Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 11-29-2007, 21:47
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Hüpike View Post
miért alakult ki a külső fórumon, hogy nyíltan adnak ki faji információkat az emberek szankció nélkül?
Mármint a Wand törpéjére gondolsz? Azt még ő mondta, onnan tudom
Sponsored Links
Old 11-29-2007, 21:49
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Mármint a Wand törpéjére gondolsz? Azt még ő mondta, onnan tudom
persze, az első 25 törpe ori az enyém
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 21:57
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Wandnak szk-n van egy közel 20k hekis törpije. Reaktor és Xeper olyan klánokban vannak, ahol nincs 10k heki alatti ori. Illetve nálatok van egy. Xepiéknek viszont van két törpéjük akik klánütéssel mentek fel, és nincs bányájuk. Nem biztos, hogy mi nézzük a saját önös érdekeinket, és a tiétek a globális megoldás... Így is bazi nagy előnyben vagytok, egymással harcolni nem akartok, minek még több előny a kicsikkel szemben?
Szerintem Grabi erre gondolt.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 22:03
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kubbi View Post
Az hogy mindenhol fix 500 a katonaigény, nem tartom se jó, se logikus ötletnek.

(Mint ahogy szinte minden más költség is az ország területével növekszik, nem értem miért logikus hogy ez ne így legyen.)
Nem kezdem leírni a már korábban felhozott érveket, amiket eddig olvastam azok alapján ez a véleményem.
Jovábbi jó társalgást, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.
Old 11-29-2007, 22:18
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Szerintem Grabi erre gondolt.
persze azok is az enyémek!
hmm most olvasom még bánya sincs benne?? ehh mindjárt átépítem őket tekiírónak
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 23:26
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.

Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.
Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 23:28
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Paliking View Post
Van abban logika amit mondasz, de ezt a témát szerintem nehéz elszakítani a valóságtól. A helyzet az, hogy a 30k hekis orinak most sem és még egy jó ideig nem kell számolnia azzal, hogy fel kell készülnie bármilyen háborúra (még egy 12k-s orinak sem). Az 5k hekis orinak igenis kell. A 30k hekis orinak a 10-15% bányája a végtelenségig termel, az 5k hekisnek egyszer fel kell húznia, és utána minden alkalommal ha tovább akar lépni, akkor bontás, és újra meg újra fel kell húznia. Arról nem is beszélve, hogy 5k heki környékén egy 10-15%-os bányás törp viszonylag kevés ideig marad életben.
A jelenlegi fedezési szabályok mellett egy 30k hekis orinak, amelyiknek 10%-os a fedezési aránya - bár kétlem, hogy bárkinek is lenne ennyi a top 20-ban -, 2758 katonába kerülne találnia egy bányát. 10k-s katonaárak mellett ez belekerül 27,5 millába. Ha a törpe csak tudós, és nem gazdálkodó, akkor mondjuk silány 200-as nyersiárakkal számolva egy bánya 203 kör alatt termeli ki az előállítási költségét. Szerinted egy 30k hekis orinak nem éri meg 200 környi temelést betolni egy bányáért? Kicsit több mint egy hét. Szerinted mennyi ideig fog termelni az a bánya amit így talál?
A példádban írt 5k hekis törpének ez azonos feltételek mellett 627 kattancsába fog kerülni, amit hasonló feltételekkel kb. két nap alatt termel ki a bánya. Ha átépül, és beverik, megszívta. Az oda-visszaépülés költségét szintén bukja.
Én nem tartom olyan súlyosnak 200 kör termelését egy bányáért egy olyan országban, ahol ütni nem lehet, fedezni nem lehet, és ütni sem fogják.

Szerintem ez egy helytálló érvelés.
Old 11-29-2007, 23:58
wand wand is offline
Member

Quote:
Szerintem ez egy helytálló érvelés.
Annak tűnik, de nem az

Quote:
Originally Posted by Paliking View Post
számoljunk csak picit utána..
27,5 millát kell termelni 1 bányának 200-as nyersi árak mellett.
hány kör alatt is termeli meg?
27.500.000 /200 = 137.500 darab
mennyit is termel egy bánya 1 kör alatt? 30? akkor:
137.500/30= 4.583 kör

Quote:
és 4500 kört már elég súlyosnak tartasz?

Last edited by wand; 11-30-2007 at 00:05..
Reply With Quote
Old 11-30-2007, 00:06
Member

Quote:
Originally Posted by wand View Post
Annak tűnik, de nem az

számoljunk csak picit utána..
27,5 millát kell termelni 1 bányának 200-as nyersi árak mellett.
hány kör alatt is termeli meg?
27.500.000 /200 = 137.500 darab
mennyit is termel egy bánya 1 kör alatt? 30? akkor:
137.500/30= 4.583 kör

és 4500 kört már elég súlyosnak tartasz?
Bocs, igazad van elszámoltam, a napokat számoltam ki. Ez így télleg elég súlyos, ezek alapján el tudok fogadni egy felső korlátot, de szerintem addig a fedezésigény 25%-a kellene, hogy legyen a találási költség, hogy ne csak a nayg törpéknek legyen hasznos az a faji tulajdonság.
Reply With Quote
Old 11-30-2007, 00:19
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Még azt is hozzátenném, hogy kb 12500 hekin kerül ennyibe a fedezés... 30k hekin jócskán több (0% fedezési aránnyal is kb 9200)
Szorozd meg 4-gyel ez a találás, nem a fedezés
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules