Quote:
Originally Posted by Pepitabirodalom
Úgy látom két szemben álló álláspontot képviselünk. Egy biztos: én a magam részéről gyűlölöm ezt a játékformát, és sosem fogom szeretni.: ) A bónusz időt elvileg pont ezért vezették be szerintem, hogy a "snellhiénák" ne játszhassanak direkt a "snelltudásukra".
Szerintem egy snellparti eredménye 99,9% gyorsaság, 0,1% mázli.  A "sakktudásnak" semmi köze hozzá.
A tudásnak nincs ideje kijönni.
Az meg, hogy esetleg hasznát veszed a "snelltudásodnak" egy hosszabb partiban nem sokat jelent. Jelentheti azt is, hogy az ellenfélnek sok idejébe került a nyerés megtalálása, csak épp nem maradt ideje megcsinálni.
Én is vesztettem már így, hogy az "50lépéses szabály" 48.lépésében "leestem". Pokoli sz*r érzés.  Fél pontot vesztett a csapat is, én is...
|
Ez esetben miert Anand, majd Magnus Carlsen nyerte a blitz vilagbajnoksagot, miert nem vmi schnellmadar?
Hidd el, kell hozza tudas, sot! Leginkabb magas szinten szerintem intuicio kell hozza, es erezni kell a sakkot.
Szamomra sokkal nagyobb erteket kepvisel az a GM, aki tud szep, kombinativ jatekot jatszani (Lasd pl. Morozevich, mint aki "vegigseggeli" a valtozatokat. (lasd pl. a Leko)
Ahogy egyszer hallottam: "Time is part of the game".
Nem kell ezt ennyire komolyan venni.
(Amugy valoban, nekem inkabb szorakozas es hobbi a sakk, mint munka, esetleg muveszet)