|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

11-14-2012, 09:53
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dave
Az új játékosok nagyobb arányban hagyják abba a játékot a sikertelenség miatt. kijön védelem alól egy kezdő, és rögtön elkezdi lopkodni 4-5 ha nem több régebbi játékos, aki esetleg most fordult le.. egyszerűen nem tud fejlődni hetekig. Én is hagynám a fenébe, ha hetekig nem lenne sikerem egy játékban.
Nem kéne vegyíteni az új játékosokat a régebbiekkel. E-mail cím alapján való csoportelhelyezés. Ha olyan címről jött a regisztráció, ami eddig még nem volt a hódító rendszerében regisztrálva, akkor felteszi a kérdést, hogy kezdő csoportban szeretnél-e játszani, vagy haladóban.
Persze ezt is meg lehet kerülni, ha a tapasztalt játékos csinál egy új fiókot és arról regel, de itt az arányokról van szó. Így azért nagyobb arányban lenne sikere egy teljesen kezdőnek. Nem pedig 5 sereg forogna az országában, és 8 ember lopná napi rendszerességgel.
|
Mégis mit lopsz egy kezdőtől? ez szerintem így butaság.. egy kezdőnek nincs tekije, kpje, max nyersije van az meg 5.en kb semmit nem ér..
Minek kéne külön csoport? A kezdők a jó játékosoktól tudnak megtanulni játszani, plusz sokkal unalmasabb is lenne, (pl piacukon se lenne kb semmi)..
Szerintem nem is ezért hagyják abba a játékosok.. én amit látok, hogy az új regelt orik legalább fele védelem alól kijőve már nem játszik..

11-14-2012, 09:56
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
Mégis mit lopsz egy kezdőtől? ez szerintem így butaság.. egy kezdőnek nincs tekije, kpje, max nyersije van az meg 5.en kb semmit nem ér..
Minek kéne külön csoport? A kezdők a jó játékosoktól tudnak megtanulni játszani, plusz sokkal unalmasabb is lenne, (pl piacukon se lenne kb semmi)..
Szerintem nem is ezért hagyják abba a játékosok.. én amit látok, hogy az új regelt orik legalább fele védelem alól kijőve már nem játszik..
|
pont , hogy nyersit lopok egy kezdőtől... én például fordulás után, ha kijövök a védelem alól ,már bontom is a bányákat és keresem a 10 tolvajos kezdő orikat...
illetve amint van egy életképes támadó seregem megyek és tolom felfelé a morált.. amint van 2 seregre egységem, azonnal 2-vel megyek...
Ha te kezdő volnál, és ezt tapasztalod, meddig bírod?? fejlődni nem tudsz, cserébe átjáróház van, meg ugródeszka...
|

11-14-2012, 10:09
|
Member
|
|
Longevity: 71%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
|
Valóban nem ezért hagyják abba szerintem sem, de tényleg lopják őket rendesen. Főleg ha szegények elkezdik írni a tekercseiket, de tolvajuk még alig.
Nagyon sokáig tart egy olyan országot építeni ami vagy elég tolvajjal rendelkezik, hogy ne lopják le, vagy annyi lova legyen, hogy meg tudja ütni a tolvaját.
Bár ha bejönnének a fentebb említette gépi-országok, megoldódna a gond. Tőlük legalább vissza hordhatnák egy részét, meg ezeket lopnák nem pedig a kezdőket.
|

11-14-2012, 10:39
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by RastArtist
Valóban nem ezért hagyják abba szerintem sem, de tényleg lopják őket rendesen. Főleg ha szegények elkezdik írni a tekercseiket, de tolvajuk még alig.
Nagyon sokáig tart egy olyan országot építeni ami vagy elég tolvajjal rendelkezik, hogy ne lopják le, vagy annyi lova legyen, hogy meg tudja ütni a tolvaját.
Bár ha bejönnének a fentebb említette gépi-országok, megoldódna a gond. Tőlük legalább vissza hordhatnák egy részét, meg ezeket lopnák nem pedig a kezdőket.
|
Ez a gép ország szerintem nem jó... ezt hogy érted? unlimited tekercs meg nyersi?? meg föld?? vagy hogy? azt kitekizni fél nap, 3 orinak. 3-an rátalálnak, és pár kör elteltével sehol nincs a vagyona, megy minden a régiben. attól nem fogják a kezdőket békénhagyni, mert ugye tekiből sosem elég...
a kezdők meg ugye nem férnek oda ezt te is tudod... hogy egy 3. felet is előtt leszed egy nem kezdő, mint egy kezdő. tehát nekik ettől nem lesz több és jobb... amint elfogynak a javak a császári orikból újra előveszik a kezdőket... ezzel is a tapasztaltabb játékosok fejlődését segítenénk csak. tehát megnőne a szakadék...
|

11-14-2012, 11:18
|
Member
|
|
Longevity: 71%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dave
Ez a gép ország szerintem nem jó... ezt hogy érted? unlimited tekercs meg nyersi?? meg föld?? vagy hogy? azt kitekizni fél nap, 3 orinak. 3-an rátalálnak, és pár kör elteltével sehol nincs a vagyona, megy minden a régiben. attól nem fogják a kezdőket békénhagyni, mert ugye tekiből sosem elég...
a kezdők meg ugye nem férnek oda ezt te is tudod... hogy egy 3. felet is előtt leszed egy nem kezdő, mint egy kezdő. tehát nekik ettől nem lesz több és jobb... amint elfogynak a javak a császári orikból újra előveszik a kezdőket... ezzel is a tapasztaltabb játékosok fejlődését segítenénk csak. tehát megnőne a szakadék...
|
Az előbb már írtam, de valamiért eltűnt a hozzászólásom. o.O
Szóval, ahogy én elképzelem a császár/gépi orit.
A 'sokan lopják és meggazdagodnak belőle' dolog nem valósulhatna meg, mert mint mondottam volt, nem lenne nála nagy vagyon.
Benn tartana 5-10-15% tekercset, ami folyamatosan termelődne. Így nem tudnál sokat lopni belőle, 10-20-30 tekercsre azért kevés normál játékos pályázik... Egy kezdőnek viszont hasznos, mivel az elején még az is gyorsan növeli a %okat.
Föld.: Ez is egyszerű. Végtelen föld most is van 200 hekin, a 100 védővel rohangáló kezdők személyében. Akiket a morál miatt is rendszeresen püfölnek.
Ha a gépi országot leverik, akkor egyszerűen visszafedez, de maximum 200 hektárig. Így a normál játékosok -akiknek van egy kis lelkiismeretük- ezeket püfölnék a kezdők helyett.
Nyers: Hasonló a tekihez. Lenne X bánya, kevés raktárral. Így egy kevés nyers mindig elhozható tőle, ami a kezdőnek még pont jó, de egy normál játékosnak már hasztalan.
De nem is az lenne a célja ennek, hogy a kezdők ezeken az országokon gazdagodjanak meg. Hanem, hogy küldetések alkalmával kipróbálják a hadi-toli-vari akciókat. És ha már akcióznak, legalább egy kis jutalom is jár érte. Ezzel is motiválva őket, és sikerélményt adva nekik.
A hódító-kvíz is ugyanezt szolgálná. 100 drágakőért vagy 50 tekercsért nem biztos, hogy sűrűn válaszolgatnál rájuk, de egy kezdő még igen. És ha téved, akkor megjelenne a helyes válasz, ezzel is tanítva őket.
Pl.: Mi történik ha egy ember fajú országon ártó varázslatot alkalmazol, de nagyobb az ő mágikus védőértéke, mint a te támadóértéked?
És akkor lenne 3 választási lehetőség.
Ezzel az alapvető hibákat is el lehetne kerülni, mint például a hadi akcióhoz való térkapu nyitást, a miért vagyok beteg mikor nem is hullát ütöttem, stb.
Manapság az emberek lusták olvasni, főleg ha akkora terjedelemről van szó, mint a hódító súgója/kézikönyve. De ha 'jutalomfalatokkal' motiváljuk őket... több esély van rá. És így kevesebb csalódás is éri őket.
|

11-14-2012, 19:40
|
 |
Member
|
|
Longevity: 65%
|
|
A kezdőkkel a legnagyobb baj hogy fogja magát és fedez, mire kijön a védből 240 hekin van...
Én letiltanám a felfedezést első 7 nap  vagy első beverésig
De vmi kvíz jó lenne 
|

11-14-2012, 20:22
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Surranohalal
A kezdőkkel a legnagyobb baj hogy fogja magát és fedez, mire kijön a védből 240 hekin van...
Én letiltanám a felfedezést első 7 nap  vagy első beverésig
De vmi kvíz jó lenne 
|
Miért ne fedezzen? Mást nem tud csinálni a védelem alatt. Inkább kitölteni kell az időt a védelem alatt, nem még kevesebb lehetőséget adni nekik.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

11-14-2012, 20:25
|
 |
Member
|
|
Longevity: 65%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Miért ne fedezzen? Mást nem tud csinálni a védelem alatt. Inkább kitölteni kell az időt a védelem alatt, nem még kevesebb lehetőséget adni nekik.
|
mert sokszor 242 hekin kijön boldogan 50 varival, 20 tolival, és 20 védővel
aztán kevésbé lesz boldog...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|