|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

12-27-2007, 16:44
|
|
Junior Member
|
|
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Itt van az egyik legjobb saját agyalmányom...  Tesztelt és nagyon finom!
Húspizza - Pár szelet karaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerinti pizzakrém (lehet saját készítés, tubusos, vagy akár (reklám) bolignai fix por is)
- Szeletenként 1 szép szelet sonka
- Szeletenként 1 szelet lapkasajt
- Oregánó
- Só, bors
- Ajánlott köret: Krumplipüré
- Ajánlott ital: Félédes vörösbor
Elkészítés módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a fokhagymán, són, borson megdinszteljük. A húst félrerakjuk, a fokhagymát is. Elkészítjük a pizzaszószt. (tubusosnál nem kell elkészíteni  ) Ezt ízlés szerinti mennyiségben rákenjük a hússzeletekre. Rászorjuk a fokhagymát, ráhelyezzük a sonkaszeletet és a sajtot, majd betesszük a sütőbe addig, míg a sajt rá nem olvad. Vegyük ki, szorjuk meg a tetejét oregánóval. Tegyük tálra a krumplipürével, öntsük hozzá az esetlegesen megmaradt pizzaszószt, és már ehetjük is.
|

01-08-2008, 09:26
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Babos- tonhalas tészta
Bevallom, most jutottam hozzá ehhez a recepthez, még nem próbáltam ki, de elég jól hangzik, ezért beteszem ide . Ha valaki kipróbálja, írja meg milyen. A héten, vagy jövő héten elkészítem én is, és majd beszámolok róla
Tehát amire szükség lesz:
1 konzerv vörösbab
1 konzerv tonhal
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
parmezán
csavart tészta
Elkészítés: A lilahagymát felaprítjuk vagy lereszeljük, és a tonhallal -külön olaj nélkül - megpirítjuk. Rányomjuk a gerezd fokhagymát, majd pár perc múlva ráborítjuk a vörösbabot a levével együtt. 5-10 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek. Megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd összekeverjük a mártással. Tálaláskor a tetejére parmezánt szórunk.
|

01-08-2008, 11:07
|
|
Member
|
|
Join Date: Mar 2006
Location: Bp.
Posts: 1,634
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
én csináltam ilyet csak darált csirkemellből és nemes egyszerűen bolognainak hívtam.
viszont ebben nincs paradicsom, szerintem mindenképpen adj neki, az kell oda, bízz bennem 
__________________
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|

01-08-2008, 15:16
|
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
én csináltam ilyet csak darált csirkemellből és nemes egyszerűen bolognainak hívtam.
viszont ebben nincs paradicsom, szerintem mindenképpen adj neki, az kell oda, bízz bennem 
|
Nemkell. Fuj. Minden halban utalom a paradicsomot. Fuj megint. Neeeem kell! 
__________________
Remedy
|

01-08-2008, 15:36
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jul 2006
Location: Bp
Posts: 1,097
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
én tonhalból, kukoricából, lilahagymából, fokhagymából, ilyen majonézes cuccos tésztasalit szoktam csinálni 
__________________
My eyelids sink into the blackened canvas where the dreams are painted
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|

01-08-2008, 17:39
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,389
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
egy jó kis tésztasali recept nekem is jöhetne 
lehetőleg hal ne legyen benne 
__________________
Az élet szar 
De szarból is lehet várat építeni
|

01-09-2008, 09:41
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zsáni
egy jó kis tésztasali recept nekem is jöhetne 
lehetőleg hal ne legyen benne 
|
Akkor hagyd ki a halat belőle Zsáni 
(pedig a hal egészséges)
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
| Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 09:11.
 |
|
|
|
|
|
|