|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

11-17-2006, 08:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Lassan ott fogunk tartani, mint a felfedezésnél. Arra gondolok, hogy a sok kiegészítő javaslat miatt nagyon nehezen követhető, hogy egy javaslat aktuálisan éppen hol tart.
Kérem, hogy időnként a javaslattevők foglalják össze, hogy javaslatuk pillanatnyilag milyen feltételekkel aktuális.
|

11-17-2006, 08:38
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Lassan ott fogunk tartani, mint a felfedezésnél. Arra gondolok, hogy a sok kiegészítő javaslat miatt nagyon nehezen követhető, hogy egy javaslat aktuálisan éppen hol tart.
Kérem, hogy időnként a javaslattevők foglalják össze, hogy javaslatuk pillanatnyilag milyen feltételekkel aktuális.
|
A helyzet az, hogy ketfele javaslat van.
1. reszklan megjelenjen a pontlistaban
2. ne jelenjen meg (ezt Monro probalja mindenkepp eroltetni, se ugy veszem eszre, masoknak nem tetszik) - pl en is erosen ellenzem...
Elobb elso korben ezt kellene megbeszelni, hogy lehessen-e kenyunkre kedvunkre klanokbol reszhalmazt tamadni, mert ugy veszem eszre, mindenki eleg erosen berzenkedik ez ellen az otlet ellen. (malusz ide malusz oda)
Szerintem igenis kell az a biztonsag, hogy egy elf csapattarsam ved. Mint egyszer irtam, nem igazan tartom jo otletnek, hogy rakenyszeritsuk minden orira 1/aban a 60-70% barakk+tornyot.

11-17-2006, 11:14
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
A helyzet az, hogy ketfele javaslat van.
2. ne jelenjen meg (ezt Monro probalja mindenkepp eroltetni, se ugy veszem eszre, masoknak nem tetszik) - pl en is erosen ellenzem...
|
Mondjuk úgy próbálok érvelni mellette.
Ti is tegyétek ezt,ne csak azt fújjuk, hogy ez így nem jó mert tök másképp szoktuk meg  Mondd el Rem kérlek, mit vesztesz azzal ha nem jelenik meg a klánpontlistán a részklán?
|

11-17-2006, 11:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Ti is tegyétek ezt,ne csak azt fújjuk, hogy ez így nem jó mert tök másképp szoktuk meg  Mondd el Rem kérlek, mit vesztesz azzal ha nem jelenik meg a klánpontlistán a részklán?
|
Nekem az a bajom vele, hogy nem látszik, hogy ki akciózott/akciózik/készül akciózni -egy újabb eseménylistát előhívó varázslatot feleslegesnek tartok.

11-17-2006, 18:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Nekem az a bajom vele, hogy nem látszik, hogy ki akciózott/akciózik/készül akciózni
|
Ma látod ha egy részklán támadni megy?  Révén, hogy nincs részklán ma, nyilván nem. Ha ezután sem fogod látni ha egy részklán mást támad akkor változik bármi is a mostani állapothoz képest?
De nézzük kinek kellene látnia ha támad egy részklán?
1. akit támad ---> ő látni is fogja (sőt 24 kör felkészülési időt is kap elötte)
2. esetleg akinek még hadüzije van vele (abban sem vagyok biztos, hogy érdemes e egyáltalán 1 hadüzinél többet engedélyezni, ugyanis a klánharcok komoly felkészülést igényelnek.)
A többiek hiába látják ugysem tudják támadni hadüzenet hiányában. Ha mégis láthatóvá tesszük ezzel inkább azt büntetjük akit éppen támad,hiszen figyelni fogja a környezete,hogy visszatámad e vagy sem.
Érdemes azért elvetni egy javaslatot, mert nem tud egy "külsős ori" kukkolni?
Last edited by monro; 11-18-2006 at 13:18..
|

11-17-2006, 13:40
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Bevallom, engem leginkabb az zavar, hogy eldonthetem, hogy egy adott klanbol kiket uthetek. De az nagyon......
Es ez mar talan ossze is fugg azzal, hogy a reszklan pontlistaban legyen-e.
Ha feltesszuk, hogy reszklan csak egesz klant uthet, te miert szeretned, ha nem latszodna a pontlistaban?

11-17-2006, 18:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Bevallom, engem leginkabb az zavar, hogy eldonthetem, hogy egy adott klanbol kiket uthetek. De az nagyon......
Es ez mar talan ossze is fugg azzal, hogy a reszklan pontlistaban legyen-e.
Ha feltesszuk, hogy reszklan csak egesz klant uthet, te miert szeretned, ha nem latszodna a pontlistaban?
|
Ha feltesszük, hogy részklán csak egész klánt üthet akkor nyilván látszódnia kell a listában igazad van. De ez mit eredményezne?
Csak nagyobb klánnal lehetne támadni a kisebbeket ---> sztem ez nem lehet cél
Kimaradnának a javaslatból a következő előnyös hozományai:
- hatalmas klánok elérhetősége
- extrém felépítésű orik visszaszorítása
|

11-19-2006, 22:15
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Ha feltesszük, hogy részklán csak egész klánt üthet akkor nyilván látszódnia kell a listában igazad van. De ez mit eredményezne?
Csak nagyobb klánnal lehetne támadni a kisebbeket ---> sztem ez nem lehet cél
Kimaradnának a javaslatból a következő előnyös hozományai:
- hatalmas klánok elérhetősége
- extrém felépítésű orik visszaszorítása
|
Nos, ki fogja elérni a hatalmas klánokat, és milyen feltételekkel? Láttuk, Pannonfölde ügyesen beverte az Antialkeszokat, szal a nagyok megoldják.
A top 7 ország egyenként közel akkora mint nekem a teljes klánom 7 országgal. Jó, tudom, nem vagyunk nagy klán, de a pontlistán 12-dikek vagyunk a 162-ből ,szal elég sokan vannak mögöttünk akiknek problémás lehet "kirakni" 3 topos orit úgy, hogy a 3x-os területbeli különbség ne érvényesüljön, ráadásul a támadó orik se legyenek millióan, és azért ne hozzanak földet.
Szal a javaslat általad említett fő lényege, hogy a topklánok is beverhetőek lennének részenként igazából a nagy többségnek semmi hasznára nem válna, mert csak pár másik nagyklán tudná kihasználni a lehetőséget. Akik mint említettem már, megoldják ha akarják egyébként is.
Én továbbra is ott tartok, hogy dobjuk fel a klánéletet, lehessen részklánt alakítani, de az elég komoly mértékben önálló klánként működjön. Pontlista, klánraki, esetleg távolbalátás is( ezzel megoldódna egy általad is felvetett probléma), ugyanakkor a haderőnek bele kell számítania az anyaklánba is, különben az lenne végtelenül sebezhető.
Egy klán max egy részklánt alakíthatna, azaz a kettőben az orik együttes létszáma max 10 lehetne. Ha valaki anyaklánt vált, továbbra is élne a földleadás részklánba lépésnél, illetve kilépésnél nem. Esetleg lehet variálni azzal, hogy részklánba lépésnél pénzzel adózni a császárnak ahogy Reaktor javasolta, vagy pl hogy aki belép, 24 körig nem léphet ki onnan.
|

11-20-2006, 08:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nos, ki fogja elérni a hatalmas klánokat, és milyen feltételekkel?
|
Minden nagyobb és kisebb klánt is csak azok a klánok tudnak majd támadni akiknek a méreteik között nincs dupla különbség.
Tehát egy
100K-s klán max 200K-s klánt tud támadni
200K-s klán max 400K-st
400K-s klán max 800K-st
800K-s klán max 1600K-st
és így tovább...
Miért jó ez?
Nyilván nem lenne kívánatos, hogy 3 most fellépő ori elkezdje a topklánokat piszkálni a maga kis 5000 hektárával. A klánok bizonyos fejlődésen mennek keresztül ebben a játékban és ha egy klán elég érett már csak akkor tud majd nagyobb-erősebb-régebbi klánokba belerúgni. Gondold csak át az elvet.
Ez benne van egyébként az összefoglalóban is csak mivel nincs kiemelve elkerüli a figyelmet. Abból adódik, hogy mind a támadómind a védő részklánnak nagyobbnak kell lennie, mint a saját anyaklánjának a fele.
Tehát egy 100K-s klán minden tagja sem fogja tudni megtámadni egy 210K-s klán felét hiszen a 210K fele több, mint a támadóklán teljesen. És ez oda-vissza érvényesül, hiszen egy 210K-s klán is csak úgy tud részklánt alakítani ha minimum 105K pontos lesz a részklán.
Nos minimális játék a pontokkal ugye lehetséges (bontás-fokozás) de ez eddig is megvolt és azt hiszem a 20% malusz elég erősen kompenzálja azt is ha valaki többet tud lefokozni az anyagi helyzetéből adódóan.
Last edited by monro; 11-20-2006 at 08:38..
|

11-20-2006, 13:18
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Szal a javaslat általad említett fő lényege, hogy a topklánok is beverhetőek lennének részenként igazából a nagy többségnek semmi hasznára nem válna, mert csak pár másik nagyklán tudná kihasználni a lehetőséget. Akik mint említettem már, megoldják ha akarják egyébként is.
|
Pont ezaz amit rosszul látsz. A "nagyobb klánok" nem azt jelenti, hogy a top1-2-3 klán. A top1 klánon kívül mindegyik klánnál van egy nagyobb klán (tehát mindenkinek a hasznára vállna) de korántsem biztos, hogy elérhető távolságban. Ami azt eredményezi, hogy ez a klán akár töküres is lehet, ha egyéniben jó helyen van a pontlistán. Ez pedig nem kell ragozni micsoda gazdasági előnyhöz juttat. Nem hiszem,hogy ennek a játéknak az lenne a főcélja, hogy aki elég régen játszik az kapjon egy "tökéletesen védett" helyet a pontlistán és termelgessen másoknak.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|