Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

View Poll Results: Milyen háziállatod van ?
kutya 70 69.31%
macska 43 42.57%
madár 12 11.88%
hüllő 9 8.91%
pók 6 5.94%
baromfi 6 5.94%
5 4.95%
nyúl 10 9.90%
egyéb 28 27.72%
Multiple Choice Poll. Voters: 101. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-15-2011, 14:35
Cassandra Cassandra is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Topsy View Post
Szerintem itt folytathatjuk

Egyetértek sok mindenben veled. Sajnálom ha azt hinnéd, hogy állatorvos ellenes vagyok. Ismerek nagyon lelkiismeretes és enyhén szólva laza állatorvost is.
A védőoltásokkal teljes mértékben egyetértek és azzal is, hogy aki nem tudja ezt biztosítani ne vegyen kutyát. 10 éves korom óta volt kutyám, kutyáim, egy éve nincs, mert nem tudnám neki azt biztosítani amire szüksége lenne és nem szeretném látni, hogy szenved, mert nem tudom elvinni állatorvoshoz. Nagyon hiányzik egy kutya, mert nekem barátaim voltak.
Akiről beszéltem nem voltak tájékozottak, de szerették a kutyájukat. Kis keverék kutya volt gondolom kapták ingyen, de szerették és sajnos azt is tudom, hogy a következőt sem fogják beoltani, mert meg kérdezik az árát majd
A felelős állattartás sajnos anyagi kérdés nagyobbrészt. Nem is olyan régen még inkább lelkiismeret-kérdése volt.
Nem gondollak állatorvos ellenesnek, viszont amit írsz az az "általános" nézet, sajnos.

Régen más volt, persze... fele ennyi vakcina nem volt... a betegségek felébe csak úgy belepusztultak az állatok, aztán gyorsan szereztek helyettük másikat. Vidéken a mai napig él ez a szemlélet a háztályi állatokat illetően, a marha persze más kérdés. Van a ház körül kutya vagy macska, a macska fogdossa az egereket meg cuki, meg minden, időnként lekölykedzik, oszt ha történik vele valami van másik.

Az állatszeretet nem ott kezdődik, hogy simogatom, etetem, fotózgatom, hogy milyen helyes. Hanem ott, hogy megteszek mindent, hogy biztosítsam neki a nyugodt, egészséges életet, úgyis előjön minden vacak a korral.
Ha ismered azokat az embereket, akiké a kutya volt, te is tehetsz azért, hogy ne rontsák el újra, mondd el, hogy megismétlődhet a korábbi.
Ha nem tudják biztosítani a megfelelő körülményeket az felér az állatkínzással.

Anyagi kérdés lenne? Háááát...
Ladyke 12 éves koromban került hozzám. Liza (találtam) akkor, mikor 18 voltam ettől a ponttól egyedül álltam a kutyák minden költségét. Diákmunkából.
2003ban találtam a két macskát, a fizetésem havi 45000 forint volt. És minden állat összes oltását egyedül álltam, az etetésükkel együtt... Igaz nem dohányoztam, nem jártam bulizni, nem költöttem tízezreket random hülyeségekre. 2009ben Lizánál gyomorrákot diagnosztizáltak és azonnal el kellett altatni. Aztán elköltöztem otthonról Lady kezeléseit (ultrahangok, gyógyszerek, vérvétel) és a kajákat + oltásokat továbbra is én álltam. Majd Ladyt idén el kellett altatni. Maradt a két macska. Akiket pedig még az idén magamhoz költöztethetek végre.

Én úgy gondolom továbbrais lelkiismeret kérdése. Ha nem tudja vállalni, ne vigye haza, ha befogadja, kezelje felelősséggel.
Mondhatnánk, hogy drága az állatorvos, stb, de 12 év alatt nem egyszer láttam, hogy a tisztelt gazdi kisujjnyi vastag aranynyakláncban megjelent az orvosnál aztán húzta a száját az árak hallatán és soha többé nem is láttuk. Ne mondja nekem senki, hogy ennek az embernek nincs 6000 forintja egy oltásra.
Az ember egy önző állatfajta. Neki kell a kutya, neki kell a kutya szeretete, de költeni rá már nem hajlandó.

A kezelések ára időnként tényleg magas, de ha van egy állandó állatorvosod, akihez rendszeresen viszed az állatot, nem fog elzavarni a beteg kutyával, ha megtudja, hogy nincs nálad 15000 ft, hanem csak 8000. Sőt, a legtöbb állatkorházban lehetőség van "hitelre" kezeltetni, ha valami hirtelen gond adódik. Ismerek olyan gazdit, akinek elütötték a kutyáját, azonnal csak a kezelés felét tudta kifizetni, majd 1-2 héttel késöbb fizette a többit.

Nem akarásnak nyögés a vége....
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"

Last edited by Cassandra; 07-15-2011 at 14:38..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-16-2011, 20:03
Pumi
Guest

Longevity: 0%

Nem tudom jól csinálom e..... Ezen a képen elvileg egy 8 hetes acélkék színű perzsa kiscica lenne látható.
Tegnap vettem a lányaimnak

(köszönet Remynek a képfeltöltés és méretezésért)

Last edited by Pumi; 07-16-2011 at 20:37..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to For This Useful Post:
Old 07-16-2011, 21:33
Member

Nagyon édes.
Vigyázzatok rá nagyon, a perzsa érzékeny jószág.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 07-18-2011, 17:52
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Cassandra View Post
Nem gondollak állatorvos ellenesnek, viszont amit írsz az az "általános" nézet, sajnos.

Nem akarásnak nyögés a vége....
Kedves Cassandra. Végtelenül szimpatikus nekem a lelkesedésed, nem is vitatkoznék veled.
Budapesti voltam, vidéki vagyok, nem kéne lenézned a vidéken lakó embereket. Nekem munkatársaim voltak állatorvosok és tudom milyen nehéz pálya, mennyi tanulás kell mire valaki megszerzi a diplomáját. A hivatásom választását az állatszeretet vezérelte és az, hogy gyakorolhatom is nagy öröm számomra.
Az állatvédelem része az életemnek, ebből talán nem kéne kioktatnod, jó tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok, sőt talán segíthetnénk is egymásnak
Egyetlen gondolat még, amit lehet nem jól fogalmaztam meg. Azt tartom borzasztónak, hogy a világ mennyire a pénzről szól, hogy a szeretet legyen az ember vagy állat ennek a mértéke. Az lenne a normális dolog, hogy alapvető állatorvosi szolgáltatások mindenki számára elérhető legyen aki háziállatot tart.

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote
Old 07-18-2011, 20:16
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Az lenne a normális dolog, hogy alapvető állatorvosi szolgáltatások mindenki számára elérhető legyen aki háziállatot tart.
Na az sose lesz, majd inkább adó lesz rájuk.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 07-18-2011, 20:23
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Az lenne a normális dolog, hogy alapvető állatorvosi szolgáltatások mindenki számára elérhető legyen aki háziállatot tart.
Ez embereknél sincs meg.
Old 07-18-2011, 21:49
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez embereknél sincs meg.
Sajnos!
Nem is olyan rég az alapellátás természetes volt! Amikor elkezdték lebontani a tömeg hallgatott, az alja meg lelkesen bólogatott, aki ellene mert szólni az maradi volt!
Ez már nagyon off!

Nem is olyan régen az, hogy vakcinázom vagy sem, paraziták ellen védem vagy sem a háziállatom lelkiismeret, tájékozottság kérdése volt.
Jelenpillanatban elsődlegesen pénz kérdése. Nem is az alap vakcinák/ bár mikor a cicám megkapta legutóbb jött a szemem /, de mindig bennem van a félelem, ha beteg lesz, ha balesetet szenved mit teszek. nem tudnám azért halálra ítélni, mert jelen pillanatban nincs rá pénzem! Így jelenleg nincs kutyám.

"Kutya nélkül lehet élni - de nem érdemes."

Reply With Quote
Old 07-19-2011, 11:15
Member

Quote:
Sajnos!
Nem is olyan rég az alapellátás természetes volt! Amikor elkezdték lebontani a tömeg hallgatott, az alja meg lelkesen bólogatott, aki ellene mert szólni az maradi volt!
Ez már nagyon off!
Ehhez még egy kis kiegészítés: SOHA! nem volt ingyen, csak alanyi jogon járt. Az hogy pl X nem fizetett TB-t de kezelték, nem azt jelentette, hogy ingyen volt, csak fizette más helyette. Na állatoknál ilyen nincs.+ Az orvos mindig kap fizetést, akkor is, ha havi 10 beteget lát el, mag akkor is, ha 200at, az állítorvos nem. És akkor még nem beszéltünk a mai napig élő hálapénzekről (Bevitték a nagymamát a kórházba, megműtik, hopp 30-40000 forint.). Nem célszerü vagy fair összehasonlítani a kettőt.
Hogy mire vagy jó?
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
Reply With Quote
Old 07-19-2011, 13:30
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Nincs is már háztáji :, sajnos , de ez már egy másik beszélgetés lenne.

A vidéki embereknek, főleg a kis és nem az üdülőfalvakban lakóknak egészségesebb a természettel való kapcsolatuk, mint a nagyvárosokéban élőknek. A haszonállat az haszonállat, tehát van mérték meddig megyek el a gyógykezelésükben, mindazonáltal tisztelem őket annyira, hogy azt mondjak életük során meg kell adni mindent, hogy a faji sajátosságuknak megfelelően elégedetten éljék le életüket és a lehető legkíméletesebb módon fejezzék be földi pályafutásukat.

Soha nem állítottam, hogy ingyenes volt az állat vagy ember gyógykezelése.
de ez sem itt kéne megbeszélni

Reply With Quote
Old 07-19-2011, 13:39
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Kedvenc kecském,Balambér a kecskebak

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules