|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Szerinted milyen az ötlet?
|
Tetszik!
|

|
0 |
0% |
Van csiszolni való rajta.
|

|
11 |
52.38% |
Inkább menjek sörözni minthogy hülyeségeket írok ide
|

|
9 |
42.86% |
nem tudom/ nem érdekel/ én nem használok rúnát
|

|
1 |
4.76% |

10-30-2006, 23:06
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Természetesen lennének változások, de hosz ez a cél
Végülis hol lennének problémák:
anarhban gyakorlatilag hónapokra, tán évekre elég rúna van (Dben és Yban biztosan)
5ös szinten nem hiszem, hisz sokan regelnének varis személyiséggel új orit.
Aban sem, hisz minden klán újráztatna 1-2tagot, legalább pár ütés plussz
2es és 3as szinten valóban kicsit lehet probléma lenne, de a jó lehetőségeket megszimatolva biztos sokan újráznának ezért, iletve az új fellépők előtt is nyitva áll a váltás.
Ennek ellenére énis úgy gondolom hogy a radikálisabb verzió nem a legjobb, több negatív hatása lehet mint előnye. Amint a szavazás zárul, nyitom a topicot a csiszolt verziónak 
|

10-30-2006, 23:06
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by vereslaszlo
Feltehető eredmény bármely tulzott runaszám csökkentésnek megemelkedik fosztások és rablások száma, elszabadul a piac
|
Igen nyilvánvaló. Viszont a varis orik akár 30%-ot erősödnek támadásban a védelmek sorozatos hiánya miatt arról nem is beszélve, hogy a támadóorik is fel kéne hogy tegyék a vérszomjat...
|

10-30-2006, 23:07
|
Member
|
|
|
|
A dologhoz hozzáartozik: zstem nem jó hogyha vkinél mágia felderítését végzek akkor ax azt lehet megállapítani hogy kezdő az illető vagy nem vip és nincs gépnél... jobban tetszene egy kis taktikázás a védővarikkal!
|

10-30-2006, 23:17
|
Senior Member
|
|
|
|
A háborúk kapnának egy új taktikai elemet. A lopás meg a fosztás most is bevett szokás, nem hiszem, hogy pusztán a rúna miatt ebben jelentős változás történne. És komoly hatása lenne az ártóvariknak, mert nem csak a készültség szab határt a levételüknek.
|

10-31-2006, 07:21
|
Junior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Így van - én például a csopik nagy részében nem is foglalkoztam szárazzal vagy viharral... nem volt túl hatékony. A hadis orik helytartói remekül megoldották a problémát mindig... a rengés viszont nem levehető
Eszembe jutott még valami: az esetleges módosítással egyidőben érdemes lenne átgondolni a varázslatok rúnaigényét is!
MOnrora utalok: vajon tényleg mindenkinek alanyi jogon jár a vérszomj? én pl. fölemelném a rúnaszámát vagy nehezíteném a vari sikerességét (mégiscsak ad 30% pluszt).
Illetve akár megoldhatóvá tenném azt is, hogy a varis ori a szövin belül bárkire fölrakhatja... akkor emelné kicsit a kooperációt (és mehetne a veszekedés a szövitagok közt, hogy miért nem tette fel az illető  )
|

10-31-2006, 08:05
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Med
Eszembe jutott még valami: az esetleges módosítással egyidőben érdemes lenne átgondolni a varázslatok rúnaigényét is!
MOnrora utalok: vajon tényleg mindenkinek alanyi jogon jár a vérszomj? én pl. fölemelném a rúnaszámát vagy nehezíteném a vari sikerességét (mégiscsak ad 30% pluszt).
|
Igen, ez lene a lényeg, hogy 3% templommal nem biztos hogy járnia kéne a vérszomjnak, így egy hadis nem csak minimum varit tartana, illetve mégegy választás: több barakkk vagy esély a vérszomjra?
Quote:
Originally Posted by Med
Illetve akár megoldhatóvá tenném azt is, hogy a varis ori a szövin belül bárkire fölrakhatja... akkor emelné kicsit a kooperációt (és mehetne a veszekedés a szövitagok közt, hogy miért nem tette fel az illető  )
|
Ez viszont akkor az előző ötletedet ütné, hisz csak annyi kéne hogy ütéskor legyen ott a varis is...
|

10-31-2006, 09:09
|
Senior Member
|
|
|
|
Olyan lehetőséget semmiképp nem támogatok, hogy a varis a szövijeire tudjon varikat felrakni. Akkor az egész módosítás értelmét veszti.
|

10-31-2006, 09:57
|
Junior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
...igen, azt nem gondoltam komolyan
viszont a többit igen...
ez legalább kicsit karakteresebbé tenné az országok saját jellegét: a varis tényleg varis lehetne, a hadis meg hadis és így tovább... ugyanakkor a kevert típusokat is másképpen szolgálná - mondjuk egy varis-tolis ori dilemmája vagy egy varis-hadis kevert felállás is más érdekek mentén húzódna.
És ez bizony hatna az mf orik kialakítására is...
|

11-04-2006, 20:43
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
Igen, ez lene a lényeg, hogy 3% templommal nem biztos hogy járnia kéne a vérszomjnak, így egy hadis nem csak minimum varit tartana, illetve mégegy választás: több barakkk vagy esély a vérszomjra?
|
Nem támogatom, hogy az esélye csökenjen mert akkor tényleg az lenne, hogy több varit tartanának a hadisok ami meg szürkitené a játékot. Legyenek bátran szélsöséges orik is. A runaigényt viszont lehetne növelni igy sokszor inkább nagyobb sereggel fog elmenni a lenti szinteken mint, hogy feltegye a varit.
Az új 20/5-ös javaslatott támogatom én is.
|

11-04-2006, 21:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Én azt hiszem, hogy egy stratégiai játék akkor jó, ha a javak szűkösen állnak rendelkezésre, hiszen akkor kell stratégiai döntéseket hozni, hogy milyen javakat termelünk, milyen javakat szerzünk harccal vagy lopással ,miket vásárolunk, milyen javak felhasználását csökkentjük.
Sajnos, különösen az 1A-ban a javak bőségesen állnak rendelkezésre. Rengeteg a pénz, már a közepesen nagy orik is arra vigyáznak, hogy ne csorduljanak túl. Egy szegényebb klánnak sem okoz problémát egy ország átépítése, mert elég olcsó a nyersanyag. Tekiből annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Rúnával meg senki sem törődik.
Szóval a rúna termelésének csökkenését is támogatom.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|