Monro, már akartam írni, hogy sajnos megint neked van igazad.
A napi képzésből akkor lehetne fix a felfedezhető földterület, ha a földfoglalás is fix lenne.
Egyre inkább azt hiszem, hogy a felfedezés nehezítésével akartuk arra ösztönözni a játékosokat, hogy harccal szerezzenek földet és éppen az ellenkezőjét értük el. A felfedezés nehezítésével egyre értékesebbé tettünk 1 hektárnyi földet, hiszen a pótlás egyre drágább. Ezért az értékes földet mindenki megbecsüli, megpróbálja megvédeni.
Engem nagyon meglepett, amikor Qpe felvetése kapcsán számolgattam és rájöttem, hogy az 1500 heki feletti fix 225 katona azt jelenti, hogy a napi képzésből felfedezhető terület az ország méretével arányos. Még nem számoltam ki, hogy ez a földteület hány százalékának felel meg, de biztos, hogy nagyon pici, 1-nél jóval kisebb százalék. Tehát további levitele semmiképpen sem indokolt akkor, amikor 1 csatával szerezhető vagy veszthető föld ennek sokszorosa.
Dym-nek is igaza van abban, hogy "Az ilyen és hasonló javaslatok, sosem fogják elérni azt, hogy ne szakadjon szét az 1A mezőnye.",
Akkor felfedezés témában mi legyen?
|