Először is köszönjük a lehetőséget Ati, hogy a kérdőív révén - illetve itt a fórumon is - megpróbálhatunk segíteni az élőhalott faj alakításában!
Eredetileg nem szerettem volna hozzászólni a témához csak érdeklődve olvasgattam mások véleményeit, de mégis úgy döntöttem, hogy röviden vázolom az én talán kicsit szubjektív, talán viszont mégiscsak használható véleményemet is.
A legtöbb hozzászóló - talán nem túlzás, ha azt mondom, a hozzászólok 90%a - az élőhalott változtatásait csupán egyetlen csoport, az 1/A és az ottani játékkörnyezet szemszögéből nézi. Ennek tükrében tényleg igaz az, hogy a változtatások révén már jó kezekben és jó klánban játszható és kellően erős lett a faj, azonban sokan az alsó csoportokban is szeretnék sikerrel használni ezt az üdítő színfoltként ható fajt, azonban ott még messze nem ennyire rózsás a helyzet...
A faji bónusz szintenkénti skálázódása nagyon jó ötlet volt - ennek okait gondolom nem kell különösebben részletesen ecsetelni

- és a maximálisan elérhető bónuszok mértékével sincs gond, azonban jó lenne, hogyha ez a rendszer ha csak egy minimális mértékben is, de a mostanihoz képest megemelt értékekkel indulna az 5ös szinten. Ott ugyanis még a változtatások után is messze a leggyengébb hadis (és úgy összességében faj) a hulla, még jó kezekben is, és ez csak jóval magasabb szinten, a 2es - esetleg 3as - csoportban változik meg.
Szerintem senkinek nem lenne kárára egy picit változtatni ezen, csak még sokszínűbbé válna a játék.
Én egy ilyen verziót például már a jelenlegi helyzethez képest sokkal jobbnak és igazságosabbnak éreznék:
5-ös szint: 30% férőhelybónusz - 20 haderő bónusz
4-es szint: 35% férőhelybónusz - 25% haderőbónusz
3-as szint: 40% férőhelybónusz - 30% haderőbónusz
2-es szint: 50% férőhelybónusz - 35% haderőbónusz
1-es szint: 60% férőhelybónusz - 40% haderőbónusz
Egy ilyesfajta változtatással az 1/A erőviszonyai nem borulnának fel és a legalsó szinten sem válna top hadissá a hulla, de mégis már egy megfelelő alternatívát jelentene a többi hadis fajra.
Általánosságban pedig egyetlen dolgot tennék hozzá a fajhoz: a gyengeségei közül többen is az alacsony védelmét hozták fel. Ebben egyetértek, erre talán a "legfájdalommentesebb" megoldás az lenne, ha az elfhez hasonlóan a toronyban védekező íjászai nem 12-es, hanem 14-es védőértéket kapnának.