Quote:
Originally Posted by Remedy
Epp ezzel adtal nekem igazat. Hiszen mennyivel tobb gyors sakkozo van a vilagon, mint kimagaslo tudasu? A nagy szamok torvenye alapjan siman kellene verniuk Anandekat, erre akartam kilyukadni, ha a schnellhez nem kellene tudas is. 
|
Ne keverd a dolgokat.

Anandék "szintje" sokszáz klasszissal a mieink felett van.

A TopGM-ek sok szempontból "más tészta" mint a mi sakktudásunk.Tudásban nem biztos, hogy többet tudnak Anand és Carlsen a top20nál. Itt egy kicsit rosszul fogalmaztam ezt lovagolod meg.

Lásd évekkel ezelőtt Lékó is nyert Blitz VB-t, ma pedig már "sehol" nincs. Legalábbis jócskán kívül a top10-en.
A " mi szintünkön" igenis jóval nagyobb szerepe van az időnek mint ott.
Emlékezz amikor először próbaképpen játszottak GM-versenyt "Szófiai-szabály" szerint(azt hiszem Bilbaoban):Ivancsuk elfelejtette, hogy nincs bónuszidő. Anand annak ellenére elfogadta Ivancsuk remiajánlatát egyébként remiállás környékén, hogy ha akarja simán leejthette volna.. Ennyire nincs jelentősége az időnek az ő szintjükön. A pillanatnyi forma számít. A mi szintünkön meg boldogan verik az órát egyesek, mert van 4-5mp előnyük, és az ellenfél le fog esni.
A blitz a topGM-eknél is az időről szól(

), de más játszma nem dől el idővel(vagy csak ritkán)akár része az idő a játéknak akár nem.
Quote:
Az utesben felejtett tisztektol pedig: "Schnell jatszmat nem elemzunk"
|
Nem is elemzem, csak kiváncsiságból átfutom.

Az ütésben felejtett tisztek meglátásához nem kell elemzés. Virítanak.