|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

01-13-2009, 11:15
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Mondod nekem te, hogy én nem értek hozzá, amikor a nagy barátod (gondolom, hogy az, mert válogatás nélkül húzzátok le karöltve minden hsz-omat) őszre datálta a csernobili katasztrófát, majd hazug és megtévesztő módon azt állította, hogy szóltak róla az emberekenek, ezzel azt sugallva, hogy a szmogriadóról is előre szóltak, mivel a párhuzam nem ott volt, hogy a szmog az nukleáris szennyezés, hanem ott, hogy a kis emberek nem akkor sem érdekelték...
|
Igazad van, volt 1, azaz egy darab tárgyi tévedésem, mindamellett, hogy kicsit felvilágosítottam az embereket a szmogról, azok veszélyeiről, és egy kicsit megpróbáltam a környezetszemléletemet megosztani másokkal. Neked elvi tévedéseid vannak. Olyan utópiában akarsz élni, amit csak MEGRAJZOLNI lehet.
Plusz, ha valamiben nincs igazad, akkor sem ismered be sohasem, hanem belemagyarázol... Nem értem én ezt...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

01-13-2009, 11:22
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Az én utópiáimat megrajzolni is nehéz.
Pedig ha belegondol az ember, egy csomó olyan foglalkozás van, amihez tök felesleges bemenni a munkahelyre dolgozni, otthonról a mai technikával simán el lehetne végezni. Kevesebb autó, kevesebb szog, kevesebb utazással töltött idő, több szabadidő. Cégeknek kevesebb helyigény, kevesebb áramfogyasztás, kevesebb fűtésigény, újra kevesebb szmog.
Tudom, tudom, esélytelen, hiszen hatalmas érdekütközések vannak: amíg a benzin jövedéki adójából annyi bevétel származik, amennyi, semmi nem indokolja, hogy ez a bevétel megcsappanjon.
De utópiának azért szerintem szép elképzelés. 
|

01-13-2009, 13:26
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az én utópiáimat megrajzolni is nehéz.
Pedig ha belegondol az ember, egy csomó olyan foglalkozás van, amihez tök felesleges bemenni a munkahelyre dolgozni, otthonról a mai technikával simán el lehetne végezni. Kevesebb autó, kevesebb szog, kevesebb utazással töltött idő, több szabadidő. Cégeknek kevesebb helyigény, kevesebb áramfogyasztás, kevesebb fűtésigény, újra kevesebb szmog.
Tudom, tudom, esélytelen, hiszen hatalmas érdekütközések vannak: amíg a benzin jövedéki adójából annyi bevétel származik, amennyi, semmi nem indokolja, hogy ez a bevétel megcsappanjon.
De utópiának azért szerintem szép elképzelés. 
|
Hát pl nálam egy mátrix és egy lézer nyomtató kérdése és simán melóznék itthonról... 
tetszene nem lenne több a szotyizásával halálba idegesítő kolega
terepre viszont muszáj lenne kocsival mennem mindenképp.
|

01-13-2009, 13:34
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Hát pl nálam egy mátrix és egy lézer nyomtató kérdése és simán melóznék itthonról... 
tetszene nem lenne több a szotyizásával halálba idegesítő kolega
terepre viszont muszáj lenne kocsival mennem mindenképp.
|
Virtuális hálózat, és használod a benti, központi céges nyomtatókat. Otthon kiadod a nyomtatást, bent kinyomtatja a nyomtató. Még be se kell vinni.
Vannak munkák, amiket nem lehet távolról csinálni, nyilván egy pincér vagy egy buszvezető nem tud otthonról dolgozni. De az irodai munkák nagyrésze simán megoldható lenne. Telefonos ügyfélszolgálatok, könyvelések, adminisztratív munkák.
A múltkor épp azon agyalgattunk, hogy a MÁVnak milyen jó lenne virtuális pénztárakkal dolgozni, egy monitor + nyomtató a mostani fülkék helyett + valami automata, ami kezeli a pénzt. Egy ember el tudna látni egy csomó kisforgalmú állomásnál feladatokat egyszerre, ahol most nincs is lehetőség jegyet venni, vagy infóhoz jutni. És ki se kéne az illetőnek mozdulnia otthonról.
Szerintem harmadával minimum csökkenteni lehetne a forgalmat, és még kényelmesebb is lenne minden érintettnek.
|

01-13-2009, 13:35
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szerintem harmadával minimum csökkenteni lehetne a forgalmat, és még kényelmesebb is lenne minden érintettnek.
|
Szerintem meg sokszor szétszednék a ebrendezést, vagy csak vandalizmusból, de inkább lopásból (merthogy a pénzszedő automatában van ugye egy csomó pénz...)
És akkor vissza a szmogriadóhoz
Gee: mint ahogy azt már megírtam, lehet, hogy nem tudják a legjobb lépéseket, de jobbakat mint bármelyikünk. Az, hogy nem szóltak előre, az csak annak az oka, hogy rossz lépést tettek, és ere a másik (a szmog) számára jót 
De ettől még nem mehet oda a bíró (még mindig a sakkban gondolkodom), vagy a játékos edzője, hogy mekkora hülye vagy már, mert a meccsnek még nincs vége.
Te sem szólhatsz egy szót sem, mert mindenki ember, mindenki hibázhat, és bármennyire is gazdagok a politikusok, meg bármennyire is nem látszik, valószínűleg (ha a pénzt amit lenyúlnak nem nézzük) az ország érdekeit azért szem előtt tartják, hiszen ők is itt élnek, Nekik is itt van a családjuk, és kell, hogy sok választó őket válassza 
Last edited by Dus; 01-13-2009 at 13:37..
|

01-13-2009, 14:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Virtuális hálózat, és használod a benti, központi céges nyomtatókat. Otthon kiadod a nyomtatást, bent kinyomtatja a nyomtató. Még be se kell vinni. 
|
Sajnos ez nem megoldható így
A nyomtatott cuccokkal nekem dolgozni kell adminisztrálni majd ügyfélhez kivinni...
Ha nem nálam manifesztálódik semmi értelme.
|

01-13-2009, 15:19
|
Administrator
|
|
|
|
Megint szmogriadó van? Itt vagyok a belvárosban, és minden autót megállít egy csomó golyóálló mellényes rendőr. 
|

01-13-2009, 15:22
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Bankot raboltak és túszt ejtettek...én úgy tudom 
|

01-13-2009, 15:22
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Megint szmogriadó van? Itt vagyok a belvárosban, és minden autót megállít egy csomó golyóálló mellényes rendőr. 
|
Kirabolták a Flórián téri Erste Bankot. A rabló lefegyverezte a biztonsági őrt és egy túszt is ejtett. A túszt végül elengedte és a rabló egy panelházba menekült. A környéken sok a rendőr, kommandósok eredtek nyomába.
Lehet errol van szo. 

01-13-2009, 15:31
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Most már kicsit komolyabban veszik reszkess ha páros a rendszámod 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|