|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Szerinted okozhat-e gondot a jellenlegi helyzet a jövöben?
|
Elffel játszom és szerintem igen
|

|
13 |
26.53% |
Elffel játszom és szerintem nem
|

|
10 |
20.41% |
Nem elffel játszom és szerintem igen
|

|
15 |
30.61% |
Nem elffel játszom és szerintem nem
|

|
3 |
6.12% |
Nem játszom A-ban, de szerintem igen
|

|
6 |
12.24% |
Nem játszom A-ban, de szerintem nem
|

|
2 |
4.08% |

11-28-2009, 14:59
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Mivel azonban nem teljesen analóg a példa, így igazából van megoldás. A probléma a fedezés, amit meg lehet viszont oldani földeléssel. Egy lehetséges scenárió az lehet, hogy ennek hatására jobban hadisodik majd az A, és a nem elfklánok a felhalmozott pénzeikből brutál orkokat fognak működtetni, akik pedig szépen levadásszák akár a 30/30as elfeket is egyéniben, azok pedig hiába fedeznek utánuk, mert kapnak másik sereget legfeljebb.
|
Eszerint a forgatókönyv szerint a top 30% ugyanúgy emelkedni fog, mert a fedezéssel ott termett földet elveszik a hadisok, az elf meg visszafedezi. Az egyetlen megoldás, ha a fedezéssel generált föld eltűnik lefordulással.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
The Following User Says Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|

11-28-2009, 15:07
|
Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Biztosan változtatna rajta, ugyanakkor nem azért feltétel az A-s ori a B-s forduláshoz, hogy biztos legyen, hogy minden szinten megállta a helyét már a játékos, hanem, hogy amikor fordulni akar, akkor is megállja-e éppen 
Szerintem alap, hogy nem foroghatsz többszemes orival csak azért, mert egyszer véletlen valamikor régen B-ből max hekivel fellépve alapból az A top30ba kerültél. Persze lehet ennél nehezebben érted el, de az, hogy fordulhass, szerintem jó ha ahhoz van kötve, hogy éppen ott is vagy-e, azaz az időpillanatban is érdemes vagy-e rá, hogy kapj újabb szemcsit. Ezen szerintem nem érdemes változtatni, akkor se ha kevesebb elf lesz tőle A-ban.
|
Ettől függetlenül, szerintem emiatt alakult ki a torlódás. Nem poénból van nekem sem ott egy Elf-em, amivel fedezésen kivül nem sok mást csinálok jelenleg (régebben egyéniben ütöttem vele párat). És nem hiszem hogy ez döntené el értelmesen, hogy érdemes vagyok egy új személyiségre, hogy A-ban meddig vagyok képes top-ban maradni. Akkor változtatni kéne az Aából fordulóképes ország jellemzőit.
pl: top40% 1000körig, de ha kiesel sem kopik le, + sikeres klánütésben való részvételek x darab, vagy sikeres egyéni ütés x darab.
Hogy aki mondjuk szeret harcolni alul de kevésbé fedezni annak is legyen valami alternativája. Nem mindenki szeretek mállás orikkal harcolgatni. Biztos ki lehetne találni olyat, ami A-t is élénkitené, és a fedező Elf helyett is alternativa lenne.
|

11-28-2009, 15:20
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Eszerint a forgatókönyv szerint a top 30% ugyanúgy emelkedni fog, mert a fedezéssel ott termett földet elveszik a hadisok, az elf meg visszafedezi. Az egyetlen megoldás, ha a fedezéssel generált föld eltűnik lefordulással.
|
Való igaz, csak a fedezés/ütés egyensúlya az, ami nem végérvényesen borul a fedezés felé. Ha megnézed, a top30% emelkedésének kérdését az oldotta volna meg, ha rögtön az elejétől kezdve lefordulnak azok, akik nem akarnak A-s karriert. De erről lemaradtunk már, mint a borravaló, a folyamatot nem lehet csak drasztikus beavatkozással megállítani, kérdés, hogy meg kell-e.
De a top30% emelkedését, ahogy azt írtam már, állami kvótarendszerrel meg lehetne állítani, mint az életben mondjuk a károsanyagkibocsátást. Csak ezt fordítsd le a Hódító szabályrendszerére!  Nekem fogalmam sincsen ez itt mit jelentene pontosan, mert ugye elv szerint azt kb, hogy fix lenne az A-s földmennyiség. Tehát durván azt, hogyha lefordulsz és kidobsz földet, akkor a következő saját oriddal fedezhetsz ugyanannyit, amúgy nem. De ennek rengeteg buktatója van, pl aki először jár A-ban, honnan szed kvótát? Meg sok más is...
De vannak az elmélethez képest zavaró különbségek még, mint pl a nagyorik, akik a topklánságra gyúrnak, nem részei egy-az-egyben a problémának, de a megoldásból nehéz lenne kivenni őket.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 11-28-2009 at 15:24..
|

11-28-2009, 15:42
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Sok topic van mostanában ami a top30 növekedésével és elfekkel foglakozik. Nem követem mindent, lehet h már elhangzott valahol a kérdés. Mi lenne akkor ha limitálva lenne a felfedezés? Persze valami ésszerő módon mondjuk a max lépő heki duplájára lehetne csak fedezéssel felmenni.
Alsó szinteken ez nem okozna problémát szerintem. A-ban is valamelyest vissza vetné az eszetlen felfedezést. Eddig jó lenne mindenkinek aki nem akar az A-ban a nagyok közé kerülni. Ugye igy fel lehetne fedezni 4800 hektárig az A-ban, ez felett meg ütés és a kedvezményes felfedezés lenne csak használható. Akik felfedező bajnokságot játszanak, azok valószinüleg nem rendelkeznek kedvezményesel, ha 4800 fölé mennének akkor ütniük kell mert nincs nekik felfedezés.
Számomra egy igy egész elfogadhatónak tünik. A jelenlegi próblémát nem oldja meg de hoszabb távon segithetne.
(Esetleg azon el lehetne gondolkodni, hogy 4800heki felett az ütésért több kedvezményes járjon, bár most nem hézagos a pontlista de a későbbiekben előfordulhat h szükség van több felfedezésre fent a távolságok áthidalásához.)
Gyulaword (#79796)
|

11-28-2009, 15:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Sok topic van mostanában ami a top30 növekedésével és elfekkel foglakozik. Nem követem mindent, lehet h már elhangzott valahol a kérdés. Mi lenne akkor ha limitálva lenne a felfedezés? Persze valami ésszerő módon mondjuk a max lépő heki duplájára lehetne csak fedezéssel felmenni.
Alsó szinteken ez nem okozna problémát szerintem. A-ban is valamelyest vissza vetné az eszetlen felfedezést. Eddig jó lenne mindenkinek aki nem akar az A-ban a nagyok közé kerülni. Ugye igy fel lehetne fedezni 4800 hektárig az A-ban, ez felett meg ütés és a kedvezményes felfedezés lenne csak használható. Akik felfedező bajnokságot játszanak, azok valószinüleg nem rendelkeznek kedvezményesel, ha 4800 fölé mennének akkor ütniük kell mert nincs nekik felfedezés.
Számomra egy igy egész elfogadhatónak tünik. A jelenlegi próblémát nem oldja meg de hoszabb távon segithetne.
(Esetleg azon el lehetne gondolkodni, hogy 4800heki felett az ütésért több kedvezményes járjon, bár most nem hézagos a pontlista de a későbbiekben előfordulhat h szükség van több felfedezésre fent a távolságok áthidalásához.)
|
Ez az ujaknak elég gáz lenne szerintem. Aki meg már fölötte van annak könnyebb, lassabban tolódna a top mostantól. De szerintem kényszerinteni senkit nem szabadna az ütésre. Ösztönözni kéne az ütést, nem az egyetlen alternativaként felsorolni.
|
The Following User Says Thank You to siQ For This Useful Post:
|
|

11-28-2009, 15:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Mi lenne akkor ha limitálva lenne a felfedezés?
|
Pl ez egyfajta értelmezése a kvótarendszernek 
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|

11-28-2009, 15:53
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Ez az ujaknak elég gáz lenne szerintem. Aki meg már fölötte van annak könnyebb, lassabban tolódna a top mostantól. De szerintem kényszerinteni senkit nem szabadna az ütésre. Ösztönözni kéne az ütést, nem az egyetlen alternativaként felsorolni.
|
Pillanatnyilag nem látok más megoldást, tény hogy az probléma hogy most a top 30 határa 4800heki fölött van, de sokszor elhangzik érvként az, hogy akik a topban ülnek és felfedeznek azok lent aktiv játékosok és nem csak felfedeznek, tehát hoznak magukkal kedvezményes fedezést. Aki lent játszik aktivan az azért az A-alján is tud egyet kettőt ütni, hogy legyen több kedvezmányes felfedezése.
Szerintem, ha nem lesz ezeknek az embereknek a dolga leegyszerüsitve, akkor muszály lesz kényszeriteni őket valamilyen szinten, mert maguktol nem fognak változtatni a dolgok jelenlegi állásán.
Gyulaword (#79796)
|

11-28-2009, 15:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Pillanatnyilag nem látok más megoldást, tény hogy az probléma hogy most a top 30 határa 4800heki fölött van, de sokszor elhangzik érvként az, hogy akik a topban ülnek és felfedeznek azok lent aktiv játékosok és nem csak felfedeznek, tehát hoznak magukkal kedvezményes fedezést. Aki lent játszik aktivan az azért az A-alján is tud egyet kettőt ütni, hogy legyen több kedvezmányes felfedezése.
Szerintem, ha nem lesz ezeknek az embereknek a dolga leegyszerüsitve, akkor muszály lesz kényszeriteni őket valamilyen szinten, mert maguktol nem fognak változtatni a dolgok jelenlegi állásán.
|
Akkor ezekszerint két különböző álláspontot képviselünk, mert szerintem meg nem kéne rákényszeriteni arra őket, hogy A-ban játsznaka ha nem szeretnének. Tehát azt kéne kitalálni hogy aki akar foroghasson alsóbb szinteken, ha valahogyan már bebizonyitotta, hogy A-ban is képes lenne tulélni, de ne legyen rákényszeritve A-ra.
|

11-28-2009, 16:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
Akkor ezekszerint két különböző álláspontot képviselünk, mert szerintem meg nem kéne rákényszeriteni arra őket, hogy A-ban játsznaka ha nem szeretnének. Tehát azt kéne kitalálni hogy aki akar foroghasson alsóbb szinteken, ha valahogyan már bebizonyitotta, hogy A-ban is képes lenne tulélni, de ne legyen rákényszeritve A-ra.
|
Nézd a játék 5 szintböl áll. Régen is volt erröl vita, hogy vannak akik nem szeretnek A-ban játszani. Ezen az elven akkor el is lehetne törölni a kötelező A-s jatékot, mert szerintem azzal sem bizonyítanak a játékosok semmit, hogy felfedezősdit játszanak.
Ne legyen kötelező az A, lehessen fordulni a B-böl A-s ország nélkül is, de csak minden második fordulásért járjon plusz személyiség.
Gyulaword (#79796)
|

11-28-2009, 16:11
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by siQ
|
Szerintem 2 jó megoldás lehet, 2 hatékony megoldás:
1/ ha valaki már teljesítette valamelyik országával az A-t, akkor nem kell A-ban orit tartania, hogy foroghasson B-ből
vagy
2/ aki tényleg csak arra használja az A-t, hogy B-ből foroghasson, és A-ban gyakorlatilag a fedezésen kívül nem csinál mást, annak megtiltani a B-ből forgást és minden országát hozza fel A-ba és onnan fordulgasson. 
(az 1A felpörgetése rovatban már hosszabban kifejtettem ezt...)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|