|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
|
View Poll Results: elfogadható ország név-e Auschwitz-Birkenau?
|
|
Igen, engem különösebben nem zavarna ha ilyen országnév lenne
|

|
40 |
38.46% |
|
Nem,sértőnek tartom mint nevet
|

|
35 |
33.65% |
|
Nem tartom elfogadhatónak bár engem különösebben nem érint
|

|
29 |
27.88% |

09-04-2007, 16:31
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Srácok, ti valamit nagyon súlyosan félreértettetek. Ha jobban megnézitek, látni fogjátok, hogy a téma címe az, hogy "Auschwitz-Birkenau elfogadható név-e...". Magyarul nem azt kérdezte benne a témanyitó, hogy mi mindennel nem értünk egyet, hanem egy konkrét országnévre kérdezett rá.
(ez akkoriban volt, amikor országnév-szelektálás történt, jelenteni lehetett a nem tetsző neveket, és valakinek ez is szemet szúrt; aztán kiderült, hogy a tulajdonosa valóban nem az a tudatlan, ártatlan valaki, amit sokan el akartak hinni róla, de ez már más kérdés).
Aztán nem tudom, miért estek itt nekem, fogalmam nincs, hol írtam én olyat le, hogy csak a nácikat ítélem el, az összes többi erőszakszervezetet és erőszakrendszert viszont támogatom. Itt egy konkrét esetről volt szó, és azzal kapcsolatban bátorkodtam leírni a véleményemet, utólag nézve sokszor meglehetősen elkapkodva a beírásaimat.
Hangsúlyozom: ugyanúgy a "nem elfogadható-ra" kattintottam volna minden olyan névre, ami a történelem bármelyik szörnyűségére emlékeztet. Azaz ha pl. a Gulag lett volna a címben, akkor ott is a "nem"-re szavaztam volna.
(arra most nem reagálok, hogy milyen jelzőket írtatok rólam, úgy veszem, hogy titeket is elragadott a hév; de annyit hozzáfűzök a tudatlanságomal kapcsolatos megjegyzésekhez, hogy volt szerencsém egy olyan országban felnőni, ahol a szocializmus nem azt jelentette mint Magyarországon, hanem egy sokkal "durvább" rendszert, úgyhogy köszönöm, nem kérek a kommunizmus árnyoldalaival kapcsolatos kioktatásból).
|

09-04-2007, 16:46
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Olvasgatok itt csendesen.
Sikoly, szabad érdeklődni, mennyi idős vagy, ha már ennyire tisztában vagy a 40-50-60 évvel ezelőtti dolgokkal? Vagy egyszerűbb azt mondani, hogy hazugság minden amit a "győztesek" írnak, azaz mindennek az ellenkezője igaz, és az ellenkezője a királyság?
|

09-04-2007, 20:55
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Sikoly, szabad érdeklődni, mennyi idős vagy, ha már ennyire tisztában vagy a 40-50-60 évvel ezelőtti dolgokkal? Vagy egyszerűbb azt mondani, hogy hazugság minden amit a "győztesek" írnak, azaz mindennek az ellenkezője igaz, és az ellenkezője a királyság?
|
Szerintem nincs semmi sértö a Auschwitz-Birkenau névben,de a fentebb irt dolgok sajnos nagyon is valósak.Nem minden hazugság,de rengeteg tulzás van benne.Persze benne van a gyöztes szemszögéböl valo értelmezés is.Rengeteg ártatlan ember elpusztult a nácik miatt.De ha szabad egy morbid hasonlitást tennem akkor szerintem sokkal ''tisztességesebben'' jártak el mind a sz... kommunisták.
|

09-04-2007, 20:59
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
most úgy poénból rákerestem arra, hogy gulág...
erre: 390734 ANARCH 4 Gulag 35.748
ez nagyjából egy szinten van a fent említettel 
|

09-04-2007, 21:05
|
 |
Member
|
|
|
|
off -
ajánlok egy könyvet ,A Mátrai lovagrend .Érdemes elolvasni
on-
akkor a Gulag,Recsk,meg hasonlo neveket is illene betiltani,törölni
|

09-04-2007, 21:39
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
off -
ajánlok egy könyvet ,A Mátrai lovagrend .Érdemes elolvasni
on-
akkor a Gulag,Recsk,meg hasonlo neveket is illene betiltani,törölni
|
Ezzel egyetértek. Illene. Itt volt a lehetőség névvadászatra, a gulagot nem jelentette senki eszerint, mint olyan nevet ami őt zavarná.
Engem az zavart most, hogy olyanok tartanak itt oktatást a történelmi valóságról, akiknek a szövegük alapján nem sok fogalmuk lehet róla. Hallottak egy "másik" igazságot, és most azt skandálják...
Bocs, ha tévedek
|

09-04-2007, 22:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Synk én hogy öszinte legyek,nem tudom más mit tud,de az biztos hogy mindkét nagyapám megjárta szibériát.tehát én elsö kézböl tudok egypár dolgot,lehet hogy ezért is van bennem egy kis részrehajlás.
|

09-04-2007, 22:13
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Eke
on-akkor a Gulag,Recsk,meg hasonlo neveket is illene betiltani,törölni
|
Eke, az, hogy a Gulag, és hasonló emlékű országnevek még játékban vannak, az azért van, mert amikor lehetőség volt szűrni ezeket, nem jelentették őket. Megvolt rá a lehetőség, utólag kár azon morfondírozni, hogy "ez miért igen, ha amaz nem". Én is egyetértek azzal, hogy ezeknek sem lenne helye a játékban, de ez a vonat már elment, majd ha legközelebb lesz névszűrés, tessék beírni őket is
(most látom, hogy Synkel leírta nagyjából ugyanezt, bocs  )
Last edited by laci; 09-04-2007 at 22:17..
|

09-04-2007, 22:27
|
 |
Member
|
|
|
|
ok ez igy is van,ha megnézed a szavazatomat akkor láthatod az én véleményemet
csak azt vettem észre hogy egyiket jelentették ,másikat meg nem.Szoval ez elég érdekes dolog ,én az informácio hiányát érzem itt(nagyon büzlik  )
|

09-05-2007, 00:06
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
|
Kérdésedre válaszolva 19 éves vagyok szal elvileg 4 évet éltem a kommunizmusban de...
Volt egy dédapám aki visszajött a Don kanyarból és 10 évesen sokmindent elmondott.Van 2 nagypapám akik mind a 2 világháborút megélték nagymamáim szintén.Túléték szóval szerencsésnek mondhatóak az átélt borzalmakat leszámítva...A kommunizmosban tiszta rettegés volt ez életük úgy hogy semmit "szabálytalant" nem követtek el.1991-ben jött egy kis enyhülés amir "renszerváltásnak" hívnak.De mikor meglátta a TV-ben hogy apufajkás Horn Gyulát aki nem egy barátját verte agyon vagy lőtte le teljsen kiakad hogy ilyen MA megtörténhet hogy egy többszörös gyikost tüntessenek ki....
Engem érdekelt a múlt ezért kérdeztem őket.
u.i csak egy a hazug törtánelemre.Gondolom sokan tudják Augsburgi csata(955) a németek legyőzték a magyarokat ez a hivatalos álláspont.
Jártam ott.Egy kis kápolnában kódex le van írva hogy az északi magyarok győzték le a délieket a németektől kapott 1 kocsi aranyért...
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
| Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
|
| Display Modes |
Hybrid Mode
|
Posting Rules