|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

10-03-2008, 15:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
óriás/gnóm 110 könyvtár és csókolom. és 4 mrdal fellépek és egy négyes szinten törpézek. addig meg célzottan fedezek h legyen sok bányám.
|
Ehhez én annyit kérdeznék, mivel még csak egyszer voltam ilyen kis csopiban, és az is a német hód volt, hogy ugyan összeírja azt a tekit gnómként 200 hekin...és ki veszi meg mindet fellépés előtt/mennyi idő alatt veszik meg/megveszik egyáltalán a tekiket? Mert ha nem, akkor kb 9-ed annyi pénzt visz fel, mint amennyit az adott csopiban ér, ahol írta azokat.Tekintettel arra, hogy kis létszámú a csopi én személy szerint kétlem, hogy tekivel többet keresnél ,mint katonával, de mivel ilyen téren még tapasztalatlan vagyok, nem lehurrogást, hanem kijavítást, és érveket várok 
köszi 

10-03-2008, 15:37
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
nagyon jó kérdés. de ha 17-18k az aktuális ára, akkor visszakérdezek: miért ennyi az ára? mert erre van kereslet. ha nem vennék ennyiért szemfüles x alátenné. szemfüles xnek nem vennék meg? szemfüles y alátenne és máris csökkenne az ára. node nem csökken, ennyi az ára. akkor gazdag z megveszi.
a kérdés akkor lenne érdekesebb, ha azt tennéd fel, hogy gazdag znek honnan van rá pénze? mert ehhez jóvalta jobban meg kéne nézni az egész piacot és a felső országok struktúráját.
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|
The Following User Says Thank You to Grabi For This Useful Post:
|
|

10-03-2008, 15:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
nagyon jó kérdés. de ha 17-18k az aktuális ára, akkor visszakérdezek: miért ennyi az ára? mert erre van kereslet. ha nem vennék ennyiért szemfüles x alátenné. szemfüles xnek nem vennék meg? szemfüles y alátenne és máris csökkenne az ára. node nem csökken, ennyi az ára. akkor gazdag z megveszi.
a kérdés akkor lenne érdekesebb, ha azt tennéd fel, hogy gazdag znek honnan van rá pénze? mert ehhez jóvalta jobban meg kéne nézni az egész piacot és a felső országok struktúráját.
|
A kérdést átfogalmazom:

ha a 18k-s teki a minimum ár, tehát ilyen drágán is hajlandóak megvenni, az annyit jelenthet, hogy a csoport tetemes része nem tekercsben tartja a vagyonát.Akkor miben ?
Azt is tudjuk, hogy a katipiac halott, a nyresi is drága, tehás nincsenek annyira gazdag emberek, hogy féltve vagyonukat, azt a piacra rajkák.Most jön a kérdés:
Honnan lesz a 150 fős csoportnak a te fellépésedet megkönnyítő 4 yardja?
a feltételezett válasz: sehonnan, mert szinte senkinek sincs semmi tartaléka (persze ez túlzás)
tényleges válasz?

10-03-2008, 15:46
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
|
angolban jó darabig volt kint a tekim a piacon 14k-ért, és kb napi 5 milláért vettek max, és annak már örülhettem  nem hiszem, hogy 150 fős csoportban olyan könnyű tekiből 4 mrd-ot összeszedni, bár szerintem ott semmiből se könnyű.. és mi a baj a törpével kis csoportban? 
|
The Following User Says Thank You to none For This Useful Post:
|
|

10-03-2008, 16:31
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
angolban jó darabig volt kint a tekim a piacon 14k-ért, és kb napi 5 milláért vettek max, és annak már örülhettem  nem hiszem, hogy 150 fős csoportban olyan könnyű tekiből 4 mrd-ot összeszedni, bár szerintem ott semmiből se könnyű.. és mi a baj a törpével kis csoportban? 
|
Ha a megszokott 18k árért teszed ki a tekit (a korábban említett példában 18k volt), akkor ne is csodálkozz -azért annyi, mert annyiért lehet szépen a megírt tekercset raktárazni.
Ha ilyen árak mellett 9500-ért teszed ki (igen szép pénz az is), akkor jó esélyed lesz a felvásárlásra. Egyrész ijedtség, másrészt az alkalmi vételek pszichológiája dolgozik
Én ilyen csoportban ránézésre kb 20% házat, 10-12% templomot, 10% körüli kocsmát, 5 kovácsot, 3-3 bányát, 6 raktárat tartanék teljesen önellátó tanya mellett. A maradék pedig sereg (bocs, de most nem számolom ki, hogy mire mennyi kellene, mennyi jut ide) érzés alapján (ha szeretnél potyázni, akkor némi ló/elit, ha nem, akkor betonozz)
Ha valamelyik terület nem állja ki az idő próbáját, akkor abba az irányba fejleszd az országot.

10-03-2008, 20:24
|
 |
Member
|
|
|
|
a 150es csopiban tekit irni hülyeség,legalábbis arra,hogy ott lődd el, nekem egyik 5ös csopiban ahol 4,5-5k a teki ár és 200-250között van a játékos szám sem sikerült még eladni normálisan tekit  3,5k-ért volt kint laki teki és 3piac alatt sem ment el még 10k sem, pedig végig az enyém volt kint 

10-03-2008, 20:29
|
 |
Member
|
|
|
|
amúgy én egy deffes törpével játszok 4ik szinten kis csopiban és sok bajom nem volt vele eddig  idegzet mondjuk kell hozzá mert néha néha leföldelnek, de kárpótol az,hogy 1nap alatt visszafedezem és még így is böven plusszban fejezem be anyagilag a napot  van 15-16%kocsmám, ezzel csak a tolik baszogatnak, ami tekit visznek azt más mf-től visszatudom lopni, ha figyeled a pontlistát és a tudsz beszélni, a keményebb hadis szövikkel simán megtudod oldani,hogy ne bántsanak, főleg ha van némi ráhatásod a piacra 
|
|

06-14-2010, 08:43
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye
|

06-14-2010, 09:53
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by szoviet t56
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye
|
én túlélőt nem választanék törpének.. tudós gazdálkodó a két szem, ha termel valamit.. 
|
|

06-14-2010, 10:55
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
én túlélőt nem választanék törpének.. tudós gazdálkodó a két szem, ha termel valamit.. 
|
A túlélőt miért nem?
Hiszen többen is mondták hogy ha túl sok varija van akkor tolvajokkal elintézik ha túl sok tolija akkor varikkal intézik el.
Vagy ez annyira elenyésző hogy nem érdemes foglalkozni vele?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|