Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Földleadás gátlása (részleteket találsz a 19. oldalon, lap alján)
Minimum föld 5 5.00%
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld 5 5.00%
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld + baráti mallusz 51 51.00%
Anarchista csoportba áthelyezés 22 22.00%
J.K.SZ. bejelentő 26 26.00%
Újrázási lehetőségek lekorlátozása 14 14.00%
Földvesztés 20 20.00%
Katonai morál romlása 16 16.00%
Gyújtogatás erősödése 20 20.00%
Multiple Choice Poll. Voters: 100. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-07-2008, 14:04
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by NorB View Post
miért, mi van abban?
a célpont azt a kb. 20 ütést, ami a már jól megszokott 4 ori indított vidáman, sőt nagy boldogsággal tűrte, ám aztán elege lett, és mikor jöttek az új seregek úgy gondolta, itt a mély depresszió ideje, és véget vetett a sok kellemetlenségnek

Ez így tök természetes. Legalábbis majd nemsokára jön Ati, és kijelenti, hogy ha egyszer szabályos volt, akkor akárhányszor szabályos ugyanazt megcsinálni, és amúgy is bárki számára üthető volt az ori, meg még szabin se volt. Különben is törölte magát, nem lehet anarchba rakni, azt a 4 orit meg akik már sokadszor szereznek így földet szintén nem, elvégre tök szabályosan ütöttek teljesen üres orit...
Sirály.
Old 01-07-2008, 14:15
Alba Alba is offline
Member

Szerintem amit Hóhér ír az úgy teljes.
Persze hogy jksz jellegű az utalgatás egymásnak, de ez akkor is csak piaci infó kiadása. Én megmondom mim van kint és mennyiért. Nem mondom hoyg vedd meg csak hogy tudd mi mennyiért van kint és hova megy a lóvé.
Evidens hogy ne mfair játék de ne mtudom hogy ezt hogyan lehetne korlátozni, hiszen sokan tesznek ki piacra fogókat, hogy fogják az utalásokat.
Old 01-07-2008, 15:01
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Szerintem amit Hóhér ír az úgy teljes.
Persze hogy jksz jellegű az utalgatás egymásnak, de ez akkor is csak piaci infó kiadása. Én megmondom mim van kint és mennyiért. Nem mondom hoyg vedd meg csak hogy tudd mi mennyiért van kint és hova megy a lóvé.
Evidens hogy ne mfair játék de ne mtudom hogy ezt hogyan lehetne korlátozni, hiszen sokan tesznek ki piacra fogókat, hogy fogják az utalásokat.
igazából ezt nem lehet korlátozni.

mit húzol meg határnak, mennyi az az összeg reálisan amit még be szabad venni?

nem tudod megszabni.
és ha meg szabod hogy max az átlag ár 3x a lehet ( persze még a felvetés is olyan buta, hogy kár bele menni)
szóval ha nem szabadna bevenni, akkor hogyan tudná azt egyeg játékos aki nem figyeli gyakran a piacot, hogy most ez csalás ha beveszi vagy sem.

és amúgy is csak azt érnéd el vele, hogy még kevésbé lehetne fogózni az utalásokat, mert mindenki annyi gabonát gyűjtene, hogy 3-600 as áron is lehetne utalni , csak rohadt sok cuccal...

vagy azt leszabályozni, hogy nem vehet be 7 millió gabonát 600 ért? mert minek neki a gabona? vicces lenne...

persze jön mindenki azzal, hogy be kell fogózni , és akkor nem lehet utalgatni.

ha van valakinek öszegyűjtve valamiből ilyen sok, azt be sem lehet fogózni, gondtalanul megy az utalás.

ez a játéknak egy olyan része, amit biztos hogy nem lehet megváltoztatni,
gondoljatok csak a földleadásokra, sokkal egyértelműbb, még is problémák vannak már ott is a bizonyíthatóságánál...
Old 01-07-2008, 15:13
Alba Alba is offline
Member

Azért nicnsen ennek értelme mert sokan csak a saját kedvükért piacozgatnak. Votl hogy én is a fegyverrel szorakoztam sokat. Felvettem a piacot madj kitettem drágán ilyesmik. Sose utalgatás miatt vettem a fegyvereket csak nyerni akartam vele...
Es ha akarom kitezsem 3X annyiért.
Old 01-07-2008, 15:41
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Azért nicnsen ennek értelme mert sokan csak a saját kedvükért piacozgatnak. Votl hogy én is a fegyverrel szorakoztam sokat. Felvettem a piacot madj kitettem drágán ilyesmik. Sose utalgatás miatt vettem a fegyvereket csak nyerni akartam vele...
Es ha akarom kitezsem 3X annyiért.

nem beszélve arról, hogy van amikor megéri bevenni ötszörös áron is a gabonát, csak azért, hogy meg szívass egy szövit, hogy ne tudjanak visszatámadni...

csak a játék kedvéért
Old 01-07-2008, 15:46
NorB NorB is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
nem beszélve arról, hogy van amikor megéri bevenni ötszörös áron is a gabonát, csak azért, hogy meg szívass egy szövit, hogy ne tudjanak visszatámadni...

csak a játék kedvéért
az átutalás azt jelenti emlékeim szerint, hogy több pénzzel jól teletöltött ori az összes pénzén vmi lehetetlen áru dolgot vesz, hogy a pénz a célponthoz eljusson
az így elröppenő mondjuk 20mrd. aligha érné meg, hogy ne tudjon egy körig visszatámadni az ellenséges szövi

az utalás adminszékből nem félreérthető dolog, max. oka van rá, hogy engedje
Old 01-07-2008, 15:51
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Másrészt meg a topic alapvetően nem a piaci utalásokról szól, bár Ákos kétségkívül ügyesen tereli a szót a lényegesebb téma felől. A magyarázata mellesleg éppoly értelmetlen mint amiket Ati írt itt eddig. Ügyvéd szemmel lehet ki tudod forgatni hogy az jöjjön ki belőle ami neked jó, attól még mindenki tudja mi a különbség a drága cucc, meg az utalás, az ügyes stratégia, és a földleadás között.
Old 01-07-2008, 16:12
Alba Alba is offline
Member

Quote:
Originally Posted by NorB View Post
az átutalás azt jelenti emlékeim szerint, hogy több pénzzel jól teletöltött ori az összes pénzén vmi lehetetlen áru dolgot vesz, hogy a pénz a célponthoz eljusson
az így elröppenő mondjuk 20mrd. aligha érné meg, hogy ne tudjon egy körig visszatámadni az ellenséges szövi

az utalás adminszékből nem félreérthető dolog, max. oka van rá, hogy engedje
Lehet én vagyok hülye de az A n kivül hogy utalsz le egyszerre 20mrdot. Max ami nálad van 4 azt tudod. És annak tetemes része is lehe nem ahhoz az emberhez megy akinek szánod.

De irok egy esetet. Tegyük fel vagyok a 4 es csoportban egy szöviben. Én egyedül fellépek de adok a szövimnek pénzt. Majd fellépek egy 5 ös orival. Es ők odaadják lóvét. Ez most jksz vagy sem? Csak a sajat pénzem maradt nálam- És menet közben tegyük fel még más is kapott belőle. Ez elvileg jksz hacsak nem lépek be a szövibe ujra. De valójában szerintem nem az.
Old 01-07-2008, 23:54
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
igazából ezt nem lehet korlátozni.

mit húzol meg határnak, mennyi az az összeg reálisan amit még be szabad venni?

nem tudod megszabni.
ez a játéknak egy olyan része, amit biztos hogy nem lehet megváltoztatni,
gondoljatok csak a földleadásokra, sokkal egyértelműbb, még is problémák vannak már ott is a bizonyíthatóságánál...

nocsak hosszú dialógusok után eljutott oda a beszélgetés amit már felvetettem Fegyánál is hol a határ?

Hóhér szép ügyvéd lennél ha nem vagy az..
De Norbnál ott a pont az utalásnál világosan látszik h felkaják a piacot és végül nagy értékű nagyobb mennyiségű cuccott vesznek meg általában 1 személytől...
Ebbe nem tuom Ati mennyire lát bele de ha nincs olyan mint a tőzsdéken... , akkor sajnos megfékezni sem lehet

Hóhár igazad van az nem jksz h ártatlanul vásárolgatok a piacon, azt amit akarok és annyiért amennyiért akarom... szabad piac alatt ezt értettem.

A lényeg ott van amit Synk és Fegya is kifejtett , h a jksz akkor követem el mikor leegyeztettem az utalás időpontját mennyiségét és megköszönöm...stb.

De ezt nem lehet bizonyítani, ha csak nem a zöldbe beszéli meg vki amit végül jelentenek
Maga a vásárlás folyamata nem törvény sértő , ott nincs mit szankcionálni...
Ha tőzsde szerűen működne a dolog vagyi vezetve lenne vmi rendszerbe h ki kitől vesz épp mennyit... abból kitűnhetne a csalás.. de ilyen jelegű dolgokat feleslegesnek tartok..

Sokkal inkább h az X top v egyébb hasonló jellegű topok témájá helyet erről írogatunk

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules