|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

02-11-2008, 12:59
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Igen csak nem a körtávok miatt van, hanem amiatt, hogy az elvesztett földet nem tudják a nagy orik visszafedezni.
|
Még az is idetartozik, hogy a játék más területein a játékosok többsége nem azon gondolkodik a földvesztéskor, hogy hogyan fedezze vissza.
És most nem a játékosokat bántanám, mert olyan régóta megy már az ötletelés arról, hogy mi kell az A-nak, hogy beinduljon, hogy úgy gondolom, nem csak a játékosokban van a hiba. Talán az (is) kellene, hogy a játék biztosítson több lehetőséget a kibontakozásra. Ez a dinamikus körtáv egy eszköz lehetne erre is, és a többi csoportban is működhetne az extrém helyzetek tompításával.
|

02-11-2008, 14:42
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Kutyuleeval maximálisan egyetértek. Ez egy agyrém.
A pontlista azért ilyen amilyen, hogy nagy méretkülönbségű orik ne legyenek egymás mellett.
Fegya problémája is rossz példa erre, szerintem ő se azzal orvosolná, hogy 2 körre emelné maga mellé a most 110 körre lévőket...

02-11-2008, 15:31
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Kutyuleeval maximálisan egyetértek. Ez egy agyrém.
A pontlista azért ilyen amilyen, hogy nagy méretkülönbségű orik ne legyenek egymás mellett.
Fegya problémája is rossz példa erre, szerintem ő se azzal orvosolná, hogy 2 körre emelné maga mellé a most 110 körre lévőket...
|
Szerintem is egy nagy butasag az egesz, ugy ahogy van. A kortavolsag igy is dinamikus, ennel dinamikusabb nem kell....

02-11-2008, 15:46
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Szerintem is egy nagy butasag az egesz, ugy ahogy van. A kortavolsag igy is dinamikus, ennel dinamikusabb nem kell....
|
Ha ez most a Megbeszélésben lenne, hiányolnom kellene némi indoklást.
Viszont pontosítanom mindig érdemes: a körtávolság valóban biztosan változó a csoportlétszám és a pontértékek függvényében, azonban nem függ a sűrűségtől. (+behoztam még egy időfaktort, hogy "lassan tartson" egy adott irányba, ne "ugorjon oda", hátha elkerülöm a "ne kerüljön már mellém a gigaori" beszólásokat  )
|

02-11-2008, 15:50
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by kg--
Ha ez most a Megbeszélésben lenne, hiányolnom kellene némi indoklást.
Viszont pontosítanom mindig érdemes: a körtávolság valóban biztosan változó a csoportlétszám és a pontértékek függvényében, azonban nem függ a sűrűségtől. (+behoztam még egy időfaktort, hogy "lassan tartson" egy adott irányba, ne "ugorjon oda", hátha elkerülöm a "ne kerüljön már mellém a gigaori" beszólásokat  )
|
Tök mindegy, hogy mikor kerül egymás mellé két ország ütéstávolságra, a sokkal nagyobb mindig sokkal előnyösebb helyzetben lesz. Ha 1000 kör alatt kerül be 40 körre, még mindig termelhet 960 körig nyugodtan, majd jól bebont, szétüti a feleakkor országot, és most már sokkal nagyobb területen fog tovább termelni.
Egyáltalán nem jó ez a javaslat, fölösleges tovább folytatni szerintem.
|

02-11-2008, 16:17
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Paliking
Tök mindegy, hogy mikor kerül egymás mellé két ország ütéstávolságra
|
A soha és a valamikor között látok különbséget.
Quote:
Originally Posted by Paliking
a sokkal nagyobb mindig sokkal előnyösebb helyzetben lesz. Ha 1000 kör alatt kerül be 40 körre, még mindig termelhet 960 körig nyugodtan, majd jól bebont, szétüti a feleakkor országot, és most már sokkal nagyobb területen fog tovább termelni.
|
Rossz is lenne, ha a nagyobb nem lenne előnyösebb helyzetben. De...
Függhet az ütés eredménye mondjuk a országok méretének arányától? (pont vagy heki, lehet agyalni)
Más: A szakadék alatt torlódás van. Roszabb esetben patthelyzet - senki nem mer indulni a hosszú útra, mert a körülötte állók lecsapnak rá. Egy ilyen szituációban igenis jó, ha fentről elindul az ütés. Esélyt ad akár valaki másnak a top támadására, a támadott támadására - beindul egy ütéssorozat, ahol _lehet_ változtatni a pozíciókat. Igen, lesznek vesztesek, de lesznek győztesek is. És a következő top már eleve nem lesz olyan magasan, hogy könnyedén elhúzzon, és a gumikörtáv is lassítja egy kicsit a távolodást.
(A top alatt nem a csoportelsőt lehet csak érteni, hanem a pontlista egy olyan szeletének a tetejét is, ahol felette viszonylag nagy lyuk van.)
|

02-11-2008, 16:01
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Viszont pontosítanom mindig érdemes: a körtávolság valóban biztosan változó a csoportlétszám és a pontértékek függvényében, azonban nem függ a sűrűségtől.
|
De igenis fugg.....

02-11-2008, 16:20
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
De igenis fugg.....
|
Bocs, akkor ezt rosszul tudtam. (Már ezért érdemes volt a topicot indítani  ) Akkor pontosítok függjön jobban, és ennek a függésnek legyen olyan dinamikája, hogy egyenletesebb sűrűséget igyekezzen mutatni. Érveim nem változtak.
Last edited by kg--; 02-11-2008 at 16:35..
|

02-11-2008, 16:32
|
Junior Member
|
|
|
|
Akkor most kaptok egy esélyt, hogy a vitatkozást is lehessen gyakorolni.
OK, azt látom, hogy 3-ból 3 embernek nem tetszik az ötlet. Amit szívesen látnék még:
- "A problémát nem jól látod, az nem is probléma, mert ha megvalósulna, amit írtál, akkor...rosszabb lenne/nem változna a helyzet, mégpedig azért, mert..."
- "A problémákat, amiket felvetsz, így nem lehet megoldani, a helyzet nem változik/rosszabb lesz, mert..."
- "Rosszul tudod, mert..."
Szóval ha írtok, kérlek egy két érvet mindig tegyetek az írásba, hogy egyértelmű legyen, a probléma nem létezik, vagy a megoldás nem jó.
A "nem tetszik" és a "szerintem hülyeség"-nek van súlya attól függően, hogy ki mondja. De vitában kevés.
Köszönöm!
|

02-13-2008, 09:58
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 13%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
hátha elkerülöm a "ne kerüljön már mellém a gigaori" beszólásokat  )
|
Én nem bánnám,ha mellém odakerülne egy giga .. úgysem tud velem semmit csinálni  Minden elképzelhető határon kívül vagyok neki,még akkor is,ha 2 körös. Ami persze elképzelhetetlen.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|