Quote:
Originally Posted by none
De, ebből meg lehet élni, ha jól csinálod, viszont ehhez nem kell félelf egy törpe/ork is simán jó rá..
Az ártók közül a katigyilkolást lehetne növelni (sőt azt szerintem jó is lenne), a gyújtás elég jó így is, ha nem tudod kihasználni az a te hiányosságod nem a felesé..
A bank bizonyos %-os átlopása viszont szerintem mehetne felesnek és az embernek.. Legutóbb nem tetszett, hogy 5szörös toli kell ehhez, de pl lehetne az, hogy: 3szor annyi tolival elkezdi átlopni a bankot és pl 5ször annyival lopja át teljes hatékonysággal, közte meg lineárisan növekedik, bár ez lehet túl bonyolult 
|
Igen. A tekilopás sem félelf sajátosság. attól ,hgoy lehet sok tekit lopni, nem lesz életképesebb a félelf faj...
De faji sajátosságnak a bankátlopás igenis jó ötlet. mert ha már ezzel a gyenge fajjal vagy, akkor kapsz valamit cserébe... teljesen normális kompromisszum.
A ház gyújtogatás igen, ideig óriág megy... De ha belegondolsz.. 7 kör alatt újraépülhet a ház, illetve az emberhiány is pótolható emberlopással átmenetileg... szóval azért elszállni nem kéne . nomeg ez sem faji sajátosság, hogy legyújtom az ellen házát, bárki megteheti. MIért kéne ennek örülnie a félelfnek?
a seregek meggyilkolása meg szintén szépen hangzik, de a hatékonysága sehol nincs ... Bár, ha mind az 50% készültséget rászánom egy felesnél, akkor már talán van valami látszattja. de akkor a feles meg van lőve 5-6 körig... nem tud csinánli semmit... tehát azért még mindig jobb ha mészárol az ember, minthogy sereget öl...
nomeg egy 10yard tartalékból csak futja már 1000 pacira a piacon. szóval IGAZI értelme nincs azon kívül, hogy lefárasztod a tolvajodat...
De viszont olyan, hogy seregek átállítása, hogy árulók felkutatása.
Gondoljatok bele... sok-sok háborúban okoz fejfájást a hadseregnek, ha áruló van beépítve... ezt át lehetne ültetni a hódítóba is.. pl. egy toliakcióval az ellenség seregének 1-2 százalékát X-körig árulásra fel lehet buzdítani.. ez kvázi felér egy tolvajok felfedése varázslattal... van egy 40% barakknyi támadó sereg, egy ügyes tolvaj a 30-50%át árulásra kényszerítheti, így azok nem indulnak el a csatába, ha támadást indít az ellenség. Ennek időtartama valahol a 2-5 kör között lenne ideális, hisz ha egy feles beszívja a tolvajok felfedését mondjuk 3-szor, és átlag 5-6%-al, akkor neki is legalább ennyi idő, míg a készülije visszamászik az eredeti értékre...
ugyanezt tábornokokra is lehetne alkalmazni, ennek az lenne az értelme,hogy súlyos készültséget áldoozok arra, hogy pl egy ork ne tudjon kísérni 7 sereggel (tudom, hogy sarkított példa, de matematikailag lehetséges), hanem maximum 2-vel, hiába van annyira nagy túlerőben... Erre most megint fel lehet háborodni, hogy dehát hogy nem azért vagyok hadis, hogy...
De azért valljuk be. még ígyis óriási előny az, ha egy felest bevernek földre, mert általában a feles, az nem nagyon szokott kísérni, főleg nem elsőnek támadni. neki marad a fedezés, ami bizony elég sokba kerül... plusz amint már említettem ha elég nagy értéken földelik a felest, akkor ütés után hatótávolságon kívül van a feles... azért ez eléggé egyoldalú hátránya szegény fajnak...