Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok

View Poll Results: Szerinted? (ötletek a nyitó írásban)
1. ötlet 14 16.47%
2. ötlet 8 9.41%
3. ötlet 27 31.76%
4. ötlet 3 3.53%
5. ötlet 4 4.71%
Más ötlet (írd le) 13 15.29%
Maradjon így, ahogy most van 16 18.82%
Voters: 85. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-20-2010, 10:15
SGB SGB is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 77%

Ha kell kövezzetek meg, nem vagyok régi játékos, még soha, egyetlen egyszer sem jártam az 1/A-ban, minden "tapasztalatom" ebből a külső fórumból, illetve ismerősök elmondásából származik, úgyhogy ha nagy hűlyeségeket írok, mert valamit félreértettem, javítsatok ki.

Ennek a topicnak a nagyrészét is végigolvastam, és amennyire látom, a probléma abból adódik, hogy az 1/A-ban kétféle ország van. Az egyik, aki tényleg itt akar játszani, és valamiféle eredményt elérni, a másik pedig, aki a kék számra hajt, és kényszerűségből muszály egy országot tartania, hogy a többivel foroghasson. És ha kicsit jobban belegondolunk, ez a két társaság, tulajdonképpen egymás ellen dolgozik.
Akiknek az 1/A volt a célja, az már nem akar lefordulni, hanem a pontlista elejére szeretne elérni, ebből következik, hogy a csoport országainak hektárszáma folyamatosan növekszik, tehát az új játékosoknak egyre messzebb van a top (abből következik, hogy a mostani 30%-os határ lejjebb tolása 40-50 vagy akárhány %-ra nem oldja meg a gondot, mert előbb-utóbb az is túl magas, és elérhetetlen lesz, és a téma újra és újra elő fog kerülni).
A másik csoport a kék számra hajtók. Ők nem akarnak nagy tetteket véghez vinni, egytelen céljuk, hogy a feltételek teljesüljenek, amivel a 2. csoportban lévő országuk már le tud fordulni. Tehát felfedeznek 30%-ig, és ott bebiztosítják magukat, elüldögélnek akármeddig, foggal-körömmel ragaszkodva az összekuporgatott hektárjaikhoz (lásd az emlegetett "elf-mocsár").
A minimum hektáras javaslat szerintem csak félmegoldás lenne (legyen akármennyi is ez a hektár szám): az odáig rendben van, hogy ez a "határ" nem mászik folyamatosan felfelé a mostani %-os megoldással szemben, viszont előbb utóbb az elf-mocsár is az új határhoz vándorolna, és ott okozna fennakadást azoknak, akik magasabbra akarnak jutni a csoportban. Szóval a kékszámosok jól járnak, az 1/A fanok viszont kevésbé.

Az én javaslatom kb. annyi, hogy 1. szinten nem változik semmi, marad az 1000 kör + 336 a top30%, hogy ha valki le akar fordulni, a 2. szinten viszont 2 választás van:
1. eltölt az 1000 kört + 336-ot a top30-ban és továbblép az A-ba
2. eltölt 2-3000 kört + még valamennyit (772, vagy akár 1000 kör) egy szűkebb topban (pl. top 15%) és innen fordul le az 5. szintre

Amit ez eredményezne:
-1/A-ban lévő betonelfeknek többé nem lenne érdeke az egy helyben ülés, és vagy lefordulnak, vagy tovább haladnak a csoportban, de előbb-utóbb megcsappan a számuk
-aki az 1/A-ra hajtott, könnyebb lesz a feljutása, a kevesebb betonország miatt
-nem lenne "túl könnyű" a kék szám megszerzése, ugyanis akik erre hajtanak, azoknak a 2. csoport tetején kéne megverekedniük érte, és a szűkebb top miatt az 1/A-ba igyekvőket sem hátráltatnák
-a második csoport tetején sem alakulna ki egy elf-mocsár, mivel ott sem érdek a túl sok idő eltöltése, mert vagy lefordul az illető, vagy pedig tövábblép az A-ba

-amire viszont nem nyújt megoldást, hogy a fordulási szándékkal nemrég fellépett országok helyzetén semmit se javít

Az egyetlen komolyabb feladat, hogy a fordulási követelmény (top%, és eltöltendő kör) jól legyen eltalálva, ha túl sok, akkor rengeteg ország torlódik fel, ha túl kevés, akkor meg túl könnyű lesz a teljesítése.

És végül még annyit, hogy ami miatt írok ebbe a topicba, az az hogy, a távlati céljaim között nekem is, mint ahogy sok más embernek, a hőn áhított kis kék szám szerepel (igen, minden szentnek maga felé hajlik a keze ), de ahogy egyre többet tudtam meg az 1/A-ról, ez a távlati cél, méginkább (sőt egyre jobban) távolinak tűnik, és mint ahogy már leírta valaki előttem, egy viszonylag új játékos számára a kis kék szám a legkomolyabb ösztönzés, és ha azt látják, hogy ez szinte teljesen elérhetetlen, vagy irreálisan sok időt kell rá szánni (3-4-5000 kört emlegettek egysek a top30-ba jutáshoz), akkor nem fognak szenvedni, hanem itthagyják a játékot.

szerk - kiegészítés

Last edited by SGB; 07-20-2010 at 10:25..
Reply With Quote
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules