|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Szeretnéd e ha a tábornok személyiséget erősítenénk?
|
Igen, támogatom a javaslatot.
|

|
44 |
57.89% |
Igen de találjunk ki valami mást.
|

|
3 |
3.95% |
Nem. Jó ez így.
|

|
29 |
38.16% |

01-18-2010, 21:59
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Még mindig nem értitek, hogy nekem nem az a bajom, hogy az Ork hűde gyenge, hanem józan paraszti ész: 7 tábi > 5 tábi
uj javaslat: 7 tábi < 5 tábi
Amugy meg dobálóztok itt, hogy ez jó 5let, megerősitjük 6%-al az óriás, 5% a gnóm ütőerejét, ha meg egy morál-tartó személyiséggel akarok egy szerencsétlen varisnak (jóesetben)2-3% véderőtöbbletet adni akkor lehurrogjátok  (Ez nem személyesen nektek szól, hanem ugy általában)
|
Ha van 1000 lo
akkor ork tudornak nem úgy jön ki, hogy 1000*6(ló üti)*1,45(teki)*1(morál)*1,1(7 tábi)*1.3(ork támadótöbblet)=12.441?
gnom tudor 1000*6*1,55*1*1,12(ha így lenne 5 tábinál)=10.416?
óriás tudor 1000*6*1,35*1*1,15(ennyivel erősebb hadilag)*1,14(így lenne 6 tábinál)=10.619,1?
törpe tudor 1000*6*1,45*1*1,14 (6 tábi)=9.918?
jól számoltam ezeket?
most vért és felfelé ütést nem számoltam azt se szövis-e vagy sem, csak az alapokat...
ha nem számoltam el vmit, vagy rosszul vagy kihagytam, akkor az ork még mindig jobb, mint a gnom/óriás/törpe a +1 tábikkal is
akkor nem értem, hol több 5 tábi, mint 7?
arról nem is beszélve, ha az ork is felveszi a tábit...
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|

01-18-2010, 22:38
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
akkor nem értem, hol több 5 tábi, mint 7?
arról nem is beszélve, ha az ork is felveszi a tábit...
|
gnóm 5 tábi: 12%
ork 7 tábi: 10%
ha ez neked nem több akkor nem ismered a számokat 12-ig:P
Nem kifogást fogalmazok meg a javaslattal szemben (ha ez eddig nem esett volna le). Csak rávilágitok egy logikátlanságra.
Szóval az igazi megfogalmazása egy ilyen uj személyiségnek inkább az lenne, hogy ha az összes tábornokoddal támadsz kapsz egy plusz szorzót, de sosem az 5 lesz > mint a 7 hanem az 5*x > 7
|
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

01-18-2010, 22:39
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
gnóm 5 tábi: 12%
ork 7 tábi: 10%
ha ez neked nem több akkor nem ismered a számokat 12-ig:P
Nem kifogást fogalmazok meg a javaslattal szemben (ha ez eddig nem esett volna le). Csak rávilágitok egy logikátlanságra.
Szóval az igazi megfogalmazása egy ilyen uj személyiségnek inkább az lenne, hogy ha az összes tábornokoddal támadsz kapsz egy plusz szorzót, de sosem az 5 lesz > mint a 7 hanem az 5*x > 7
|
De ha ezt a haderővel küldöd, akkor mindjárt több a 7 tábi 
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|

01-18-2010, 22:41
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
De ha ezt a haderővel küldöd, akkor mindjárt több a 7 tábi 
|
sugóban annyi lesz leirva, hogy Gnóm 5 tábi több mint ork 7 tábi  Vagy nem? 
|
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

01-18-2010, 22:47
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
|
Hagyjuk....
|
The Following 2 Users Say Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|

01-19-2010, 00:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
|
Nem egészen.  Eddigiek alapján: ' Tábornok szem: +1 tábornok. Kiküldve 1 sereggel az összes tábornokot dupla bónusz kapható mint amit eggyel kevesebb tábi kapna ugyancsak egyszerre kiküldve.'
Sztm egyszerűen gyönyörű.  Alaptábornokkal se rossz. Kinek mi az alap?
Quote:
Én csak azt akartam levezetni, hogy ezzel sem fog többet érni az 5/6 tábi a 7-től, sőt így inkább csábító lesz full tábival menni ütni és ha jó lenne még kizavarni sereget, csak pislogás lenne 
Ennyit akartam, nem többet...
|
Ha hozzávesszük a faji meg satöbbi módosítót, bármit ki lehet hozni. Ezer gnóm paci 5 tábival erősebb mint hulla 6 tábival de gyengébb mint ork 4 tábival.
Ezért szokták analitikusan nézni. Szóval nekem is fura lesz ha azonos mennyiségű tábornok hol ennyi, hol pedig annyi bónuszt ad. Megszokható természetesen, akkor már nem lesz fura. : ))
Quote:
Originally Posted by Von
ui: nem értem teljesen, hogy mit akarsz mondani 
A tudós erősnek számít, de erős a szövid attól lesz, hogy hogyan használják az orijaikat és hogy dolgoznak együtt, illetve eleve milyen a szövifelépítés. Ott pedig inkább az olyan taktikázásra lehetőséget jelentő szemiket favorizálom, mint a vándor vagy a harcos. A tudós nem jó taktikázásra, attól csak erősebb leszel picit, amit aztán 10 millió féleképpen lehet ellensúlyozni 
|
Valami olyasmit vártam volna hogy tényleg, 6..10% hadibónusz a szemek között valóban erősnek számít. De az ellenkezés hevében ilyenre nem hiszem hogy sor kerül, akkor meg továbblépni sem tudunk mert nincs közös kiindulópont.
(Jobb egy fokkal hogy többek között azért nem erős szem, mert egy erősebb szövi erősebb egy gyengénél, - mint a másik topikban, ahol akár helyezéskontrollált környezetben is simán rámfokoztak és vándor létemre szembejöttek. De azért még mindig nem az igazi.  )
Last edited by Princ; 01-19-2010 at 00:49..
|

01-19-2010, 00:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Valami olyasmit vártam volna hogy tényleg, 6..10% hadibónusz a szemek között valóban erősnek számít. De az ellenkezés hevében ilyenre nem hiszem hogy sor kerül, akkor meg továbblépni sem tudunk mert nincs közös kiindulópont.
|
Az nem 6-10% hadibónusz, hanem feltételes 6-10% hadibónusz. És bizony egy kis továbbgondolással azt a feltétel elég sok helyen elég csúnyán visszaüthet.
Pl. nagyhekin, sehol senki, szöviháború, kimész az összes tábival, keresztbe leütnek mondjuk 200 hekit, és nincs kin visszajönni, max fedezhetsz. A szövid meg már el is vesztette a háborút ezzel...
A tudós passzív bónusz, a tábi nem, ez elég lényeges különbség.
Quote:
Originally Posted by Princ
(Jobb egy fokkal hogy többek között azért nem erős szem, mert egy erősebb szövi erősebb egy gyengénél, mint a másik topikban, ahol akár helyezéskontrollált környezetben is simán rámfokoztak és vándor létemre szembejöttek. De azért még mindig nem az igazi.  )
|
Az az erősebb szövi erősebb egy gyengénél arra érv, hogy nem ezen múlik. Pláne ott, ahol a tábibónuszt esetleg rosszul használják. De ezt a témát már megkerültük kétszer.
A lényeg, hogy az én játékstílusomban pl 95%ban nem számítana semmit, ha kap bónuszt a többi faj is a tábira. Ez ebből a szempontból szubjektív, és ezért nem vagyok ellene 
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|

01-19-2010, 09:11
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
A lényeg, hogy az én játékstílusomban pl 95%ban nem számítana semmit, ha kap bónuszt a többi faj is a tábira. Ez ebből a szempontból szubjektív, és ezért nem vagyok ellene 
|
egyetértek.. én is szeretek benthagyni 1-2 tábornokot taktikai okokbol.. 
ha erősödne is a tábornok, én max Aban hasznosítanám, és leginkább olyan orik ellen, akik nem igazán tudnak kisérni.. szerintem a dupla bónusztol még alsóbb csoportokban ugyan úgy sok személyiség megelőzné egy hadi számára.. (nekem mindenképp  )

01-19-2010, 10:53
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Az nem 6-10% hadibónusz, hanem feltételes 6-10% hadibónusz. És bizony egy kis továbbgondolással azt a feltétel elég sok helyen elég csúnyán visszaüthet.
Pl. nagyhekin, sehol senki, szöviháború, kimész az összes tábival, keresztbe leütnek mondjuk 200 hekit, és nincs kin visszajönni, max fedezhetsz. A szövid meg már el is vesztette a háborút ezzel...
A tudós passzív bónusz, a tábi nem, ez elég lényeges különbség.
Az az erősebb szövi erősebb egy gyengénél arra érv, hogy nem ezen múlik. Pláne ott, ahol a tábibónuszt esetleg rosszul használják. De ezt a témát már megkerültük kétszer.
|
Ha ezeket a szempontokat veszem, sokadik szemként a tábi jelenleg is megállja a helyét, ehhez igazán nem szükséges variálni.
Ha meg az átlagét, ahol is úgy látom, orkként nem kevesen választják a tábornokot a tudóssal szemben (rendben, nagyon tudatlanok, de mégis ezt teszik), akkor a szemek halmozásával már jelenleg is érződő előny tovább fog növekedni, tulajdonképpen céltalanul, mert az ország egyetlen lehetséges külső dísze (ami tömegek által is elérhető) önmagában is bőven elég motiváció a fordulgatásra.
|

01-19-2010, 00:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
|
Fogd föl úgy, hogy a pluszt maga a személyiség adja teljes kitámadás esetén 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|