| 
       |  | 

| 
       |  | 
       | 
	| 
  | Hódító / Queosia forum http://queosia.com
 http://hodito.hu
 |  |  
       | 

| 

07-26-2006, 13:34

|  
	| 

| Administrator |  | 

Activity: 28% Longevity: 100%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Csigusz:P

én a kitiltásokról találok kevés infót.. |  A szabályok szerintem egyértelműek, nem hiszem, hogy azt kellene feltételezni, hogy a többség ezeket meg akarja szegni, és ezért mégjobban kihangsúlyozni a kitiltásokat. A többség soha nem találkozik kitiltással, így azt hiszem, hogy ami a fórumetikettben (linkelve a diplomáciához is) szerepel ezügyben, illetve ami az üzenetek súgóban található, az bővel elegendő róla. Kiegészítve természetesen a regisztrációkor elfogadottakkal, miszerint az illető vállalja a kultúrált viselkedést a játékon belül.

Nem hiszem, hogy ezt tovább kellene ragozni. |  

| 

07-27-2006, 20:53

|  
	| 

| Junior Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 98%      |  |  

| 
				 Elgépelés 
 Elgépelés: FAQ - Törlések, áthelyezések 
Ha emiatt került át országod, akkor kérünk, hogy a jövõben került az olyan eseteket, amikor többen játszotok, de szinte biztosra lehet venni, hogy ugyanaz a személy irányítja az országokat.
  |  

| 

07-28-2006, 11:44

|  
	| 

|  | Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 99%      |  |  

| 
 HA már a súgó pontosításánál tartunk...   
A súgóban a különböző %-okhoz szükséges tekercs darabszámok nem pontosak, mert a kerek számos küszöb nem igaz... azaz:

súgó most: 
50% 10.650 darab tekercs  
valóságban: 
50% 10.651 darab tekercs 

és ez igaz mindegyik %-ra...
				__________________Én mindig itt voltam
 És mindig itt leszek,
 Körülöttem pusztulnak
 És születnek emberek.
 |  

| 

08-01-2006, 21:12

|  
	| 

| Guest |  | 

Activity: 0% Longevity: 0%      |  |  

| 
 A varázslatok súgó "számok" részében a faji varik %-a nincs feltüntetve.    |  

| 

08-02-2006, 05:50

|  
	| 

| Member |  | 

| 
				 Helytartó katonaképzés 
 Idézet a súgóból: 
	Quote: 

| Alap katonák képzése a szabad helyen túl. Ha ez a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az alap katonák képzése nem áll meg a szabad kapacitásnál, hanem annyit képez a rendszer, amennyit csak lehetséges, függetlenül attól, hogy lesz-e nekik hely, vagy sem. |  A kérdésem az, hogy a rendszer a támadókat, védőket, íjászokat, lovakat és eliteket is alap katonaként tartja nyílván?    Mert a jelölőnégyzet bejelölése után ezeket is korlátlanul, a férőhelyeket nem figyelembe véve képez.    Még a barakkban lévő helyet is képes túltölteni, ami főleg akkor érdekes, ha van beállítva szabad hely fenntartása alap katonának. |  

| 

08-02-2006, 10:53

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Életfa#2

A kérdésem az, hogy a rendszer a támadókat, védőket, íjászokat, lovakat és eliteket is alap katonaként tartja nyílván?    Mert a jelölőnégyzet bejelölése után ezeket is korlátlanul, a férőhelyeket nem figyelembe véve képez.    Még a barakkban lévő helyet is képes túltölteni, ami főleg akkor érdekes, ha van beállítva szabad hely fenntartása alap katonának. |  Ha van katonád, azok a barakkban laknak. Vagyis van nekik hely. Ha ezeket (akiknek van hely) továbbképzed, akkor nem kell külön hely, hiszen eddig is foglalták a helyet, ezután is foglalják. A sima katonákat tehát bármikor tovább lehet képezni, ez a helyek számának változásával nem jár.

... kivéve, ha pluszban képzel alap katonákat, ilyenkor az alap katonák képzése miatt csökken a hely. Ez a sima alap katonák miatt van. Tehát csak ez az egy beállítás befolyásolja, az alap katonák képzése. |  

| 

08-02-2006, 20:37

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 
 Hiányol-e még valaki valamit a súgóból?   |  

| 

08-03-2006, 01:56

|  
	| 

| Guest |  | 

Activity: 0% Longevity: 0%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Ati

Hiányol-e még valaki valamit a súgóból? :) |  a FAQ tényleg FAQ legyen és ne a súgó kiegészítése:) |  

| 

08-04-2006, 17:28

|  
	| 

| Member |  | 

| 
				 Bug? 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Ati

Ha van katonád, azok a barakkban laknak. Vagyis van nekik hely. Ha ezeket (akiknek van hely) továbbképzed, akkor nem kell külön hely, hiszen eddig is foglalták a helyet, ezután is foglalják. A sima katonákat tehát bármikor tovább lehet képezni, ez a helyek számának változásával nem jár.
 ... kivéve, ha pluszban képzel alap katonákat, ilyenkor az alap katonák képzése miatt csökken a hely. Ez a sima alap katonák miatt van. Tehát csak ez az egy beállítás befolyásolja, az alap katonák képzése.
 |  Akkor nem a súgóval van hiba, hanem ez egy bug!    Ugyanis, ha be van jelölve a 'Alap katonák képzése a szabad helyen túl is.', akkor egyáltalán nem  ellenőrzi a barakkokban a férőhelyeket! Legalábbis íjásznál és elinél. (Lovakat sehol nem képzek.) Ezeket is lazán túl képzi... És, mióta emiatt egy csomó íjászom kiment piacra/lelépett (gyorsan el tud menni az az 5 piacralépés, ha az ember nem tud belépni az orijába...    legalábbis az egyik orimban, a másikban íjászokat képeztem, de az lassúban volt, így ott megúsztam a lelépést, de ettől még szorgosan mentek piacra...) az elitképzés miatt, azóta ezek képzését nem bíztam rá a helytartóra.

Pont az a probléma, mint ahogy írod is: fegyveresnek való továbbképzés esetén nem foglalkozik a férőhely ellenőrzésével, így a folyamatosan, körökre egyenletesen elosztott katona-utánpótlást is símán továbbképzi... Nem törődve azzal, hogy ezzel nem csak az alap katonáknak fenntartott helyet használja el, (ezt se kéne...) hanem még a barakkokban sem jut nekik hely... Ezért kérdeztem, mit jelent az a szó, hogy katona: az 1/1-es egységet, minden olyan egységet, aminek fegyveres harc esetén szerep jut, vagy minden egység, ami nem civil. Jelen pillanatban a második a helyes. Ez főleg azért félrevezető, mert 'alap katona' szerepel a súgóban!
                 Last edited by Életfa#2; 08-04-2006 at 17:42..
 |  

| 

08-04-2006, 17:29

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Életfa#2

Akkor nem a súgóval van hiba, hanem ez egy bug!    Ugyanis, ha be van jelölve a 'Alap katonák képzése a szabad helyen túl is.', akkor egyáltalán nem  ellenőrzi a barakkokban a férőhelyeket! Legalábbis íjásznál és elinél. (Lovakat sehol nem képzek.) Ezeket is lazán túl képzi... És, mióta emiatt egy csomó íjászom kiment piacra/lelépett (gyorsan el tud menni az az 5 piacralépés, ha az ember nem tud belépni az orijába...    legalábbis az egyik orimban, a másikban íjászokat képeztem, de az lassúban volt, így ott megúsztam a lelépést, de ettől még szorgosan mentek piacra...) az elitképzés miatt, azóta ezek képzését nem bíztam rá a helytartóra. |  Ez nem bug, ez így működik jól. Fent leírtam a logikáját. |  

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) |  
		|  |  
	| Thread Tools | Search this Thread |  
	|  |  |  
	| Display Modes |  

| 
		 Linear Mode |  
    | 
	|  Posting Rules |  
	|