
|

11-24-2006, 23:38
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
|
Csak nem azt akarod mondani, hogy ha már van ennyi kényelmi funkció, akkor miért ne lehetne még vagy 100másik???
Te se mondod komolyan.
Én bevezetném, azt is, ha elfogy a kaja, a ht. kimenjen a piacra és vegyen kajcit. Meeg gömbözzön, meg számolja ki a seregem támadópontját, és védőértékén. És ha már ilyen okos az én ht-m, akkor küldje is ki a megfelelő mennyiségű sereget is. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|