Quote:
Originally Posted by Ati
A topic attól lesz agyonvágva, hogy egy esetleg viccesnek szánt megjegyzésen 2-3-4 ember elkezd lázongani, majd azon újabbak és újabbak. Azt ne mondd, hogy ilyen esetben nem vagy ugyanolyan aktív résztvevője a téma agyonvágásának, mint az, aki egy poénos megjegyzéssel nyitott. Sőt, talán mégjobban, hiszen tovább szítod azt a hangulatot, aminek semmi keresnivalója az adott témában.
|
Egy darab viccesnek szánt beíráson szerintem még senki nem lázongott. De amikor egy usernek 100 beírásából 85 ökörség, akkor azt nem lehet poénkodónak nevezni. Az kártevő.
Láttam már értelmes hozzászólások tömkelegét beíró embertől vicces hozzászólást, nem szóltam be neki. És más sem. Vannak, akikkel lehet értelmesen vitatkozni, mert a nézőpontok különbségét nem engedtük elfajulni. Sok emberrel szólalkoztam már itt össze, mindenkivel sikerült a végére emberi hangnemben, jó viszonyban elválni, sőt, a legtöbb esetben közös nevezőre jutottunk, és a fórum hasznát szolgáltuk. Volt hgoy nézeteltérésünket privát üzenetben vezettük le, hogy ne zavarjuk a fórumot, majd megegyezés után közösen erősítettük a topicot. És olyan is volt, hogy a vita vége zöld tégla lett, mert tényleg hasznos volt megbeszélni a dolgokat.
De aki bemegy egy topicba, és 5-8-10-15 értelmetlen hozzászólást beleír, azzal hogy lehet értelmetlenül vitázni? Sehogy. Mert ha azt mondod neki, hgoy értelmetlen/hülyeség amit írt, akkor rádszáll, hogy mit képzelsz magadról. És hogy 2-3-4 (esetleg 5-6-7-8..stb) ember elküldi a fenébe, az lehet, hogy nem a 2-3-4 (5-6..stb) ebmer hibája, mert ha nem lenne miért elküldeni a fenébe, akkor az 'elküldők'-nek nem lenne (jogos-) alapja tovább OFFolni valamit.
Mindenki meg úgysem tud ignorálni... Főleg nem az, aki ma regisztrált ide, hogy valami infót gyűjtsön be.
És ezután lehet a 2-3-4 .. embert csitítani, meg visszafogni... Azzal csak a másik oldalkerül indokolatlan erőfölénybe, hiszen azt tapasztalja, hogy bármit megtehet, mert egy idő után senki nem fog ellenállni.
(De lehet, hogy csak én látom így!)