Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-03-2012, 17:44
Mors Mors is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 66%

Quote:
Originally Posted by Killer View Post
gondolod ha egy kezdonek adsz egy gnomot 4 yard arannyal azt nem lehet szetszedni pillanatok alatt??nem ertem mit is akarsz!a kezdo harcoljon a kezdokkel egy profi szovi ellen soha nem lesz egy szemernyi eselye sem.
Ezzel annyi probléma van, hogy azt elég nehéz megválogatnod, főleg kezdőként, hogy kivel harcolsz. Elkezdesz játszani, tájékozódsz valamennyire, 3 hét alatt építesz egy tűrhető országot, ütsz néhányat, véletlen belekötsz valami profibb arcba, akibe nem kéne és fél nap alatt nulláznak. És pont a kezdők alacsony arányú megtartása miatt profibb arcba elég könnyű belebotlani mostanság, úgyhogy egy átlag kezdőnek az első pár hónapban nem néz ki túl sok sikerélmény.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-03-2012, 20:29
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Mors View Post
Ezzel annyi probléma van, hogy azt elég nehéz megválogatnod, főleg kezdőként, hogy kivel harcolsz. Elkezdesz játszani, tájékozódsz valamennyire, 3 hét alatt építesz egy tűrhető országot, ütsz néhányat, véletlen belekötsz valami profibb arcba, akibe nem kéne és fél nap alatt nulláznak. És pont a kezdők alacsony arányú megtartása miatt profibb arcba elég könnyű belebotlani mostanság, úgyhogy egy átlag kezdőnek az első pár hónapban nem néz ki túl sok sikerélmény.
egy normálisabb, ha látja, hogy kezdővel van dolga, nem fogja nullázni, inkább ír neki, hogy nem kéne
Reply With Quote
Old 10-03-2012, 20:57
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 28%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
egy normálisabb, ha látja, hogy kezdővel van dolga, nem fogja nullázni, inkább ír neki, hogy nem kéne
Itt jön képbe az én egyik nagy vesszőparipám... Ha a kezdő úgy áll hozzá, hogy ő itt a nagy király, és azt csinál, amit akar, őt viszont nehogy meg merje bárki is támadni... ráadásul ugye sereggel nemigen tud védekezni, marad a "szóbeli" harc... na most ilyenek után nem csoda, ha a kezdőt addig ütik, amíg mozog.

És ezt én egy teljesen komoly, létező problémának látom.

Nagyon sok kezdő megtalálja a lehetőséget, hogy hol reklamálhat, ha szerinte aránytalanul sok támadást kap valakitől -- de ugyanezek az emberek a kulturált viselkedés alapjait még nem találták meg. Az ilyen ellenőrzések legnagyobb hányadában úgy kell zárni az ügyet, hogy bocs, de ilyen provokálás mellett az a csoda, hogy csak ennyi támadást kapsz. Ha ezek az üzenetek jelentve lennének, akkor az illető már játékban se lenne.

És ezt leginkább a friss regisztrálók esetében látom.
Old 10-03-2012, 21:56
Merengő Merengő is offline
Member

Longevity: 91%

én nem is igazán értem ezeket a "kezdőket". amikor én kezdtem olvasgattam, harcoltam, tanultam belőle, szétvertek, töröltem, újrakezdtem.. ne várjátok azt, hogy ti lesztek rögtön a legjobbak azért meg kell küzdeni! de ez mind játékélmény csak nem úgy kell felfogni, hogy jajj szétvertek oda lett 3 hónapos munkám, hanem 3 hónapos munkám gyümölcse, hogy nem adtam fel 10 sereg után sem!
Reply With Quote
Old 10-04-2012, 09:38
Pirostraktor Pirostraktor is offline
Member

Longevity: 66%

Quote:
Originally Posted by Merengő View Post
én nem is igazán értem ezeket a "kezdőket". amikor én kezdtem olvasgattam, harcoltam, tanultam belőle, szétvertek, töröltem, újrakezdtem.. ne várjátok azt, hogy ti lesztek rögtön a legjobbak azért meg kell küzdeni! de ez mind játékélmény csak nem úgy kell felfogni, hogy jajj szétvertek oda lett 3 hónapos munkám, hanem 3 hónapos munkám gyümölcse, hogy nem adtam fel 10 sereg után sem!
Csak sajnos a mai generáció nem igy gondolkozik/nem igy van nevelve. Lehet, hogy ez is közrejátszik, hogy egy ilyen kitartást igénylő játék kezd elhanyagolódni. Akármennyire fáj, világosan látszik, hogy az emberkék fogynak, és a stratégiák leszűkülnek...

Bármennyire is szeretné az ember konzervativan megtartani a játékot, sajnos muszáj lesz változtatni rajta. Hogy egy havert idézzek 'Haladni kell a korral, mert hanem kihalsz mint a mamut'. És a Hóditó egyre jobban mamutosodik
Reply With Quote
Old 10-04-2012, 10:09
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member

Longevity: 96%
Cool

szerintem ennek az egesznek az a megoldasa,ha tobb kezdo jon.abban az esetben a kezdok elvannak egymassal,es tobb a jatekelmenyuk.a hod8 az extra grafikakkal,es a tobbi ujitassal ezt a celt szolgalja,szoval a problema orvoslasa folyamatban van.
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
Reply With Quote
Old 10-04-2012, 10:15
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 28%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Killer View Post
szerintem ennek az egesznek az a megoldasa,ha tobb kezdo jon.abban az esetben a kezdok elvannak egymassal,es tobb a jatekelmenyuk.a hod8 az extra grafikakkal,es a tobbi ujitassal ezt a celt szolgalja,szoval a problema orvoslasa folyamatban van.
Ez azon nem fog segíteni, akinek első dolga ellenségeket szerezni magának azzal, hogy maga körül mindenkit provokál, aztán csodálkozik, hogy miért támadják.

Bár... ha jól eldugom az üzenetküldés gombot.........
Old 10-04-2012, 10:30
RastArtist RastArtist is offline
Member

Longevity: 71%

Merengő: Azt kicsit túlzásnak tartom, hogy a totális vereséget játékélménynek tartod. Persze, nem kell abba a hitbe ringatni senkit, hogy egy-két hét után lealázza majd a játékosok nagyját, csak azért, mert már kétszer is elolvasta a súgót... Viszont mivel alig vannak kezdők, nem is igen tudnak egymás ellen játszani. W-ben például ellenállás nélkül feljutsz 4-500 hekire, nincs is kivel harcolni! Aztán viszont mikor mennél még tovább... Vagy engedélyt kér a csoport tetején ülő aktuális kivégző osztagtól, vagy levágják, mint egy birkát, úgy, hogy szegénynek az ég világon semmi esélye sincs.

Más szóval, szinte nincs is ellenfél, aki ellen harcolhatna. Mert minden kezdőre jut 5 -de inkább több- normál/profi játékos. (Ezért hát reméljük, hogy amit Killer is említ, mihamarabb megvalósul.)

Ati: Hülyék mindenhol vannak. De ha 10 helyett 100 ember próbálja ki a játékot, akkor 10szer nagyobb az esély, hogy használható játékos lesz közöttük.
(Régen is tele volt idiótákkal a játék, és mentek a szájkaraték, még a fórumokon is. Még is kibírtuk valahogy.)
Reply With Quote
Old 10-03-2012, 22:45
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Itt jön képbe az én egyik nagy vesszőparipám... Ha a kezdő úgy áll hozzá, hogy ő itt a nagy király, és azt csinál, amit akar, őt viszont nehogy meg merje bárki is támadni... ráadásul ugye sereggel nemigen tud védekezni, marad a "szóbeli" harc... na most ilyenek után nem csoda, ha a kezdőt addig ütik, amíg mozog.

És ezt én egy teljesen komoly, létező problémának látom.

Nagyon sok kezdő megtalálja a lehetőséget, hogy hol reklamálhat, ha szerinte aránytalanul sok támadást kap valakitől -- de ugyanezek az emberek a kulturált viselkedés alapjait még nem találták meg. Az ilyen ellenőrzések legnagyobb hányadában úgy kell zárni az ügyet, hogy bocs, de ilyen provokálás mellett az a csoda, hogy csak ennyi támadást kapsz. Ha ezek az üzenetek jelentve lennének, akkor az illető már játékban se lenne.

És ezt leginkább a friss regisztrálók esetében látom.
emlékszem anno, mikor fősulin regeltem még ide, akkor játszottam először a hódítóval. Volt hogy írt valaki üzit, hogy szerinte min változtassak az országomon. Kemény voltam, visszaírtam neki, hogy szerintem tök jó országom van. Kaptam egy sereget, egy toli és egy vari akciót és írta, hogy szerinte nem régi szép idők utána megfogadtam a tanácsot, csak sajnos már nem tudom ki volt, utána töröltem és pár éve játszom újra akkor mondjuk pár hónapig toltam csak
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules