Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2011, 18:23
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kurityán
Posts: 1,033
Activity: 0%
Longevity: 96%
Cool

vegyél kukacos borsót:P
__________________
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Killer For This Useful Post:
Sponsored Links
  #2  
Old 04-02-2011, 08:04
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Jó ötlet.Na dobd akkor azt a receptet.Kipróbálom,
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2011, 08:12
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kurityán
Posts: 1,033
Activity: 0%
Longevity: 96%
Cool

Quote:
Originally Posted by kistigris View Post
Jó ötlet.Na dobd akkor azt a receptet.Kipróbálom,
abba semmi extra nincs.simán csinálsz egy pörit a zsenge zöldborsóból, a végén összefőzöd a tejföllel és összekevered a nokedlival.
esetleg lehet vadítani pl:szalonnán dinszteled a hagymát, és kockázol bele némi lecsókolbit vagy virslit.aránylag olcsó kurva gyors és finom.
__________________
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Killer For This Useful Post:
  #4  
Old 04-02-2011, 08:25
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Akkor megoldom.Mondjuk füstölt szalonnán dinsztelem a hagymát és vágok bele füstölt oldalast és szalonnás nokedlivel tálalom.
Kicsit felturbózva egész jól hangzik
Reply With Quote
  #5  
Old 04-02-2011, 10:37
Eke's Avatar
Eke Eke is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
Default Puliszka fogyókurázóknak

Aki puliszkát vacsorázik, lábujjhegyen osonjon ágyba, nehogy útközben megéhezzék.


Hozzávalók :kukoricadara(puliszkaliszt),viz,só,fakanál .
Kenyér helyett tökéletes.
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.
Tejfölös mártás puliszka nélkül nem is étel.
Meg aztán újrahasznositható,másnap cérnával felszeleteled és egy ércfazékba raksz egy rend puliszkát egy rend juhtúrót,majd ezt ismételgeted amig elfogy az összes puliszka.Utánna nyakonöntöd tejföllel majd odarakod sülni.
Izlés szerint szalonnadarabokat is érdemes szórni a rétegek közé.
__________________
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek az isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában!"
Lesz még bukarest MAGYAR falu

Meduza Electronics
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Eke For This Useful Post:
  #6  
Old 04-02-2011, 10:49
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

VINETA-PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
* 2 padlizsán
* 1 fej lilahagyma,fokhagyma
* olaj
* só

Elkészítés:
A padlizsánt megsütöm nyílt lángon, lehúzom vizes kézzel a héját, fakanál végével összevágom, hogy kenhető legyen. A hagymát apróra vágom, sózom, és olajjal habosra kavarom.
Imádom!!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kistigris For This Useful Post:
  #7  
Old 04-02-2011, 10:52
kistigris's Avatar
kistigris kistigris is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Nyíregyháza
Posts: 236
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Másik nagy kedvenc:

Erdélyi ordas palacsinta.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

* Vékony palacsinták,
* kb. 1/2 kg orda,
* 10 dkg porcukor,
* 1 db tojás
* 1 nagy csokor kapor

Elkészítés: A palacsintatésztából vékony palacsintákat sütünk. Az ordát összekeverjük a porcukorral, 1 tojást ütünk bele, majd hozzáadunk 1-2 kk frissen szedett és apróra felvágott kaprot. Hűtőbe téve pihentetjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat. A tetejét megkenjük tejföllel és sütőben átforrósítjuk.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-05-2011, 10:29
Kincses Kamra Kincses Kamra is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 15
Activity: 0%
Longevity: 74%
Default

Quote:
Originally Posted by kistigris View Post
VINETA-PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
* 2 padlizsán
* 1 fej lilahagyma,fokhagyma
* olaj
* só

Elkészítés:
A padlizsánt megsütöm nyílt lángon, lehúzom vizes kézzel a héját, fakanál végével összevágom, hogy kenhető legyen. A hagymát apróra vágom, sózom, és olajjal habosra kavarom.
Imádom!!
Ezt is lehet többféleképpen csinálni.
Mi vöröshagymával szoktuk. (és borsot is teszünk bele)
És ha olaj helyett eredeti házi majonézt teszünk bele úgyis nagyon finom.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kincses Kamra For This Useful Post:
  #9  
Old 04-05-2011, 09:12
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Eke View Post
Aki puliszkát vacsorázik, lábujjhegyen osonjon ágyba, nehogy útközben megéhezzék.


Hozzávalók :kukoricadara(puliszkaliszt),viz,só,fakanál .
Kenyér helyett tökéletes.
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.
Tejfölös mártás puliszka nélkül nem is étel.
Meg aztán újrahasznositható,másnap cérnával felszeleteled és egy ércfazékba raksz egy rend puliszkát egy rend juhtúrót,majd ezt ismételgeted amig elfogy az összes puliszka.Utánna nyakonöntöd tejföllel majd odarakod sülni.
Izlés szerint szalonnadarabokat is érdemes szórni a rétegek közé.
mi megszoktuk bolondítani egy kicsit csomborral illetve fehér borssal
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
  #10  
Old 04-05-2011, 09:21
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
Default

Erdei gyümölcsös túrókorong

Jön a nyár jön a gyümölcs szezon írok nektek egy kis gyorsan elkészíthető finomságot
ami kell hozzá fél kiló tehéntúró
1 vaníliás cukor
cukor
pici só
étkezési zselatin 2 csapott evőkanál
méz
tejszín
friss menta
gyümölcsök: ribizli, eper, málna, szeder meg ami még tetszik
fél deci vörösbor
citrom

tehát először is összetörjük a túrót cukrozzuk mézezzük keverjük vágunk bele mentát lehet durvára vágni ezután beleriszáljuk a citromhéjat elkeverjük, 1 deci vizet melegítünk a zselatinunknak ha megmelegedett a víz beletoljuk a 2 csapott evőkanál zselatint és elkeverjük
hagyjuk hogy kihűljön
majd hozzáadjuk a túrónkhoz.
Ezután felverjük a tejszínünket kb. fél litert kemény habbá verjük adunk hozzá pici sót vaníliás cukrot a kemények csinálhatják habverővel a lusták géppel
no tehát a kihűlt túrós zselatinos trutymónkhoz adjunk a tejszínhabunkat frankón megforgatjuk elkeverjük és bevágjuk a hűtőbe.

Jön a gyümölcsmártásunk cukrozzuk esetleg méz megy bele a vörösbor majd trutymixoljuk belemehet a citromnak az vala leve és mehet a hűtőbe.

A túrónk akkor lesz frankó ha lesz egy kis keménysége azaz nem folyik szét és formázható.

Tálaláskor fagyiskanállal vagy két kanállal gombócokat vagy tojás formákat csinálunk mellé vagy rá öntjük az erdei gyümölcs szószunkat és friss mentalevéllel díszítjük. Illetve csokireszeléket szórhatunk a tetejére

Hidegen fogyasztandó!!! És nagyon finom remélem nem hagytam ki semmit

Egészségetekre!
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:08.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu