Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 10-17-2006, 10:39
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Rendben, elindulok kifelé, de megvárom Feran-t és az Atyát, hogy megkeressük Tömzsipörölyt.
Feran még az asztalnál marad és papírt vesz elő amire a raktárat kezdi rajzolni és Meríínnek magyaráz valamit halkan, annyit kiveszel, hogy a falakat és köveket magyarázza:
-Menj csak Dhar majd, ha kellek akkor reggel találkozunk. Atya önnek is jó éjt!
Az ajtón kilépve Tömzsipörölybe botlasz, majdnem szószerint:
Szia Dhar! -köszön lelkesen - itt a járandóságod! - egy tömött erszényt nyújt feléd - három hatoda annak a pénznek amit a küzdelem után a vendégek adományoztak. 2 arany, 6 ezüst és 46 réz van benne. Az arany persze ezüstben, de hát sebaj. van erőd emelgetni. Íshar erszénye a két hatoddal is nálam van. Ő még bent? Ja! Meg itt vannak az ajánlatok neked.
Egy kötegnyi papirost húz elő.
-15 ajánlat küzdelmekre, négy testőrnek, három felkérés kísérőnek, egy kiképzőnek és persze féltucat elszánt hölgy levele. Azokat természetesen nem bontottuk fel.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-17-2006 at 11:21..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-17-2006, 11:35
Member

-Szervusz barátom! - mosolygok - Köszönöm, hogy elhoztad, a leveleket pedig majd elolvasom - átveszem tőle az erszényt és a köteg levelet.
- Azonban most nagy segítséget szeretnék kérni Tőled, remélem tudsz nekem segíteni! Az Atya is szeretne kérni Tőled segítséget, így jó volna, ha valami félreeső helyet találnánk és megbeszélnénk. Íshar még bent van megtalálod. Remélem sokat hoztam a konyhádra! - Itt egy kicsit feszítek és vigyorgok Tömzsipörölyre.

-Hát megdobtátok a forgalmat rendesen. Akkor Íshar kicsit később megkapja a pénzét majd, de ha előbb látod mint én akkor szólj neki, hogy keresem. Félreesőnek meg itt van most az aréna. Kitakarítva meg minden.
Odalép az ajtóhoz és kinyitja, majd hátrapillant:
-Megfelel?

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-18-2006 at 07:41..
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 12:26
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Elköszönök a bent maradóktól és követem Dhart.

-Hah, teljesen kiment a fejemből a fogadás, úgy látszik öregszem már! (fejcsóválás)
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 11:00
Member

- Nekem meg, ha az Atyának is!
Megvárjuk, hogy az Atya követ-e minket. Bent elmondom Tömzsipörölynek a problémám és hozzáfűzöm, hogy az Atya is segít, ha esetleg olyat kérdezne, amiről fogalmam sincs.

Tömzsipöröly leráncigál három széket a küzdőtér szélére és megvárja amíg leültök. Miután meghalgatta a problémádat lecsusszan a székéről és a fejét vakargatva járkálni kezd körbe-körbe:
-Ebben sajnos nem nagyon tudok neked segíteni. Legalábbis személyesen én nem. Én a képekhez meg néhány haszontalan dologhoz értek a fogadósságon kívül. Valószínüleg a klán papjai esetleg tudnának segíteni, de ez sem biztos. Ők mostanában a saját népünkkel vannak elfoglalva és azthiszem nem is nagyon értenek az ijesmihez. Elvégre -elvigyorodik - megvannak az előnyei, ha valaki törpének születik. Ránk nem nagyon hatnak az elmetrükkök meg a mágiák is gyakran másképpen. De hogy valami hasznosat is mondjak. Nekem is egy ember varázsló tett a fejem köré egy pajzsot vagy mit. Jó pénzért szerintem a környéken is található olyan varázsló aki hajlandó megtenni ezt neked is. Ha kell szerzek nevet, de ígérni nem tudok semmit.
Lemondóan széttárja a kezeit:
-Sajnálom.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-18-2006 at 11:16..
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 11:55
Member

- Ez is több a soknál barátom, amennyiben megbízható. Örömmel venném, ha elkísérnél hozzá, ezzel is mellőzve a sok faggatást, ki vagy, honnan, stb. Esetleg egy levelet adhatnál vagy ami segít. No meg normálisan elmondhatnd, vagy leírhatnád mit is akarok - elmosolyodok, mert nem sok közöm van a témához.
-Hááát.. hogy megbízható lesz-e azt nem tudom, én nem nagyon ismerek varázslókat. De a főtéren vagy valamelyik templomban biztos többet tudnak mondani.
szomorúan lehajtja a fejét és lehalkítja a hangját:
- Leírni leírhatom a dolgokat, de elkísérni sajnos nem tudlak. Nem hagyhatom el az épületet és a hozzá tartozó területet még vagy 150 évig.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-18-2006 at 12:22..
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 12:11
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Követem őket. Látszólag töpreng valamin, nem nagyon figyeli a környezetét.

-Tökéletesen megfelel a hely. (felel röviden Dharnak)

Tömzsipörlöly monológja után:

-Szerintem kár lenne ebbe súlyos arany pénzeket fektetni, Feran Úr vagy én szívesen megcsináljuk, ha kellően megbízol bennünk. (félmosoly)
Persze ettől függetlenül nem baj, ha sikerül felhajtani egy varázslót, aki képes és hajlandó segíteni nekünk némi ellenszolgáltatásért. Véletlen nem ismersz ilyet Tömzsipöröly? Úgy láttam széles a kapcsolati rendszered. (egy kcisit nagyobb félmosoly)

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-18-2006 at 12:23..
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 12:52
Member

- Értem! Talán igaza van az Atyának és akkor maradok az egyszerűbbnél! Természetesen elkísérem Ayám, ha akarja, hogy keressünk egy bűvészkét! - itt nevetek egyet.
Tömzsipörölyhöz:
- Hanem aztán miért nem hagyhatod el az épületet 150 évig?

A törpe kissé szégyenkezve tárja szét a karjait:
-Követtem el bizonyos hibákat egykor. Régen vándorként jártam a világot és mindenféle képeket csináltam mások örömére vagy bánatára és nem maradtam pár napnál többet egy helyen. Aztán egyszer belefutottam egy olyan csapatba akik nem úgy értékelték a tevékenységemet mint szerintem kellett volna. Meg kellett fogadnom, hogy itt maradok kerek négyszáz esztendeig. Bofkar mesterre bízták a döntést a továbbiakról és ő nem az engedékenységéről híres.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-18-2006 at 12:59..
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 13:32
Member

- És megfogadtad barátom? Mert ha igen ,akkor tartani kell magunkat a szavunkhoz! Persze azért egy próbát megérhet, hogy érdeklődj, ha még eddig nem tetted volna! - kacsintok felé.
-Különben is már azóta sok víz folyt le a folyón és amióta ismerlek rendesen vezeted a fogadót! Talán engedékeny lesz!
-Na hát az nem rá vallana. Évente járulok elé, hogy engedjen el a büntetésből és évente utasít vissza. Elhiheted, hogy nem hagyok kihasználatlan egyetlen esélyt sem a kimozdulásra. De hát ez van. Ezért kértelek meg téged, hogy intézdd el a két tolvajt. Ha kimehetnék nem lenne ijen gond, de a mocskok közül már sokan tudnak valamennyit és van amelyik rendesen kihasználja, hogy nem léphetek ki.
Várok egy picit, hogy gondolkozhason Tömzsipöröly az elhangzottakon, majd megkérdem:
- Akkor mi a neve a varázslónak és hol találjuk?!
-Nem tudok nevet. Mondtam, hogy biztos akad majd, de nem tudok sem nevet, sem, hogy hol vannak varázslók. a templomok környékén érdemes szétnézni esetleg. Bár a legtöbb pap eléggé kényelmetlen helyzetben van a városban. Antoh papjait alig látni és akkor is csak percekre, mert a thar hívek vadásznak rájuk. De a főtéren vagy a régi kapuellenőri palotában talán ráakadtok egyre.
Illetve az Atya felé:
- Akkor lehet, hogy majd igénybe venném a segítségüket Atya!

Pár percig még beszélgettek, majd látva, hogy az Atya sem a legfrissebb elköszöntök egymástól, hogy majd holnap próbáltok megoldást találni a problémára.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-19-2006 at 10:44..
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 10:28
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Longevity: 99%

Viszonylag kipihenve ébredek, majd a szokásos reggeli teendőim elvégzése után lesietek reggelizni. Most nem a tegnapi ruha van rajtam, hanem egy fekete nadrág, hasonszínű csizmával, egy szürke ing, bőrvért, fejemen sötét kendő. A kendő nem nagymamás stílusban az áll alatt van megkötve, hanem hátul a tarkómnál. Az oldalamon egy rövidkart lóg, a vállamon átvetve egy tarisznya pihen.
Van lent valaki ismerős?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Old 10-19-2006, 10:31
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Longevity: 99%

Meríín és Íshar reggelizik a "szokott helyén" a pult melletti sarokban álló asztalnál. Mikor megláátnak abbahagyják az evést egy percre, felállnak és meghajolva köszöntenek:
-Reggel jó legyen Neked. Köszönjük estét. Hála miénk neked sok.
Aztán visszaülnek és esznek tovább, de közben fél szemmel téged lesnek.

Úgy döntök ez nem a legalkalmasabb időpont, hogy beszélgessek velük.
Ha nincs más ismerős, akkor lehetőség szerint egy üres asztalnál foglalnék helyet, és rendelnék valami egyszerű de kiadós reggelit.

Az ember van most szolgálatban és hamarosan friss teával teli kannát és még meleg cipókkal, hússal és gyünölcsökkel megrakott tálcát tesz eléd.
Megreggelizek. Ha senki ismerős nem jön le addig, akkor evés után kimegyek az istálóba, elővezettetem a lovamat, majd a tarisznyából kiveszem a köpenyemet, és ellovagolok.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 10-19-2006 at 10:42..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules