Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 11-22-2013, 05:19
Pacsi's Avatar
Pacsi Pacsi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 86%

[quote=Ghosti;306289]Ezt legyszives fejcsed ki kicsit. Pontosan mi is zavart? Grafika nelkul csak olvasod annal vilagossabb nincs.

Az zavart, hogy nem láttam mi történik, csak azt pl., hogy elindítottam a felfedezést (mert azt a kezdők imádják csinálni) és megjelent egy szám, egy táblázatban. Ha képzést, építkezést indítottál dettó. És akkor jött a várakozás egy kezdő számára marha sok ideig és beért a felfedezés, építkezés, képzés stb. ami túl nagy örömöt nem jelentett, mert csak a táblázatban lévő számokat növelte. Más új játékosokat is hallottam erre panaszkodni, hogy de fura exceles játék, miért nem látom az országomat stb.
De ez csak a kezdet. Amikor rájöttél a játék lényegére egyáltalán nem kívánod, hogy, 827 tornyot pakolgass építkezés gyanánt.
Ezért mondom, hogy a kezdőkre koncentrálva kellenének látvány elemek, na nem mintha a régieknek ez nem tetszhetne, de a játék lényegén nem sokat változtat, ami nem baj.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-23-2013, 01:36
Ghosti's Avatar
Ghosti Ghosti is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Pacsi View Post
Az zavart, hogy nem láttam mi történik, csak azt pl., hogy elindítottam a felfedezést (mert azt a kezdők imádják csinálni) és megjelent egy szám, egy táblázatban. Ha képzést, építkezést indítottál dettó.
Na igy mar erthetobb Szoval szerinted egy kezdonek a grafikus oldalon jobban atlathato, hogy mit csinal, mert rogton latna, hogy az epuletek epulnek stb...

Quote:
És akkor jött a várakozás egy kezdő számára marha sok ideig és beért a felfedezés, építkezés, képzés stb. ami túl nagy örömöt nem jelentett, mert csak a táblázatban lévő számokat növelte. Más új játékosokat is hallottam erre panaszkodni, hogy de fura exceles játék, miért nem látom az országomat stb.
Attol, hogy lenne grafika az idot nem csokkentene le. Akkor orakig mutatna a grafika, hogy epul valami?

Quote:
De ez csak a kezdet. Amikor rájöttél a játék lényegére egyáltalán nem kívánod, hogy, 827 tornyot pakolgass építkezés gyanánt.
Ezért mondom, hogy a kezdőkre koncentrálva kellenének látvány elemek, na nem mintha a régieknek ez nem tetszhetne, de a játék lényegén nem sokat változtat, ami nem baj.
Nem arrol van szo szerintem, hogy uj vagy regi jatekosnak tetszene vagy sem, en pl. nem tudom elkepzelni, hogyan lehetne ennyi elemet grafikussa valtoztatni Szerintem csak az oldalak teljes atepitesevel es az persze irto nagy melo lenne. Aztan csak az epitkezesrol van most szo, mi van a tobbivel, tolvaj vagy vari akciok stb? Mi lenne a pontoknal? Eleg sokmindent meg kellene oldani.

http://csak-egy-maradhat.com/
Reply With Quote
Old 11-23-2013, 08:14
Pacsi's Avatar
Pacsi Pacsi is offline
Member

Szóval: a grafikusabb, látvány elemekkel turbózott felület választható lenne. Regisztrációt követően az alapbeállítás ez lenne, később egyszerűen kikapcsolod.

A különböző menükhöz tartoznának képek ahol egyértelműen látszana, hogy éppen mi történik. Nem minden menüponthoz kellene cselekmény mutató kép v. videó. Amikhez viszont igen, szerintem ezek: országod, intéző, pénzügy, hadsereg, építés, felfedezés, piac, háború, alvilág, varázslatok, pontok és a tanácsadók ahol az országodhoz tartozó kép lenne részletezve.

A felfedezés példánál maradva, amikor erre a menüpontra kattintasz akkor látnád, hogy az embereid felfedező ruhában baktatnak, a hívogatóan gazdag táj felé... Előtérben az idő peregne akár folyamatosan, akár csak a körváltáshoz kapcsolódó időt mutatva (bazi nagy számmal): még 10 kör a megérkezésig. Úgy is el tudom ezt képzelni, hogy a kép v. videó alatt ott maradna a táblázatos felület. Amikor megérkeznek: öröm, boldogság, koccintás, sapi hajigálás kép v. videó stb.

A pontok menünél térképen jelennének meg az országok (pl. fajok szerinti országképpel, szürke sziluettel amit még nem ismersz) a körtávolságok szerinti távolságban a térképen.

Minden menüponthoz ki lehetne dolgozni a látványát.
Lehetne egy összesítő oldal ahol a történéseket látod: kép a felfedezőkről, kép arról, hogy mész az ellenség felé, kép arról, hogy a tolvajod abban a körben mennyit lopott és elégedett pofával vigyorog stb.
Ebből látná a kezdő, hogy csinált valamit és a jövőben is lesznek érdekes események.
Reply With Quote
Old 11-27-2013, 17:06
Ghosti's Avatar
Ghosti Ghosti is offline
Member

Quote:
A felfedezés példánál maradva, amikor erre a menüpontra kattintasz akkor látnád, hogy az embereid felfedező ruhában baktatnak, a hívogatóan gazdag táj felé... Előtérben az idő peregne akár folyamatosan, akár csak a körváltáshoz kapcsolódó időt mutatva (bazi nagy számmal): még 10 kör a megérkezésig. Úgy is el tudom ezt képzelni, hogy a kép v. videó alatt ott maradna a táblázatos felület. Amikor megérkeznek: öröm, boldogság, koccintás, sapi hajigálás kép v. videó stb.
Jo nagy a fantaziad

Quote:
A pontok menünél térképen jelennének meg az országok (pl. fajok szerinti országképpel, szürke sziluettel amit még nem ismersz) a körtávolságok szerinti távolságban a térképen..
Fajok szerinti orszagkepek nem lehetnek, hiszen a faj mind addig nem ismerheto amig meg nem gomboz valaki. Mondjuk ha van rola info akkor mar lehetne, de nem tudom...

Quote:
Minden menüponthoz ki lehetne dolgozni a látványát.
Lehetne egy összesítő oldal ahol a történéseket látod: kép a felfedezőkről, kép arról, hogy mész az ellenség felé, kép arról, hogy a tolvajod abban a körben mennyit lopott és elégedett pofával vigyorog stb.
Ebből látná a kezdő, hogy csinált valamit és a jövőben is lesznek érdekes események.
Es mi lenne a kep ha teged lopnak? Teged sikeresen utnek stb?

Reply With Quote
Old 11-28-2013, 07:53
Pacsi's Avatar
Pacsi Pacsi is offline
Member

Ha éppen lopnak akkor piros villogás, katt (természetesen: csak ha van helytartód ) és már látod is, ahogy a sunyi (félelf) tolvaj, enyvtől csöpögő mancsában szorongatja a pénzedet vagy a nyersanyagoddal teli zsákot, vagy a csalódott arcú sipkás varázslóid előtt eloson a rúnával (azt nem tudom, hogy néz ki)...
Reply With Quote
Old 11-30-2013, 22:59
Ghosti's Avatar
Ghosti Ghosti is offline
Member

Quote:
Ha éppen lopnak akkor piros villogás, katt (természetesen: csak ha van helytartód ) és már látod is, ahogy a sunyi (félelf) tolvaj, enyvtől csöpögő mancsában szorongatja a pénzedet vagy a nyersanyagoddal teli zsákot, vagy a csalódott arcú sipkás varázslóid előtt eloson a rúnával (azt nem tudom, hogy néz ki)...
Nem eleg hogy megloptak meg lassam is hogy viszi, meg vigyorogjon is vissza ram, mi? Na de megadom jo a fantaziad
Es ha elviszik a foldemet majd latom a megcsonkult orszagomat? Jobb ha nem latok semmit

De meg ha meg is oldhato a mozgo kepes dolog, teged nem zavarna? Meg ugye mindenkinek kellene legyen uj gep meg progi, hogy lassa is. Mert ugye kell hozza flash meg ez az. Ha mar be van teve ilyesmi akkor tudjon mindenki jatszani is vele, szervert se lassitja le stb.. erre gondoltok?

Reply With Quote
Old 12-02-2013, 08:47
Pacsi's Avatar
Pacsi Pacsi is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ghosti View Post
Nem eleg hogy megloptak meg lassam is hogy viszi, meg vigyorogjon is vissza ram, mi? Na de megadom jo a fantaziad
Es ha elviszik a foldemet majd latom a megcsonkult orszagomat? Jobb ha nem latok semmit

De meg ha meg is oldhato a mozgo kepes dolog, teged nem zavarna? Meg ugye mindenkinek kellene legyen uj gep meg progi, hogy lassa is. Mert ugye kell hozza flash meg ez az. Ha mar be van teve ilyesmi akkor tudjon mindenki jatszani is vele, szervert se lassitja le stb.. erre gondoltok?
A vigyorgás látványa szítja a harci kedvet azért jó...

A mozgóképes dolog kikapcsolható lenne, csak az újak kedvének fokozására gondoltam, nekem nem hiányzik. Ők meg lássák, hogy történik valami!

Nem gondolok szerverre, lassulásra, meg ilyen dolgokra, mert tök hülye vagyok hozzá.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules