|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

11-19-2009, 16:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Mi az, hogy netes vásárlás? Vagy bankkártyás használsz, vagy átutalással fizetsz. Mit értenek netes vásárlás alatt? Meg lehet különböztetni a "kártya jelen", és a "kártya nincs jelen, távoli tranzakció" fizetéseket, de mindkettő bankkártyás fizetés. Lehet erre gondoltak. Mindenesetre ilyenkor mindkettő az elkülönített alszámlát használja. (Azt a bankot konkrétan nem ismerem. CIB-et, Raiffeisen-t, és OTP-t tudom, hogy ez megoldható náluk, de gyanítom, hogy máshol is.)
|
Ok, köszi. Konkluzió: ideje kicsit óvatosabbkal lenni már ilyen téren is.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

11-19-2009, 17:04
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Ok, köszi. Konkluzió: ideje kicsit óvatosabbkal lenni már ilyen téren is.
|
Azt sajnos mindenképp.
Holnap pedig irány bank, és jelezni, hogy nem Te voltál, vizsgálják ki az ügyet, kéred vissza a pénzt. Most hirtelen nincs előttem az a nyomtatvány, nem tudom mi a neve, lehet Hex tudja. De ha elmondod nekik, hogy mit akarsz, akkor tudni fogják, nem Te leszel az első, aki ilyennel megy hozzájuk. 
|

11-19-2009, 17:48
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Azt sajnos mindenképp.
Holnap pedig irány bank, és jelezni, hogy nem Te voltál, vizsgálják ki az ügyet, kéred vissza a pénzt. Most hirtelen nincs előttem az a nyomtatvány, nem tudom mi a neve, lehet Hex tudja. De ha elmondod nekik, hogy mit akarsz, akkor tudni fogják, nem Te leszel az első, aki ilyennel megy hozzájuk. 
|
Lehet en vagyok a naiv, de ha megtudjak azokat az adatokat, mivel fizetni tudsz a neten, hogy tudod bizonyitani, hogy nem Te voltal?
Ergo mi arra a bizonyitek, hogy nem utalok at rokonnak penzt, es azt mondom, nem en voltam, kerem vissza a penzt?
(Nem szoktam neten fizetni, ezert kerdezem...)

11-19-2009, 17:53
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Lehet en vagyok a naiv, de ha megtudjak azokat az adatokat, mivel fizetni tudsz a neten, hogy tudod bizonyitani, hogy nem Te voltal?
Ergo mi arra a bizonyitek, hogy nem utalok at rokonnak penzt, es azt mondom, nem en voltam, kerem vissza a penzt?
(Nem szoktam neten fizetni, ezert kerdezem...)
|
1, Ez nem pénzduplázás. Nem lesz ettől meg a rokonnak is, és kapod vissza Te is, hanem a rokontól elveszik.
2, Nem utalásról beszélünk, hanem bankkártyás fizetésről. A rokonod nem mondhatja azt csak úgy, hogy ő mostantól bankkártyás fizetést fogad el, hanem ehhez le kell szerződnie egy bankkal, vagy banki ügynökkel.
|

11-19-2009, 18:00
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
1, Ez nem pénzduplázás. Nem lesz ettől meg a rokonnak is, és kapod vissza Te is, hanem a rokontól elveszik.
2, Nem utalásról beszélünk, hanem bankkártyás fizetésről. A rokonod nem mondhatja azt csak úgy, hogy ő mostantól bankkártyás fizetést fogad el, hanem ehhez le kell szerződnie egy bankkal, vagy banki ügynökkel.
|
Aha, ertem!
Akkor ez egy visszacsinalas-szeruseg...
De akkor akik ezt leloptak, okosak, hogy ilyen szerzodeses oldaluk van, ahova el tudjak dugni a penzt...

11-19-2009, 18:09
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
De akkor akik ezt leloptak, okosak, hogy ilyen szerzodeses oldaluk van, ahova el tudjak dugni a penzt...
|
Rengeteg pénzmosó cég működik nálunk is; ez nem annyira okosság, mint rákészülés kérdése sajnos.
|

11-19-2009, 19:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Cassandra: Lacinak is ilyen virtuális netes kártyája van.
Ha neten kell használni vmiért megy a hívás a banknak hogy emeljék meg a limitet 0ft-ról arra az összegre amennyi kell pl 24 órára.
Ersténél ez nem kerül külön pénzbe, de a fizetés ezért mondjuk macerásabb.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|