|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-22-2006, 14:50
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Hát igen, a földleadás előbb-utóbb meghaladja a kláncsaták lehetséges hozadékát.
És akkor utána mi van Xepi?
De ha egy sikeres hadi tud fedezni is, azzal klánt is meg lehet közelíteni.
|
Javaslom nektek a részklános topicot ezügyben 
|

11-22-2006, 14:52
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
A legnagyobbak áldozak azért hogy a tetejére kerülhessenek -ha Te nem vagy erre képes, akkor lehet hogy nincsen helyed a legnagyobbak között 
|
Mi lenne, ha nem személyeskednél, hanem a témával foglalkoznál?
Én mindenesetre örülnék neki.
Előre is köszönöm.
|

11-22-2006, 14:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Hát igen, a földleadás előbb-utóbb meghaladja a kláncsaták lehetséges hozadékát.
És akkor utána mi van Xepi?
De ha egy sikeres hadi tud fedezni is, azzal klánt is meg lehet közelíteni.
|
Olyan klánt csinálj, ami előreláthatólag használható lesz több ütésre... 
Fokozással is lehet klánt közelíteni
Kockázat nélkül fedezel annyiért amennyibe egy melléemelkedés kerül -hol reális ez?

11-22-2006, 14:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Mi lenne, ha nem személyeskednél, hanem a témával foglalkoznál?
Én mindenesetre örülnék neki.
Előre is köszönöm.
|
Szerintem igenis jogos kérdésem, hogy ha valaki nem hoz áldozatokat, akkor miért könnyítsünk neki?
Amúgy igyekszem nem eltérni a témától (főleg hogy úgy olvastam hogy éppen ő az egyik, aki keveset fedezett...) -de ez a téma most a játék elvi kérdéseit feszegeti

11-22-2006, 15:31
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Xeper, en elhiszem h probalod vedeni a sajat otleted, mar csak buszkesegbol is, de szerintem eggyertelmu hogy eggyes pontokban a javaslatod lehetetlen. a kepleted nagyon komplikalt, nem mintha ez mervado lenne, stb. ahogy elnezem az eddigi reakciokat, ha hamarabb eszembejut 1 ilyen javaslat, folenyesen vertem volna a tiedet.
|

11-22-2006, 15:33
|
Administrator
|
|
Activity: 25%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by csavo
ha hamarabb eszembejut 1 ilyen javaslat, folenyesen vertem volna a tiedet.
|
Ebben én nem vagyok biztos, hiszen onnan indultunk ki, hogy a katonaigény a mostani sokszorosa legyen. Ne 2-3-4-5-szöröse, hanem sokszorosa. A Te javaslatod ezt az igényt nem teljesíti. Minimális a katonaigény változtatás, ezt senki nem érzi meg, ezért kár lenne bármihez is hozzányúlni.
|

11-22-2006, 15:48
|
Member
|
|
|
|
A 4 javaslatból 3 egyetértett a nagyságrendekkel (és a 4. is igen közel állt ezekhez), és ez is lett megszavazva -pusztán a fedezési arány kapcsán felmerülő többletet nem gondolták sokan végig, ennek módosítására írtam a következőt:
Quote:
Originally Posted by Xeper
Én is úgy veszem észre, hogy szavazáskor kevesen gondoltak bele, hogy milyen is, ha valaki sokat fedez korábban. Az irányszámokban viszont mindenki egyetértett, tehát akár lehetne ez az átlag fedezés értéke (50% fedezés eseténi katona költség), amennyivel eltér az ország ettől, annyival drágább a fedezés:
0% fedezés esetén az eltérés -50%, tehát felébe kerülne
100% fedezés esetén az eltérés +50%, tehát 1,5* annyiba kerülne
0 és 100% fedezés közti különbség így is 3*-os lenne, és a meghatározott irányszámok lennének az átlagos ár.
Csavo ötletében szerintem semmi korszakalkotó nicsen, ugyanazt a sávos meglodást javasolja mint Monro, csak kisebb értékekkel és egy felső határral, ami egy nagy ország számára rosszabb mint a most bevezetésre kerülő (így legalább lehetne fedezni, csak elég drága)
Viszont a Monro által javasolt felfedezési arány kiosztása szerintem kb mindenki számára elfogadható lenne 
|
Ezidáig Monro vette a fáradságot a reakcióra a bírálás mellett.

11-22-2006, 16:59
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
... onnan indultunk ki, hogy a katonaigény a mostani sokszorosa legyen. Ne 2-3-4-5-szöröse, hanem sokszorosa. A Te javaslatod ezt az igényt nem teljesíti. Minimális a katonaigény változtatás, ezt senki nem érzi meg, ezért kár lenne bármihez is hozzányúlni.
|
ez most komoly??  most kisse zavarban vagyok... en azt hittem a cel a jatek fokozasa, nem pedig ennek az ellentete... nem ertem mit akadalyoz meg az a dolog, hogy a fedezes minel dragabb. az orszagok felfedezgeteset a topba az en javaslatom megakadalyozza, mert egy 2400 hekis ori ahhoz hogy eljusson a topba 27k hekire, vagy 12k hekit utnie kell. es aki megverekidik 13k hekiert, az szerintem van olyan jo h toppos orszag legyen. persze ahoz meg kell egy csomo penz a masik 12k heki felfedezesere, ahova megint komoly klantarsak szuksegesek stb. ugyhogy minel tobbe kerul a felfedezes, annal tovabb tart a topbakerules, ergo annal tovabb lessz unalom a topban, es sosem fog osszsurusodni a mezony ~400k ertek folott, hogy haboruk alakulhassanak ki.
nem birom megerteni ez miert oly nehez megertenetek! ha draga a felfedezes >> nincs haboru, ha olcso >> osszesurusodik a mezony, es haboru lessz (persze ez a nagy orikra vonatkozik, a kicsiknel van haboruskodas, eddig is volt)
namost vegyuk a 2 vegletet. ha dragitjuk a felfedezest, nem fog semelyik nagy ori felfedezni, mert draga, lessz par utes azok kozott akik relative kozel vannak egymashoz, es azontan csend fog uralkodni, esetleg par klanutes honaponta vagy 1-2... ha tegyuk fel 1 katonara valtoztatnank 1 hektar felfedezeset, nem feljetek par nap alatt osszesurusodne a topban a mezony egykettore, es lenne haboru is (a felfedezes mellett). persze ez sem megoldas, mert par honap alatt elernek a 100.000 hekis orikat TEHAT, meg kell talalni az ARANYKOZEPUTAT. az eddigi javaslatok nem kozeputak, hanem vegletek. az en javaslatom kozeput. nem mondom h aranykozeput, de a ti eggyuttmukodesetekkel azza kovacsolhatjuk.
latom megint hosszura sikerult az uzenet, es meg mindig lenne mondanivalom. de inkabb nem farasztom tobbe magam, ha ti azt akarjatok h haljon meg a jatek a 7-10k hektar folotti orszagok szamara, akkor hajra, vezessetek be az "ujitast"
|

11-22-2006, 17:06
|
Administrator
|
|
Activity: 25%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
ez most komoly?? 
|
Igen.
Quote:
az orszagok felfedezgeteset a topba az en javaslatom megakadalyozza, mert egy 2400 hekis ori ahhoz hogy eljusson a topba 27k hekire, vagy 12k hekit utnie kell.
|
Ezáltal az eddig felfedező fajok topbaj utása kizárva. Kár felmennie az A-ba, a B-ből zéróstartolhat mindenki nyugodtan.
Nem ez volt a cél, most sem ez a cél.
Sose volt cél, hogy a felfedezés teljesen lehetetlen legyen, amit Te javasolsz. Csak drága. Fent pedig nagyon drága.
Ha a Te javaslatodat kicsit továbbvisszük, az azt jelenti, hogy a törpék nem tudnak felfedezni, muszáj ütniük, emiatt vagy bányák helyett barakkokat tartanak, vagy nem lesznek törpék. Az eredmény, hogy nem lesz, aki nyersanyagot termeljen, vagyis nem lehet majd építkezni.
|

11-22-2006, 17:19
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Sose volt cél, hogy a felfedezés teljesen lehetetlen legyen, amit Te javasolsz. Csak drága. Fent pedig nagyon drága.
|
 )))))) hat en PONT ezt mondom  )))))))) ne haragudj, de rohognom kell. a megszavazott javastat teszi lehetetlenne a fedezest, nem az enyem, az enyem pont hogy ad 1 eselyt a felfedezoknek is. nem olyan eselyt h CSAK felfedezessel haladjanak, hanem olyat h relativ megengedheto aron fedezhessenek is, ne csak ussenek. kepzelj el egy 10k hektaros orszagot az 1/Aban, es szamold ki mennyi idejebe kerulne feljutni 27k hekire a megszavazott javaslat alapjan (az en tippem: soha az eletben, hacsak nem ad le neki mindenki foldet megbeszelt utesek soran), es kepzeld el mennyi idobe telne neki az en javaslatom alapjan feljutni. nem lenne egy gyors dolog, es pont ez a cel. NE lehessen felvinni orikat a topba. meg kene birkozzon a kornyekezo orszagokkal, aztan keveset odafedez a kovetkzo celpontjahoz aki 50k ertekre van tole, aztan meguti, aztan megint odafedez a tole 100k ertekre talalhato orszaghoz akit ujbol beverhet foldre, es elobb utobb felerne a topba. ha jo jatekos, az en javaslatomat hasznalva felkerulHET. a Xeperevel SOHA...
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha a Te javaslatodat kicsit továbbvisszük, az azt jelenti, hogy a törpék nem tudnak felfedezni, muszáj ütniük, emiatt vagy bányák helyett barakkokat tartanak, vagy nem lesznek törpék. Az eredmény, hogy nem lesz, aki nyersanyagot termeljen, vagyis nem lehet majd építkezni.
|
nehogymar a megszavazott javaslat szerint a torpe tobbet tudjon fedezni mint az en javaslatom szerint, mert lehidalok itt ebben a szent helyen...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 153 (0 members and 153 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|