|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-18-2008, 16:59
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Azt is megoldja. Valamint elősegíti a kláncsatákat JKSZ gyanú nélkül.
Ha egy klánból 3 tag tud megközelíteni egy ellenfelet, akkor vagy ez a 3 kilép és új klánt alakít, vagy az eredeti klánból mindenki kilép néhány körre ennek a 3-nak a kivételével. Ezt az utobbít segíti elő a javaslatom.
|
Es szivesen kidobalod a klanbol az elfek nagy reszet meg a torpet, egy esetleges utes miatt? Valamint ez nem oldja meg az 50es hatar problemajat sem. Kidobod a termelo torpedet, nem eleg, hogy folyamatosan fogy 1%ot a foldje, de egy ido utan mar jatszain sem lehet vele....
Nem tetszik a javaslat.
ps: valamint van egy nagyon nagy hatulutolje: nagyban erositii a Synkel fele taktikat, hogy: "kirakom a fel klant, ha rankallt valaki".
Ez epp a klancsatak megtorteneset hatraltatna nagy mertekben. Rankkaltak? Bevernek? Se penz, se egyseg a klanban? Sebaj, kirakok 4-5 embert, majd visszamasznak 1%ert....
Fegya, gondold at... Az ovi meg ilyen konnyites nelkul is belebukott ilyenbe....
Last edited by Remedy; 02-18-2008 at 17:01..
|

02-18-2008, 17:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Es szivesen kidobalod a klanbol az elfek nagy reszet meg a torpet, egy esetleges utes miatt? Valamint ez nem oldja meg az 50es hatar problemajat sem. Kidobod a termelo torpedet, nem eleg, hogy folyamatosan fogy 1%ot a foldje, de egy ido utan mar jatszain sem lehet vele....
Nem tetszik a javaslat.
ps: valamint van egy nagyon nagy hatulutolje: nagyban erositii a Synkel fele taktikat, hogy: "kirakom a fel klant, ha rankallt valaki".
Ez epp a klancsatak megtorteneset hatraltatna nagy mertekben. Rankkaltak? Bevernek? Se penz, se egyseg a klanban? Sebaj, kirakok 4-5 embert, majd visszamasznak 1%ert....
Fegya, gondold at... Az ovi meg ilyen konnyites nelkul is belebukott ilyenbe....
|
Amit rosszul látsz:
Igen, az Ovi egyszer már belebukott ebbe kedvezményes belépés nélkül is. Ugyanakkor nekik is kedvezményes lett volna a kitett orik viszalépése, azaz jóval kisebbet buktak volna ha már akkor is van ilyen.
Termelő törpére született egész elfogadható megoldás. Lentebbi csoportokban szart nem ér, de A-ban főleg topos klánoknak nem észveszejtően drága. Úgyhogy a törpét nem kirakod, hanem bánya helyett barakkot húz, és megy klánháborúzni. Elf szintén.
Igaz, én igazi nagy hatalams klánban sose játszottam még, de mi nem annak alapján válogattuk ki hogy ki lép ki a klánból 1-1 ütéshez, hogy ki üt nagyobbat nálunk, hanem, hogy tudunk a leggazdaságosabbn közelebb kerülni. Megesett, hogy orkot léptettünk ki...
Igazából ti egy olyan megoldást szeretnétek, ami csak rátok vonatkozna, és megakadályozná, hogy ha már egyeszer pénzt és időt nem kímélve ráálltok egy kisebb klánra, annak ne legyen esélye se a menekülésre. Hidd el Remy, mindig lesz. és ha olyan a helyzet amilyennek írod, hogy se pénz, se egység a klánban, akkor ehhez tedd hozzá azt is, hogy választás sincs, menekülni kell, vagy földet ajándékozni. Ha pedig ajándék, legyen a császáré...

02-18-2008, 18:04
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Igazából ti egy olyan megoldást szeretnétek, ami csak rátok vonatkozna, és megakadályozná, hogy ha már egyeszer pénzt és időt nem kímélve ráálltok egy kisebb klánra, annak ne legyen esélye se a menekülésre. Hidd el Remy, mindig lesz. és ha olyan a helyzet amilyennek írod, hogy se pénz, se egység a klánban, akkor ehhez tedd hozzá azt is, hogy választás sincs, menekülni kell, vagy földet ajándékozni. Ha pedig ajándék, legyen a császáré...
|
Ezt nemtom honnan veszed, ha ez az egesz csak nekunk lenne jo, nem lennenek mellette ilyen sokan, ez igenis jo a kisebb klanoknak is, a szemellenzot most egy picit tedd felre, ha lehet...
Igenis gondolj bele, fegya javaslata utan, a(z eszrevett) raallasok legalabb 50%-anal(de lehet, hogy 99%), tuti hogy panikszeruen kiraknak a fel klant, "hiszen csak 1%". Szerinted ez jo?
Ezek utan meg nem is probalkoznanak...
Szerintem ez csak a nyari szks problemara jo, a klanuteseket epphogy gatolna...

02-19-2008, 11:51
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Ezt nemtom honnan veszed, ha ez az egesz csak nekunk lenne jo, nem lennenek mellette ilyen sokan, ez igenis jo a kisebb klanoknak is, a szemellenzot most egy picit tedd felre, ha lehet...
Igenis gondolj bele, fegya javaslata utan, a(z eszrevett) raallasok legalabb 50%-anal(de lehet, hogy 99%), tuti hogy panikszeruen kiraknak a fel klant, "hiszen csak 1%". Szerinted ez jo?
Ezek utan meg nem is probalkoznanak...
Szerintem ez csak a nyari szks problemara jo, a klanuteseket epphogy gatolna...
|
Akkor miértnem lesz bevezetve egy olyan opció, hogy csak akkor lenne 1%, ha az anyaklánból való kilépés után x körön belül volt végrehajtott támadás? Így azok akiket csak úgy kiraknak, nem 1% árán mehetnének vissza...
|

02-19-2008, 11:55
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Robin
Akkor miértnem lesz bevezetve egy olyan opció, hogy csak akkor lenne 1%, ha az anyaklánból való kilépés után x körön belül volt végrehajtott támadás? Így azok akiket csak úgy kiraknak, nem 1% árán mehetnének vissza...
|
Ja kitámadok 1pacival és hello...
|

02-19-2008, 14:52
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ja kitámadok 1pacival és hello...
|
ebben lehet valami...
Remedy eredeti javaslatánál azt nehezményezte hogy ráállásnál nyugodtan kitehetnek néhány tagot. Mi lenne ha nem lehetne akkor kitenni tagot klánból amikor megy felé támadás?
Last edited by Robin; 02-19-2008 at 15:03..
|

02-19-2008, 15:14
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Robin
ebben lehet valami...
Remedy eredeti javaslatánál azt nehezményezte hogy ráállásnál nyugodtan kitehetnek néhány tagot. Mi lenne ha nem lehetne akkor kitenni tagot klánból amikor megy felé támadás?
|
Akkor már nem lehet. Vagyis lehet, de a tag mindenképpen részt vesz a csatában, és csak kv végén lép ki a klánból.

02-19-2008, 17:43
|
Member
|
|
|
|
Quote:
"kirakom a fel klant, ha rankallt valaki".
|
Egyetértek Remyvel, ha csak a visszalépésre vonatkozik, akkor sokan fogják választani, hogy csak a legkisebb orit hagyják bent a többit kirakják és megússzák 1% leadással.
nekem -még Ati borzonkodásával együtt is- a legjobban tetsző javaslat az volt, hogy a klánban töltött idő függvényében a következő klánbalépésre járjon kedvezmény.
Last edited by wand; 02-19-2008 at 17:46..
|

02-19-2008, 18:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Egyetértek Remyvel, ha csak a visszalépésre vonatkozik, akkor sokan fogják választani, hogy csak a legkisebb orit hagyják bent a többit kirakják és megússzák 1% leadással.
nekem -még Ati borzonkodásával együtt is- a legjobban tetsző javaslat az volt, hogy a klánban töltött idő függvényében a következő klánbalépésre járjon kedvezmény.
|
Nekem ez tetszik, de Ati mondta, hogy új számláló nem lesz.
Egér a sajton... (#3744)
|

02-20-2008, 13:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Az eddig felmerült összes javaslat könnyebbé tenné a klántámadást, bármelyik is valósulna meg, hiszen mindegyik arról szól, hogy bizonyos esetben (vagy mindig) kevesebb földleadással járjon a klánbalépés. Akármelyik javaslatot is nézem, úgy érzem, jobb helyzet alakulna ki, mint most. Tulajdonképpen ha választanom kéne, hogy a felmerült javaslatok közül vagy a nekem leginkább nem tetsző javaslat valósul meg vagy nem lesz változás, akkor is a változást választanám.
Utolsó javaslatomat (pici földleadás, ha ugyanoda lép vissza) többen kritizálták amiatt, hogy a védekező fél minimális veszteséggel megúszhatja a klántámadást, ha rájukálláskor sok tagot kitesz.
Nem tudom, ki hogy van vele, de ha észreveszem, hogy klánnal ránkállnak, vagy akár egyéniben valaki támad, akkor
-Először megnézem, hogy tudom-e védeni a támadást.
-Utána megnézem, hogy vissza tudok-e támadni
-Ha védeni sem tudom a támadást és vissza sem tudok támadni, akkor megpróbálom minimalizálni a veszteséget. Lehet, hogy ez nem szép dolog, de ésszerű. Evvel csak azt akarom mondani, hogy Synket a magam részéről nem itélem el azért, hogy klánom ellen így védekezett, hiszen bizonyos esetben én is így tettem volna.
Elismerem, hogy ez a javaslatom könnyíti a tagkitevéses védekezést, de az összes többi javaslat is könnyebbé teszi ezt a védekezési módot. Egyik javaslatban sem szerepel, hogy tagkitevéses védekezés esetén nem jár a kedvezményes klánbalépés.
Sőt, ha a támadó klán úgy áll rá ellenfelére, hogy kiválik egy kis támadó klán, akkor a kis klánba való belépéskor is és az anyaklánba visszalépéskor is a jelenlegi javaslatok szerint összesen legalább 2% földet le kell adnia. A kirakással védekező fél viszont megúszhatja a visszalépést 1% föld leadásával.
Az én utolsó javaslatom szerint a kirakásos védekezést a támadó 1% leadásával és minimális földszerzéssel, a védekező klán pedig 1% földleadással és minimális csatában vesztett földdel ússza meg.
Egyéb javaslatoknál ennél jóval több lehet a támadó vesztesége a kirakásos védekezéssel szemben. Akkor miért az én utolsó javaslatom segíti elő a kirakásos védekezést?
Egér a sajton... (#3744)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|