| 
       |  | 

| 
       |  | 
       | 
	| 
  | Hódító / Queosia forum http://queosia.com
 http://hodito.hu
 |  |  
       | 

| PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |  

| 

10-12-2006, 13:22

|  
	| 

| Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 99%      |  |  

| 
 woooow   
gondolom semmi rendszerigény  |  

| 

10-12-2006, 17:00

|  
	| 

| Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Steve  woooow   
gondolom semmi rendszerigény  |  Legalább Pentium 3-as proci (vagy azzal egyenértékű), legalább 256MB RAM és egy valamirevaló 3D gyorsítókártya (már egy Radeon 7000 is megteszi). 
Ez nem egy nagy igény  
				__________________Sorry, this account has been suspended
 |  

| 

10-12-2006, 19:12

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 De ezzel végülis csak maga a rendszer fut, nem? 
Mind1, szépek ezek, havernak /Macnél dolgozik/ van egy szupi hipergiga laptopja és eléggé jól használható ahogy néztem   
Csak hiányolom a start menüt!  |  

| 

10-12-2006, 19:36

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 Ez ennek a 3D desktopnak a minimumigénye, ebben benne foglaltatik maga a Linux és természetesen az X window rendszer (magának a Linuxnak kisebb gép is elég lenne, minden attól függ, hogy mit szeretnél futtatni rajta). 
Vagy mit értesz rendszer alatt?  
 |  

| 

04-05-2007, 16:07

|  
	| 

| Member |  | 

| 

van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help... 
	Quote: 

| 
					Originally Posted by Remedy  azert szerintem a windows is maradjon csak fenn - eloszor szetparticionalod, felrakod a linuxot, felrakod a windowst, ez szepen elcseszi az mbrt, bebootolsz rescue cdrol, liloval visszairod az mbrt, es mar menni is fog mindketto. |  szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?

Quote: 

| 
					Originally Posted by Ati  Swapnek a fizikai memória kétszeresét célszerű adni. Nem jó, ha használni kezdi, szóval kerüld, és legyen elég memóriád (ugyanaz, mint windowsnál), de azt sem akarod, hogy hasbaszúrja magát, amiért mindene elfogyott. |  eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb. 
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1? 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Ati  A linux viszont használható, így egy-egy feltörési kíréslet sokkal mindennaposabb lesz, mint windowsnál! Szóval erősen javaslom, hogy egy fizikailag különálló tűzfal mögé tedd Magad, pláne amíg észre se veszed a feltörés jeleit. |  hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?

extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már  nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni.  
				__________________"To be the eyes
 and ears
 and conscience
 of the Creator of the Universe,
 you fool."

|  

| 

04-12-2007, 21:55

|  
	| 

| Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by csunyabogar  van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help... |  Látom, nem írt senki. Ha még nem késő, válaszolok, ha késő, akkor is.

Quote: 

| szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot? |  Kell pl. egy UHU linux cd, amit vagy karbantartó módban elindítasz, majd újratelepíted a linux bootmanagert (lilo vagy grub), vagy elindítod vele a vinyón lévő linuxot és újratelepíted a linux bootmanagert. 
Lehet valamilyen live cd-vel (pl. Ubuntu) is próbálkozni, lényeg, hogy legyen konzolod/parancssorod.

Quote: 

| eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb. szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?
 |  Bőven elég lesz az 512 swap. Nálam az 1GB RAM mellett csak 256MB swap partició van, de még sosem használta a linux, pedig nem átlaguser dolgok futnak rajta.

Quote: 

| hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance? 
 extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már  nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni.
   |  Router az jó, hisz van benne hardware-es tűzfal   
De ha korrekten belövöd a linux tűzfalát, az sem utolsó dolog.
 |  

| 

04-14-2007, 19:24

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 a sok olvasatlan téma között elveszett ez a linux-os téma, és csak most vettem észre, hogy válaszoltál. 
még mindig aktuális... nagyon szépen kösz a válaszokat. 
kicsit később még lesznek kérdéseim ezzel kapcs.  
 and ears
 and conscience
 you fool."

|  

| 

04-16-2007, 13:47

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 mivel megemlitetted az Ubuntut, ugy dontottem, hogy kiprobalom azt is. eddig Knoppix-om volt. 
van tobb dolog is amivel nem tudok, mit kezdeni, de a legnagyobb baj az, hogy nem engedi, hogy elerjem a ntfs-particiokat.    
a tuzfalat amugy hogy kell beloni?  
 and ears
 and conscience
 you fool."

|  

| 

04-16-2007, 17:37

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 "nem engedi, hogy elerjem" ... csatolni nem tudod őket? Vagy mi a gond? 
Nézd meg ezt:
http://ubuntu.hu/index.php?title=Win..._kezel%C3%A9se 
Legalapabb packet filter tűzfal, ami minden Linux disztribben benne van/elérhető, az iptables. 
Első ránézésre kicsit macerás belőni, de van hozzá leírás a neten dögivel. 
pl: http://www.szabilinux.hu/iptables/chapter7.html 
Azt most fejből nem vágom, hogy Ubuntu alatt milyen GUI-s, könnyedén kattintva beállítós tűzfal van fent alapban (ha van fent). Firestarter, esetleg Guarddog.
 |  

| 

04-16-2007, 21:18

|  
	| 

|  | Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 96%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by csunyabogar  mivel megemlitetted az Ubuntut, ugy dontottem, hogy kiprobalom azt is. eddig Knoppix-om volt. 
van tobb dolog is amivel nem tudok, mit kezdeni, de a legnagyobb baj az, hogy nem engedi, hogy elerjem a ntfs-particiokat.   |  A legegyszerűbb, ha az etc könyvtárban szerkezted az fstab fájlt. 
Nálam a windows rendszerparticiója így van mountolva:

/dev/hda1       /home/tdomo/windows/winC        ntfs    uid=1070        0      0
				__________________Pain is temporary, Glory is forever.

csokis-keksz (#410152)
 tiramisu (#394553)
 |  

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) |  
		|  |  
	| Thread Tools | Search this Thread |  
	|  |  |  
	| Display Modes |  

| 
		 Linear Mode |  
    | 
	|  Posting Rules |