|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

05-16-2012, 11:38
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Berakod másodlagos vinyónak, belépsz a saját windows-al, és szépen át is tudod venni a mappája felett a tulajdonosi rangot, és beállithatod a jogosultságokat a mappához 

05-16-2012, 11:48
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Berakod másodlagos vinyónak, belépsz a saját windows-al, és szépen át is tudod venni a mappája felett a tulajdonosi rangot, és beállithatod a jogosultságokat a mappához 
|
Hát köszönöm a segítségeket. Azt nem tudom, hogy miért hiszitek, hogy fél mondatokból tudni fogom, hogy ti mire gondoltok. Nem elveket szeretnék tudni, mert azzal kb semmit sem érek, hanem a módszert. Mit? HOL? HOGYAN? Ez a 3 kérdés fontos. Ahhoz sem időm, sem kedvem, hogy a saját fejem után próbálkozzak.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

05-16-2012, 11:55
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Hát köszönöm a segítségeket. Azt nem tudom, hogy miért hiszitek, hogy fél mondatokból tudni fogom, hogy ti mire gondoltok. Nem elveket szeretnék tudni, mert azzal kb semmit sem érek, hanem a módszert. Mit? HOL? HOGYAN? Ez a 3 kérdés fontos. Ahhoz sem időm, sem kedvem, hogy a saját fejem után próbálkozzak.
|
Nem szeretnék hálátlannak tűnni, de biológus vagyok, nem informatikus. Felhasználói szinten mozgok a számítógépek világában, és egy felhasználó nem csinál ilyeneket. 
|

05-16-2012, 13:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Nem szeretnék hálátlannak tűnni, de biológus vagyok, nem informatikus. Felhasználói szinten mozgok a számítógépek világában, és egy felhasználó nem csinál ilyeneket. 
|
Amit szamóka adott linken ott van a módszer, amit én is javasolni akartam.
1. Fogsz egy pendrive-ot
2. letöltöd EZT
3. letöltesz vele egy linux disztribúciót (pl Ubuntu 12.04 LTS) a pendrive-ra
4. újraindítod a gépet és beállítod, hogy pendrive-ról bootolj
5. ráböksz a linux kipróbálására
6. hozzáférsz minden nem titkosított adathoz
Én sem vagyok informatikus 
|
|
The Following User Says Thank You to Andrew For This Useful Post:
|
|

05-16-2012, 13:34
|
|
Banned
|
|
Longevity: 88%
|
|
Vityu, én sem konyítok hozzá, de azt sejtem, hogy Kutya miről beszél. A te pc-det szétszeded, leveszed az oldalát, megnézed a te vinyódat, ahhoz csatlakozik egy széles (általában) szürke lapos kábel, amin van két csatlakozó. Az egyik a saját vinyódba van csatlakoztatva, a másik üres, na arra csatlakoztasd a kollégád vinyóját. Ha szerencséd van felismeri a géped, ha nem, akkor bios-os beállitások kellenek még. De ez már nem biztos. 
|

05-16-2012, 13:58
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Amit szamóka adott linken ott van a módszer, amit én is javasolni akartam.
1. Fogsz egy pendrive-ot
2. letöltöd EZT
3. letöltesz vele egy linux disztribúciót (pl Ubuntu 12.04 LTS) a pendrive-ra
4. újraindítod a gépet és beállítod, hogy pendrive-ról bootolj
5. ráböksz a linux kipróbálására
6. hozzáférsz minden nem titkosított adathoz
Én sem vagyok informatikus 
|
Nem hiszem, hogy ettől nincs egyszerűbb módszer, mivel még egy linux-ot se próbáltam sose, talán csak vagy 10éve egyszer láttam egy suse-t. Ha nem feltétlenül muszáj így csinálni, akkor hagynám egy másik módszernek.
Quote:
Originally Posted by Sami
Vityu, én sem konyítok hozzá, de azt sejtem, hogy Kutya miről beszél. A te pc-det szétszeded, leveszed az oldalát, megnézed a te vinyódat, ahhoz csatlakozik egy széles (általában) szürke lapos kábel, amin van két csatlakozó. Az egyik a saját vinyódba van csatlakoztatva, a másik üres, na arra csatlakoztasd a kollégád vinyóját. Ha szerencséd van felismeri a géped, ha nem, akkor bios-os beállitások kellenek még. De ez már nem biztos. 
|
Sami, köszönöm az észrevételt.  Régen érdekeltek a gépek, és van fogalmam a master-slave helyekről az IDE kábelen, de a géphez a csatlakozást usb-ről is meg tudom oldani, mobil rack-ről. Így nem fogom szétszedni a gépet. Most már csak azt kéne tudni, hogy a Kuty által javasolt saját vindózzal hol tudok hozzáadni jogokat. (a felhasználói fiókoknál nem, az ziher, ott csak az enyém van, de ne mis csodálom, mert 2 vinyó, 2 telepítés.)
Dus, te meg most legyél olyan nagy informatikus -aki többet ér már most, mint én valaha fogok- ne a lefelé nyomogatásba merüljön ki a tudásod.
|

05-16-2012, 15:44
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Nos ha eljutsz odáig hogy beteszed a saját vinkódat és elindítod a SAJÁT oprendszeredet akkor amin kutakodni akarsz az egy MÁSIK partíciónak mappának vagy egyszerűen ÚJ kötetnek vagy bárminek Látni fogod..na akkor JOBB EGÉRGOMB Tulajdonságok Biztonság fül és ott megadod a TELJES hozzáférést a mappához és megpróbálsz kutakodni benne....
Ha jól értelmeztem hogy mit szeretnél
|
|
The Following User Says Thank You to Blacky For This Useful Post:
|
|

05-16-2012, 15:54
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
Nos ha eljutsz odáig hogy beteszed a saját vinkódat és elindítod a SAJÁT oprendszeredet akkor amin kutakodni akarsz az egy MÁSIK partíciónak mappának vagy egyszerűen ÚJ kötetnek vagy bárminek Látni fogod..na akkor JOBB EGÉRGOMB Tulajdonságok Biztonság fül és ott megadod a TELJES hozzáférést a mappához és megpróbálsz kutakodni benne....
Ha jól értelmeztem hogy mit szeretnél
|
Ez volt kb az első gondlatom, de ilyen lehetőséget nem találtam. Lehet nem néztem meg elég alaposan, de holnap akkor megint megpróbálom. (Ennek mindenképpen ott kell lennie? XP van a gépen. Egyébként megnéztem, rendszergazdai jogom van beállítva a gépre.) Total commanderben, amikor megpróbáltam megnyitni, kiírta, hogy nem lehet, volt olyan opció, hogy rendszergazdaként, ott meg kellett adni felhasználót, jelszót, de azután sem engedte a hozzáférést sem az én, sem a felhasználói fiók felhasználónevével és jelszavával.
|

05-16-2012, 15:46
|
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Dus, te meg most legyél olyan nagy informatikus -aki többet ér már most, mint én valaha fogok- ne a lefelé nyomogatásba merüljön ki a tudásod.
|
Akartam segíteni, már majdnem írtam is le bővebben ezt:
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
|
Aztán elolvastam a hozzászólásod, és elment a kedvem. Biztos velem lesz megint a gond, de nem tud érdekelni.
Mellesleg én mérnök szeretnék lenni, nem elsősorban informatikus. Hívják őket problémamegoldónak is. Itt nekem a probléma te vagy, és úgy oldom meg, hogy egyszerűen nem izgat, hogy mi a bajod. 
Cheers, és sok sikert.
U.I.: Ne hisztizz, mert abból nem lesz megoldás.
Last edited by Dus; 05-16-2012 at 15:51..
|

05-16-2012, 17:26
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Nem hiszem, hogy ettől nincs egyszerűbb módszer, mivel még egy linux-ot se próbáltam sose, talán csak vagy 10éve egyszer láttam egy suse-t. Ha nem feltétlenül muszáj így csinálni, akkor hagynám egy másik módszernek.
|
Ha azt csináltad volna, amit mondok, már rég készen lennél 
Lépésről lépésre leírtam mindent, a linux pedig egy szimpla operációs rendszer, nem kell tőle félni, nem fog megenni.
Kövesd végig lépésről lépésre amit írtam, ugyanis letölteni az a programot szerintem nem nagy művészet. Kattintani benne hármat, megint csak egyszerű. Negyed óra várakozásba még senki sem halt bele.
Utána elindítod a gépet, belépsz a bios-ba, és ráböksz, hogy USB-ről bootolj.
Utána pedig rákattintasz, hogy 'Try Ubuntu without install'.
Aláírom, erre rájönni valóban nem felhasználói szintű dolog (bár én sem vagyok egy nagy művész), de ha ezt a néhány egyszerű utasítást nem tudod követni, akkor nem tudok mit csinálni 
Bár bevallom, itt még lehet probléma, ha alapból nem mount-olja a HDD-t, akkor bizony használni kell az internetet is 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
| Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules