Quote:
Originally Posted by Valezius
Ha én válaszhatom ki az oldalt, akkor tudok négyzetet szerkeszteni (azaz 2*gyök(6) oldalút)
Megtaláltam az általános feladat megoldását, aki tudja mi az az invertálás, annak nem lesz meglepő, hogy az az egész alapja.
Én talán kétszer olvastam róla, úgyhogy már elfelejtettem mi az.
"Elemi" megoldás meg nyilván nincs a problémára.
Szóval ha kell, át tudom küldeni, amit találtam, de egyelőre még nem a te szinted, meg már nem si az enyém
A vonalzósra abban sem vagyok biztos, hogy van-e megoldás ilyen feltételek mellett.
|
Ha én választom a az oldalhosszát akkor én is tudok. Rakok 2pontot azt duplázom és a duplázott részt tekintem az oldalhossznak aztán tudok már felezni és úgy egyszerű
Sokat nem érek vele ha olyan megoldást küldesz el amihez közöm nincs de azért megnézném 
Pár képet már én is láttam a megoldásról de nekem úgy tűnt ott sem a 2 megadott pont lett végül a csúcspont.(szerintem)
A vonalzós meg hát: ha kezembe adnak egy egyélű vonalzót persze,hogy megtudom oldani mert van annak egy hossza és ha a kezembe van akkor tudok vele paralerogrammát csinálni.(felrakom a felső egyenesre ott bejelölöm a vonalzó elejét,végét aztán az elsóre ott is elejét végét és meg is vagyok)
De gondolom itt a vonalzót is végtelen hosszúnak kell tekinteni 
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól.
Last edited by Harcosok; 02-14-2009 at 15:09..
|