|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

09-04-2006, 11:49
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Meghajolok a Nagyúr felé.
-Igenis uram.
Oler-hez megyek és megszólítom.
-A sérüléseket abból ítélve amit elmondtál, a folyósón szerezte. De a kérdés megmaradt. Kitől illetve mitől? Ha tudod a mágiáddal vizsgáld meg a környéket hátha maradt valami nyoma a környéken. Addig megyek megnézem az istáló romjaiból lehet e valami menthetőt szerezni.
Elindulok aztán megtorpanok.
-Várj csak! Ezt a varázst az istáló romjai közt is meg tudod csinálni? Láthatnánk azt a vackot ami felrobbant, meg ami megégette Stancilt!
A varázslás végeztével már hulla fáradt vagyok,de erőt veszek magamon és előkerítem a többieket és elmondom a varázslat eredményét és a következtetésemet. A törpe kérdésére pedig:
- Sajnos jelenleg nem állok készen még egy ilyen méretű varázslatra. Sokat kell még fejlődnöm ezen a téren, de ha Arel is úgy akarja holnap meg tudom vizsgálni az istállót is.
A társalgás végeztével felmegyek a szobámba pihenni.
Z: Elkezdesz a romok közt keresgélni a beszélgetés után?
-Amíg gondolkozol addig megnézem mi maradt!
Kimegyek az istáló maradványaihoz, de egyenlőre nem lépek be a romok közé, hanem kívülről próbálom felmérni mi maradt belőle és esetleg mik maradtak épen. Elküldöm egyenlőre az összes embert aki esetleg be akar menni a romok közé. Nehogy a járkálásukkal összezavarják Oler későbbi képeit.
Mivel fából volt az épület nagyrésze, ezért miután leégett, a maradék összedölt, szóval a romok közé nem tudsz belépni, maximum a romokra. Egy csomó kisebb-nagyobb félig, háromnegyedig elszenesedett fakupacnak tűnik az egész istáló. Ha valami épen is maradt benne az nem látszik (innen nem látszik volt-e olyan tárgy az épületben, ami nem éghető).
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 18:10..
|

09-06-2006, 14:57
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Amikor megtudom a Nagyúrtól, hogy maradunk még 1napot, kimegyek a fogadó elé ahol a batár áll és arrébb állok vele az útból a fogadó mellé és ott maradok a vezető ülésen és nézek ki a fejemből...
Napközépre érsz vissza a jószágok előkeresgéléséből. Mennyi időt töltesz a fentebb leírt tevékenységgel?
Két dolog szakíthatja meg az elmélkedésemet,a gyomrom korgása,illetve ha megszólít valaki.
A népeket jobban érdekli a lovaik előkerításe, és a csomagolás, mint az hogy veled törődjenek, így nyugodtan elmélkedhetsz. Napközép után egy órával, úgy érzed tudnál enni valamit.
Eszembe jut hogy a Nagyúr azt mondta hogy maradjunk még egy napot, de nem hinném hogy a fogadós adna nekünk ételt, s főleg nem még egy napra szállást. Hogy erről megbizonyosodjak, felkeresem a fogadóst és megkérdezem.
- Jóuram, készítene nekem valami ebédet?
- Majd a szakácsnő elkészíti, de előbb fizesse ki: 6 réz lesz - mondja a fogadós, miközben kissé morcosan néz rád.
Last edited by Chris; 09-06-2006 at 20:21..
|

09-07-2006, 06:53
|
Junior Member
|
|
|
|
A tűzoltás után segítek megkeresi Bocit, majd reggelizni megyek. Amikor megtudom ,hogy maradunk még visszavonulok a szobámba pihenni.

09-07-2006, 09:21
|
 |
Member
|
|
|
|
Miután kicsit elültek az izgalmak, leülünk az asztalhoz ismét és némi ételt rendelünk, valamint a fogadóssal közöljük, hogy maradunk még egy éjszakát. Aztán, hogy lássa, nagylelkűségemet, kap még 8 ezüstöt az istállóra, mivel nem volt ott semmiféle haramia, hanem egy eleve bent lévő tárgy okozta a tüzet.
- Még hogy eleve bent lévő tárgy! Ugyan már uram, ezt maga sem gondolhatja komolyan! Ha eleve bent lett volna, akkor már akkor le kellett volna égnie, mikor oda került. Nem, ez a tágy, akármi is volt az, nem az istálóm rész, nem volt ott elve, valaki olyan tette oda, aki a maguk fejére pályázik, ahogy a törpe is megmondta. Szóval vagy kifizeti az istáló árát, vagy fel is út-le is út, nincs szükségem bajkeverőkre, a végén még a foadóm is leég. Ja és takarítsák el a hullát a szobából, mert ez így nem állapot! - közli veled eléggé ingerülten a fogadós.
Odaállok a nagyúr mellé két lépésre oldalt és a fogadósra nézve szólok.
- Fogadós! A Nagyúr már szólt. Ne feszítsdd túl a türelmét. Ha a vajákos meg tudja ismételni amit már tett, akkor kiderül ki tette oda azt ami felgyújtotta az istálódat. Addig pedig ne zaklasdd tovább.
Meghajolok a nagyúr felé:
- Uram! Ha megengeded megpróbálok gondoskodni Iarwain testéről.
- Maga már elismerte, hogy a magukat üldőző akárkik miatt történt, úgyhogy hagyjuk a kertelést! Mellesleg maga küldött az úrhoz tárgyalni, úgyhogy most hagyja, hogy tárgyaljak vele! És részemről nincs rendezve ez a dolog, és szobát sem kapnak addig, míg ki nem fizetik a káromat!
A fogadósra pislogok a kötéseim alól:
- Na ez érdekes lesz akkor. Magának pénz kell, de nem hajlandó kiszolgálni. Nagyúr! - ismét meghajolok az úr felé aztán kimegyek, a málhámból veszek elő egy adag ennivalót, a kútból húzok vizet mellé és leülök a kocsi mellé enni.
A fogadós nem szól semmit, hagyja hogy kiballagj, közben az úrra nézve várja a választ.
Fogadós te érteni valamit férel - halljátok a nő hangját amint fordít - a törpe nem mondani jól. A kölyök találni fényes érme az istállóban, az gyulladni ki. A társunkkal megállni szive végzett ezt láttuk jól, így nem érteni azt se törpe mit magyarázni gyilkos ugyanaz mint érme. Bárki fogni meg érme az biztos kigyulladni, biztos valami lovás rejteni el oda, vagy a 2 távozott vendég valamelyik. De lást jól lekűségem, kapsz összesen 1 aranyat, hogy ne érezd magad kisemmiz.
A fogadós egy ideig hitetlenkedve méreget, majd megvonja a vállát, és elveszi az aranyat.
- Így végül is más... nekem a törpe azt mondta... én nem tudtam... elnézést uram, máris készíttetem az ebédjüket, és természetesen a szobák is rendelkezésre állnak. Sőt lehet jobb szobát is tudok adni, mindjárt megnézem... - habogja, majd elsiet.
Kisvártatva visszajön, és közli:
- Két csinosabb szobámból kiköltöztek, oda átvitethetem a holmijukat, ha kívánja, és a ház vendégei erre az éjszakára. Remélem nem neheztel az előbbiért, én tényleg nem tudtam, hogy...
- Két új szoba lenni jó, megbocsátok, nem neheztelni, ajánlat elfogad.
- Rendben akkor melyik szobákból pakoltathatom át a csomagokat?
Mivel magyarázni fárasztóbb így az egyszerűbb utat választom, megmutatom a mi szobánkat.
A fogadós követ. Mikor odaértek megkérdezi:
- Ez az egyik szoba. Melyik a másik, amiből át kell pakolni?
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 21:18..
|

09-07-2006, 11:28
|
Member
|
|
|
|
Z: körülbelül fél óra alatt megebédelsz. Utána mihez kezdesz?
Miután ebédeltem, felmegyek Iarwain és Capullo szobájába. Odaállok a félelf holteste mellé és meghajtom a fejem előtte.
-Nem tudom mien isteneket imádtál és miben hittél. A halálod sem tiszta, de remélem harcoltál és büszkén állsz most istened előtt.
Nem ismerem a szokásaid és nem tudom felétek hogy temetnének el. Én úgy foglak kezelni most, hogy a csapat érdekét tartom szem előtt. Ha szellemed most lát kérem ne haragudjon meg, ha olyasmit teszek mit nem volna illő.
Van még valaki a szobában? Mert attól függöen folytatom.
Mivel Mike már jó ideje nem játszik, nem tudni mit cselekedne a karakterével, de vedd úgy hogy nincs ott. A többiek biztosan máshol vannak.
Először átnézem a ruhatárát, mindazt amit esetleg felhozott magával a szobába. Megnézem azt is, hogy mijen ruha van épp rajta. Azt vizslatom, hogy egy rend ruhába, köpennyel együt fel tudnám-e öltöztetni. Miután végignéztem mindenét elkezdem levetkőztetni és közben vanírul mormogok magamban.
Kevés holmija van. A páncélja és a fegyverei az ágy mellett találhatóak. A batyujában tisztálkodási szereken, és élelmen kívül nem nagyon találsz semmit. Egy rend viszonylag tiszta ruha van rajta (a csizmáját nem vette le, lefekvés előtt).
A cizmáját is leveszem és ha van rajta-benne fém tárgy azt leveszem róla (pl sarkantyú.) Ezután felöltöztetem újra, úgy hogy az esetleges fémruhagombokon, és csizmaszögeken kívül más fémtárgy ne legyen rajta. Ezután átnézem újra a holmiját és a pénzét, illetve a nagyúrtól kapott erszényt keresem.
A csizmáján nincs sarkantyú. Megtalálod az erszényt, az összeg pár arannyal több, mint ami az előleg volt. A nagy kutakodás közben találsz egy összehajtott viasszal lezárt pergamen lapot, amire ez van írva: Ip shi Keung.
A pergament egy percig zavartan forgatom a kezemben aztán, biztos ami biztos, az övtáskámba rakom. A pénzesbatyuból kiborítom a pénzt és belerakom az öt aranyat amit a nagyúrtól kapott. lezárom a zacskót és az övemre akasztom. A többi pénzt egyenlőre a feje alá rejtem. Ezután kimegyek a szobából és lemegyek a nagyúrhoz.
Mikor odaérek hozzá leveszem az övemről Iarwain erszényét és meghajolva megszólítom:
- Nagyúr. Ez itt az ön által Iarwainnak adott előleg. Ha óhajtja visszaszolgáltatom önnek. Ha nem akkor a fogadósnak adom, hogy többet ne zaklassa önt és mindent megadjon a mielőbbi indulásunk érdekében. Iarwaint tűzön szándékozom elbocsátani, bár nem tudom, mi lett volna a kívánsága.
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 11:31..
|

09-07-2006, 15:19
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Kifizetem előre az ételt és leülök az egyik sarokba ahonnan látom a Nagyurat és családját, majd elkezdek enni és iszok is valamit. Nem igazán foglalkozok a "kevertvérű" eltemetésével.
Körülbelül 20 percet kell várnod az ebédre, de megéri, mert a tegnapi vacsorához képest sokkal ízletesebb ételt tesz eléd a fogadós: sülthúst, erősen fűszerezett pároltzöldséget, és egy cipót, valamit egy kupa rizsbort. Az adab kiadós, nem lehet rá panaszod.
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 15:29..
|

09-07-2006, 18:16
|
 |
Member
|
|
|
|
Oler válaszolt Grennek, lapozzatok vissza és olvassátok el (legalább is az, akit érint)!
17. oldal 06-09-04, 12:49
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 18:20..
|

09-07-2006, 18:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Pár óra pihenés után, felkelek, lemegyek vacsorázni (vacsora 6 réz) (viszem a lantomat is már magammal). Hideg sültet, sajtot, cipót, és rizsbort kapsz. Sokkal finomabb, mint a tegnapi vacsora. Nagyon éhes vagyok hisz nem ebédeltem. Vacsora után kimegyek a szabadba és megnézem a lovamat, hogy minden rendben van-e vele, kapott-e enni, inni. Istáló hiányában nehézkesen de megoldották a lovad ellátását: a hátsó udvarra terelték, kikötötték egy fához, és enni is kapott. Majd kiülök a fogadó elé és elkezdem játszani az éppen kedvemre való nótákat. A sötétség leereszkedése után miután már látom a csillagokat (szerencsére nincsenek felhők az égen) befejezem az éppen játszott dallammot, és rövid csend után (miközben én koncentrálok) 3 perces "éneklésmentes" dallamot kezdek el játszani. Külső szemlélő (hallgató) számára: az arcom teljesen átszellemültnek látszódik, a zene amit játszok úgy hangzik mintha az egész világból jönne; megnyugtató hatású és gyönyörű. A zene folyamatosan kezd megtelni mágiával, és a 3. perc végére elmém teljesen feltölődik manával. Arcom kisimul, látszódik rajta a teljes nyugalom, és kipihentség. Pár másodperc csend, majd mikor "magamhoz térek" folytatom a zenélést.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
Last edited by Chris; 09-07-2006 at 19:26..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|