|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

07-11-2011, 18:23
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Linux Mint 11, Katya
Megmondom őszintén nagyon nem tetszett ahogy felraktam, a rengeteg angol-magyar keveredésről nem is beszélve. Aztán régi emesene-t sem tudtam rá varázsolni. De amikor mp3 lejátszáshoz nem volt megfelelő plugin, akkor azt mondtam hogy jövök vissza 9-re. I (L) Isadora.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

07-11-2011, 18:47
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Linux Mint 11, Katya
Megmondom őszintén nagyon nem tetszett ahogy felraktam, a rengeteg angol-magyar keveredésről nem is beszélve. Aztán régi emesene-t sem tudtam rá varázsolni. De amikor mp3 lejátszáshoz nem volt megfelelő plugin, akkor azt mondtam hogy jövök vissza 9-re. I (L) Isadora.
|
Szerintem mondjuk nem is érdemes bármilyen oprendszert magyarul használni. Most vettem laptopot, ami indításnál felajánlotta, hogy magyar vagy angol legyen... Na én az angolt választottam.
Nincsenek fordítási hibák (  ), és sokkal könnyebb segítséget találni, ha valami nem megy.
|

07-11-2011, 18:57
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Szerintem mondjuk nem is érdemes bármilyen oprendszert magyarul használni. Most vettem laptopot, ami indításnál felajánlotta, hogy magyar vagy angol legyen... Na én az angolt választottam.
Nincsenek fordítási hibák (  ), és sokkal könnyebb segítséget találni, ha valami nem megy.
|
Már azt hittem én vagyok az egyetlen, aki nem szereti a félrefordítások miatti teljesen érthetetlen helyzeteket. 
|

07-11-2011, 19:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Ha tehetném, én is angolul használnám, de félek attól, hogy sokmindent nem értenék meg még sajnos.
|

07-11-2011, 19:41
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Ha tehetném, én is angolul használnám, de félek attól, hogy sokmindent nem értenék meg még sajnos.
|
Én a magyar linux-szal vagyok így... 
|

07-11-2011, 20:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Google translate 
Amúgy kitűnő lehetőség a nyelvtanulásra - legalábbis számtech téren.
|

09-15-2011, 21:50
|
 |
Member
|
|
|
|
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet 
|

09-19-2011, 19:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet 
|
Én egy SUSE kipróbálásán gondolkozom... Tudtok róla valamit? 
Előző gépemen volt egy napig Ubuntu 11.04 mert azzal adtam el - nem volt rossz.
|

09-26-2011, 18:05
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
11.04:
Nekem a Geeforce videokártyát rosszul kezelte, iszonyatosan szagattak rajta a HD filmek. Kipróbáltam minden lehetőséget, amit javasoltak. Javított rajta, de rossz maradt a Windows-hoz képest. Lecseréltem a Geeforce-t Radeonra, azzal pedig már a telepítés után a javítómenü sem látszott, vakon kellett elvégeznem némi beállítást. Majd ezzel is szagatott a film, bár jobb lett, mint a Geeforce-al, bár a két videokártya nem azonos kategória. Szóval inkább Geeforce kell hozzá szerintem, de jó nem lesz.
Másik problémám, hogy a GBLAN-ra r8169-as drivert telepített r8168-es chipset-re, ami miatt nem volt hálózatom. Le kellett tiltani a driver automatikus frissítését és fel kellett tenni a megfelelőt.
A MySQL egyszer tönkre ment alatta egy kernelfrissítés után. Újratelepítés után működött és azóta is jó.
Szóval én a 11.04-el ennyit szívtam, de ugyanúgy szívtam a korábbi változatokkal is, csak mindig más volt a gond. Ennek ellenére szeretem az Ubuntut és nem szeretem piszkálni, de muszáj.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|