|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-14-2008, 11:03
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Robin
Nem azt mondtam hogy csak annak legyen könnyebb a fedezés aki sosem üt, hanem azt hogy annak baromság olcsóbbá tenni aki üt. A kettő nem ugyanaz. De a fedezhető föld maximalizálása már tényleg a vicc topikba való...
|
A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.
Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.
|

02-14-2008, 11:07
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.
Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.
|
Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...
Nekem jól jönne Serg javaslata csak igazságtalannak tartom.
|

02-14-2008, 11:09
|
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...
|
Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.
|

02-14-2008, 11:17
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.
|
Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.
Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...
|

02-14-2008, 11:27
|
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.
Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...
|
Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.
|

02-14-2008, 12:45
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.
|
Ha már az 1/A-ról beszélünk és arról hogy a nagy szakadékok áthidalása érdekében kell cselekedni, akkor akár Serg javaslata is jónak tűnhet. De én nem tennék különbséget azért mert egy ori 10K heki alatt vagy felett helyezkedik el.
25% alatt az oriterület/10 lenne a szükséges katonamennyiség. Ez 10K hekis ország esetében 1000 katonát jelentene hekinként...
Ami a jelenlegi rendszerhez képest véleményem szerint éppen elég nagy könnyítés...
|

02-24-2008, 15:26
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
| Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules