|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

04-01-2011, 18:23
|
 |
Member
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Kurityán
Posts: 1,033
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
vegyél kukacos borsót:P
__________________
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
|
The Following User Says Thank You to Killer For This Useful Post:
|
|

04-02-2011, 08:04
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
|
|
Jó ötlet.Na dobd akkor azt a receptet.Kipróbálom, 
|

04-02-2011, 08:12
|
 |
Member
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Kurityán
Posts: 1,033
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by kistigris
Jó ötlet.Na dobd akkor azt a receptet.Kipróbálom, 
|
abba semmi extra nincs.simán csinálsz egy pörit a zsenge zöldborsóból, a végén összefőzöd a tejföllel és összekevered a nokedlival.
esetleg lehet vadítani pl:szalonnán dinszteled a hagymát, és kockázol bele némi lecsókolbit vagy virslit.aránylag olcsó kurva gyors és finom.
__________________
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
|
The Following User Says Thank You to Killer For This Useful Post:
|
|

04-02-2011, 08:25
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
|
|
Akkor megoldom.Mondjuk füstölt szalonnán dinsztelem a hagymát és vágok bele füstölt oldalast és szalonnás nokedlivel tálalom.
Kicsit felturbózva egész jól hangzik 
|

04-02-2011, 10:37
|
 |
Member
|
|
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Puliszka fogyókurázóknak
Aki puliszkát vacsorázik, lábujjhegyen osonjon ágyba, nehogy útközben megéhezzék.
Hozzávalók :kukoricadara(puliszkaliszt),viz,só,fakanál .
Kenyér helyett tökéletes.
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.
Tejfölös mártás puliszka nélkül nem is étel.
Meg aztán újrahasznositható,másnap cérnával felszeleteled és egy ércfazékba raksz egy rend puliszkát egy rend juhtúrót,majd ezt ismételgeted amig elfogy az összes puliszka.Utánna nyakonöntöd tejföllel majd odarakod sülni.
Izlés szerint szalonnadarabokat is érdemes szórni a rétegek közé.
__________________
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek az isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában! "
Lesz még bukarest MAGYAR falu
Meduza Electronics
|
The Following 2 Users Say Thank You to Eke For This Useful Post:
|
|

04-02-2011, 10:49
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
|
|
VINETA-PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
* 2 padlizsán
* 1 fej lilahagyma,fokhagyma
* olaj
* só
Elkészítés:
A padlizsánt megsütöm nyílt lángon, lehúzom vizes kézzel a héját, fakanál végével összevágom, hogy kenhető legyen. A hagymát apróra vágom, sózom, és olajjal habosra kavarom.
Imádom!! 
|
The Following User Says Thank You to kistigris For This Useful Post:
|
|

04-02-2011, 10:52
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
|
|
Másik nagy kedvenc:
Erdélyi ordas palacsinta.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
* Vékony palacsinták,
* kb. 1/2 kg orda,
* 10 dkg porcukor,
* 1 db tojás
* 1 nagy csokor kapor
Elkészítés: A palacsintatésztából vékony palacsintákat sütünk. Az ordát összekeverjük a porcukorral, 1 tojást ütünk bele, majd hozzáadunk 1-2 kk frissen szedett és apróra felvágott kaprot. Hűtőbe téve pihentetjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat. A tetejét megkenjük tejföllel és sütőben átforrósítjuk.
|

04-05-2011, 10:29
|
Junior Member
|
|
Join Date: Jan 2011
Posts: 15
Activity: 0%
Longevity: 74%
|
|
Quote:
Originally Posted by kistigris
VINETA-PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
* 2 padlizsán
* 1 fej lilahagyma,fokhagyma
* olaj
* só
Elkészítés:
A padlizsánt megsütöm nyílt lángon, lehúzom vizes kézzel a héját, fakanál végével összevágom, hogy kenhető legyen. A hagymát apróra vágom, sózom, és olajjal habosra kavarom.
Imádom!! 
|
Ezt is lehet többféleképpen csinálni.
Mi vöröshagymával szoktuk. (és borsot is teszünk bele)
És ha olaj helyett eredeti házi majonézt teszünk bele úgyis nagyon finom.
|
The Following User Says Thank You to Kincses Kamra For This Useful Post:
|
|

04-05-2011, 09:12
|
 |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
Aki puliszkát vacsorázik, lábujjhegyen osonjon ágyba, nehogy útközben megéhezzék.
Hozzávalók :kukoricadara(puliszkaliszt),viz,só,fakanál .
Kenyér helyett tökéletes.
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.
Tejfölös mártás puliszka nélkül nem is étel.
Meg aztán újrahasznositható,másnap cérnával felszeleteled és egy ércfazékba raksz egy rend puliszkát egy rend juhtúrót,majd ezt ismételgeted amig elfogy az összes puliszka.Utánna nyakonöntöd tejföllel majd odarakod sülni.
Izlés szerint szalonnadarabokat is érdemes szórni a rétegek közé.
|
mi megszoktuk bolondítani egy kicsit csomborral illetve fehér borssal
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|

04-05-2011, 09:21
|
 |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
|
|
Erdei gyümölcsös túrókorong
Jön a nyár jön a gyümölcs szezon írok nektek egy kis gyorsan elkészíthető finomságot 
ami kell hozzá fél kiló tehéntúró
1 vaníliás cukor
cukor
pici só
étkezési zselatin 2 csapott evőkanál
méz
tejszín
friss menta
gyümölcsök: ribizli, eper, málna, szeder meg ami még tetszik
fél deci vörösbor
citrom
tehát először is összetörjük a túrót cukrozzuk mézezzük keverjük vágunk bele mentát lehet durvára vágni ezután beleriszáljuk a citromhéjat elkeverjük, 1 deci vizet melegítünk a zselatinunknak ha megmelegedett a víz beletoljuk a 2 csapott evőkanál zselatint és elkeverjük
hagyjuk hogy kihűljön
majd hozzáadjuk a túrónkhoz.
Ezután felverjük a tejszínünket kb. fél litert kemény habbá verjük adunk hozzá pici sót vaníliás cukrot a kemények csinálhatják habverővel a lusták géppel
no tehát a kihűlt túrós zselatinos trutymónkhoz adjunk a tejszínhabunkat frankón megforgatjuk elkeverjük és bevágjuk a hűtőbe.
Jön a gyümölcsmártásunk cukrozzuk esetleg méz megy bele a vörösbor majd trutymixoljuk belemehet a citromnak az vala leve és mehet a hűtőbe.
A túrónk akkor lesz frankó ha lesz egy kis keménysége azaz nem folyik szét és formázható.
Tálaláskor fagyiskanállal vagy két kanállal gombócokat vagy tojás formákat csinálunk mellé vagy rá öntjük az erdei gyümölcs szószunkat és friss mentalevéllel díszítjük. Illetve csokireszeléket szórhatunk a tetejére
Hidegen fogyasztandó!!!  És nagyon finom  remélem nem hagytam ki semmit
Egészségetekre! 
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 03:08.
 |
|
|
|
|
|
|