|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

01-23-2008, 18:33
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
A másik: Miért is hibbant minden "költő"?
PS: Andrew, ha mindent csak az anyagi haszonszerzés miatt csinálsz, akkor belefásulsz elöbb vagy utóbb...
|
Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam 
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül 
|

01-23-2008, 18:39
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
Azt hiszem figyeltem, hogy ne a 'minden' kifejezést használjam 
Amúgy nem, nem a haszonszerzés a cél. Nekem az a célom, hogy amit csinálok, annak gyakorlati haszna legyen, vagy szórakoztasson - ebben az esetben egyik sem teljesül 
|
Lehet, hogy te nem, de utánad más igen.
Akkor mást kérdezek.
Mérnöknek készülsz? Mert ha nem akkor pl minek tanulsz geometriát, úgyse nagyon van/lesz gyakorlati haszna és szerintem nem is kifejezetten élvezed. Minden tantárgyra rá lehet húzni, hogy "na ennek semmi értelme".
Viszont szerencsére a magyar közoktatásban nem válogathatsz hogy én csak ezt szeretném, csak azt... az általános művelséghez igenis kell, hogy fel tudj fogni egy verset.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

01-23-2008, 18:48
|
 |
Member
|
|
|
|
el kell, hogy keserítselek... szeretem a geometriát   de nem mérnöknek készülök... ami engem érdekel az a génkutatás, biokémia, gyógyszerészet
ha úgy látom, hogy nincs értelme, akkor nem tanulom meg 
De eddig nem sok ilyesmivel futotta össze, hogy ne lett volna valami értelme, vagy ne tetszett volna - mondjuk a művtöri is ide tartozik egy bizonyos fokig, de azt egyszeri olvasásra elég jól megjegyeztem
Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? 
Last edited by Andrew; 01-23-2008 at 19:01..
|

01-23-2008, 19:48
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
Őszintén szólva az én szememben össze vissza 2 olyan tantárgy van, amit mindenki számára fontosnak tartok... kitaláljátok melyik ez a 2? 
|
Testnevelés, ének-zene   
|

01-23-2008, 20:31
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
|
közel jártál
Matematika és történelem 
|

01-23-2008, 21:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Andrew
az emberek nagyon nagy hányadának - köztük nekem is - az a véleménye, hogy sok tantárgyat feleslegesen oktatnak
aztán pl én kikerülvén az oskolapadból munkába álltam és rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket az általam kritizált tantárgy(ak)ból igenis tudok hasznosítani a munkám során
de tudok szélsőséges példát is mondani: én egy finn multinak dolgozom jelenleg, de nem alkalmazottként, hanem a szuverenitásomat félig-meddig megtartva
a kezdet kezdetén vendégeskedtem náluk és az első vacsora alkalmával egy olyan étterembe vittek ahol II. vh. korabeli finn vadászrepülők képeivel volt körberakva a fal
beszélgettünk a vh-ról és láthatólag sokat nőttem a szemükben amikor kiderült, hogy Mannerheim generális minden taktikai húzásáról tudok
de más példa: 2 génsebész között is ciki, ha az egyik nem tud pl egy Ady vagy Jattila verscímet mondani a másik kérdésére...szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy elég nagy az tároló kapacitása és soha nem tudhatjuk, hogy milyen feleslegesnek vélt elraktározott infó lesz hasznos az élet folyamán
Last edited by Elme; 01-23-2008 at 21:03..
Reason: pontosítás
|

01-23-2008, 21:06
|
 |
Member
|
|
|
|
és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)

01-24-2008, 19:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Elme
és még valami...laikusként engem is érdekel a génkutatás és a biokémia
(erről jut eszembe: anno a biokémiát egy elég rettenetes és felesleges tantárgynak tartottam, ma meg...és nem telt el azóta nagyon sok év)
|
És most is engem igazolsz: ráderőltették, ergó megutáltad  Nekem csak az az egyetlen egy bajom, hogy rámerőltetik... ne erőltessék rám, inkább próbálják megszerettetni velem.
Megjegyzem versek és egyéb irományok címét jóformán korlátlan mennyiségben meg tudná tanulni 
|

01-24-2008, 22:35
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:
- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)
- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)
- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)
- Skrull! (bugyuta paródia - azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)
Most ez a 4 a sláger.
ui: a Nácik aranya című könyv papír - most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)
Last edited by [HTPA]GeeForce; 01-24-2008 at 22:38..
Reason: ui: egy könyv címének kiegészítése
|

01-24-2008, 22:51
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)
|
Ezen kívül azért még akad egy pár...
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules