| 
       |  | 

| 
       |  | 
       | 
	| 
  | Hódító / Queosia forum http://queosia.com
 http://hodito.hu
 |  |  
       | 

| Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |  

| 

08-26-2007, 10:34

|  
	| 

| Junior Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 92%      |  |  

| 
				 Legjobb hadis számokban 
 Visszaolvasva elég sok topic volt már ezzel kapcsolatban nyitva, de vagy szavazgatni, vagy "szerintemelni" kellett, de konkrétan nem sok adatot közöltek bennük.Kicsit számolgattam és gondoltam megosztom veletek:
 Annyit elmondanék, hogy a személyiséget szubjektíve választottam az adott fajhoz, azért elittel és 10 barakkal számoltam mert olyan kedvem volt, a hulla azért maradt ki, mert azt nem ilyen egyszerű csak úgy kiszámolni az épületrendszere(tanya, kocsma, templom free) miatt.
 Egyébiránt az adatok tájékoztató jellegűek, hisz a barakkok száma stb stb stb függvényében minden változik. Ez csak egy példa max. tekercsel, ugyanannyi épülettel, tehát optimális esetekkel számolva.

(Az kapott érték az eredeti szorzója)
 Ork tábornok: támadó érték: 1.3x1.2x1.4=2.184 (tehát a hadserege 2.184x erősebb...így kell értelmezni)
 mágia: 1.3
 alvilág: 1.3
 férőhely: 1.3
 Törpe tudós: támadó érték: 1.45x1.07= 1.5515
 mágia: 1.35x(0.75)=1,0125
 alvilág: 1.35
 férőhely: 1.3x1.2= 1.56
 Gnóm tudós:támadó érték: 1.55x1.06= 1.643
 mágia: 1.55
 alvilág: 1.55
 férőhely: 1.50
 Óriás tudós: támadó érték: 1.15x1.35x1.07=1,661175
 mágia: 1.1x1.45=1,595
 férőhely: 1.4
 Elf tudós: támadó érték: 1.45x1.07=1.5515
 mágia: 1.45
 alvilág:1.35
 férőhely:1.3
 Félelf tudós: támadó érték: 1.35x1.07x0.9=1.30005
 mágia: 1.35
 alvilág:1.45x(spec varázslat százalékos értéke)=***
 férőhely:1.40
 Ember tudós: támadó érték: 1.35x1.07= 1.4445
 mágia: 1.35
 férőhely: 1.3

10barakkban:/100%. kat.morál, szövetségben segítség nélkül/
 (barakkszám*40*helybónuszok)= elférő elitek száma ->max. elitszám*5(elit támadóértéke)*(haderő bónuszai)
 ork tábornok: 10x40x1.3=520 elit->5678,4 TÉ
 törpe tudós: 10x40x1.56=624 elit->4840,7 TÉ
 gnóm tudós: 10x40x1.50=600 elit->4929 TÉ
 óriás tudós:10x40x1.40=560 elit->4650,8 TÉ
 elf tudós:10x40x1.3=520 elit->4033,9 TÉ
 félelf tudós:10x40x1.4=560 elit->3640,14 TÉ
 ember tudós: 10x40x1.3=520 elit->3755,7 TÉ

Hadis fajok sorrendje így:
 1.Ork
 2.Gnóm
 3. Törpe
 4.Óriás

Véleményeket várnék, de ha valaki csak hurrogni akar, akkor menjen és verjen be egy üres orit 5 sereggel földre!
 Azt is tudom, hogy a törpe tudós egyből kikezdi a nyelveteket, de így lehet a legtöbbet kihozni belőle.
 Ha vmit elírtam jelezzetek nyugodtan, késő éjszaka készült ez a kis számítás.
 UI: Télleg csak tájékoztató jellegű, hisz pl egyes fajoknak kevesebb tanya kell, vagy bármi más épület helyén barakkot emelhet...EZ CSAK EGY KONKRÉT PÉLDA VOLT!

Last edited by Tyborrex; 08-26-2007 at 13:56..
 |  

| 

08-26-2007, 10:45

|  
	| 

| Senior Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 96%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Tyborrex  Véleményeket várnék, de ha valaki csak hurrogni akar, akkor menjen és verjen be egy üres orit 5 sereggel földre!Azt is tudom, hogy a törpe tudós egyből kikezdi a nyelveteket, de így lehet a legtöbbet kihozni belőle.
 Ha vmit elírtam jelezzetek nyugodtan, késő éjszaka készült ez a kis számítás.
 UI: Télleg csak tájékoztató jellegű, hisz pl egyes fajoknak kevesebb tanya kell, vagy bármi más épület helyén barakkot emelhet...EZ CSAK EGY KONKRÉT PÉLDA VOLT!
 |  Remélem nem veszed hurrogásnak   
Sokkal jobb egy olyan összehasonlítást csinálni, ahol azonos mágikus védő/tolvaj védő/ katonai védőerő. 
Nagyon nem mindegy, hogy egy törpének kell 10% kocsma, míg egy óriásnak elég  lehet 1%. |  

| 

08-26-2007, 10:46

|  
	| 

| Junior Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Valezius  Remélem nem veszed hurrogásnak   
Sokkal jobb egy olyan összehasonlítást csinálni, ahol azonos mágikus védő/tolvaj védő/ katonai védőerő. 
Nagyon nem mindegy, hogy egy törpének kell 10% kocsma, míg egy óriásnak elég  lehet 1%. |  Igen tudom, direkt kitértem az épület nem mind1 ségére  |  

| 

08-26-2007, 11:05

|  
	| 

| Senior Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 99%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Tyborrex  Igen tudom, direkt kitértem az épület nem mind1 ségére  |  
Épp ezért nem lehet ilyen formában jó rangsort csinálni. Hülyén néz ki az óriás hadisként a 4-dik helyen pl... 
A többinek is nagyon függ a környezettől a hatékonysága, illetve a rendelkezésedre álló pénztől. |  

| 

08-26-2007, 11:11

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 
 Sztm ez egy jó összehasonlítás alapja, de hadd tegyek pár megjegyzésnyi gondolatot.
 Barakkra vetített támadóerőt nézel, akkor minek megemlíteni a mágia és alvilág tekercsek max értékeit?

Amit Valezius, Synkel mond és még sok más ember is fog, az egyrészt bonyolult, másrészt szubjektív, harmadrészt a "Melyik a legerősebb hadis" kérdéskörhöz tartozik.
 Ilyen analitikus  felfogás esetén tehát a hullát nyugodtan be lehet rakni az utolsó helyre, sztm.
  Pl a negyedik szinten, vagy külön felbontva szintek szerint. Amit az épületekből viszont tényleg hozzá lehetne venni a számításhoz, mert csak extrém esetben nem tartozik a barakkhoz, az a ház. Hiszen nem ugyanannyi ember kell a különböző barakkok foglalkoztatottságához. Hogy a tanyákat már nem veszed bele, az végülis még érthető, hiszen TF-ként is elképzelhető.
 ----

A gnómnak 4 tábornoka van.Quote: 

| 
					Originally Posted by Tyborrex  Gnóm tudós:támadó érték: 1.55x1.05= 1.6275 |  
                 Last edited by Princ; 08-26-2007 at 12:21..
 |  

| 

08-26-2007, 13:57

|  
	| 

| Junior Member |  | 

| 
 Köszi, javítva a mágia,meg alvilág csak úgy véletlen van beírva...én itt szenvedtem ti meg egy zöldet  se dobtatok:P  |  

| 

08-26-2007, 14:07

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 
 Üdv Tibor király!
 Szvsz alapból nem szerencsés, hogy az orknál tábornok személyiséggel számoltál, a többinél meg tudóssal. Hisz az orknak a 8. tábornok +10%-ot jelent, míg a többi szerencsétlen csak 5%-ot kap. Ha már feltétlen ugyannyi barakkal számolsz, célszerű lenne vagy ugyanazzal a személyiséggel, vagy netán személyiség nélkül.

Szerintem persze.

__________________Csak az MTK!

"Végre úgy érzed: tornádó vagy, hurrikán. Így lettél kispolgárból huligán..." Fröccsöntő

"Minden rendetlenség, még meg nem értett rend, a részleges rossz, általános jót jelent, s bármit mondjon is a gőgös értelem, minden jó ahogy van, ez alaptételem." A.Pope
 |  

| 

08-26-2007, 17:54

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 

Hát ha ok nélkül van ott a mágia meg az alvilág, akkor talán ki is lehetne szedni. Nem az én kedvemért, hanem csak ha igényled. ;-PQuote: 

| 
					Originally Posted by Tyborrex  Köszi, javítva a mágia,meg alvilág csak úgy véletlen van beírva...én itt szenvedtem ti meg egy zöldet  se dobtatok:P  |  
 Igen, látszott a hsz-en, hogy jórészt azért született, hogy ne légy ennyire piros. A magtáras l'art pour l'art ötled miatt, gondolom, meg hogy ráparancsoltál Atira, hogy mozgassa át a témát.
  Raktam hát rád egy zöldet 10:52-kor. Nos ezekután jobban meggondolom, hiszen még észre sem veszed. :-$
 |  

| 

08-26-2007, 18:32

|  
	| 

| Junior Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Princ  Hát ha ok nélkül van ott a mágia meg az alvilág, akkor talán ki is lehetne szedni. Nem az én kedvemért, hanem csak ha igényled. ;-P
 Igen, látszott a hsz-en, hogy jórészt azért született, hogy ne légy ennyire piros. A magtáras l'art pour l'art ötled miatt, gondolom, meg hogy ráparancsoltál Atira, hogy mozgassa át a témát.
  Raktam hát rád egy zöldet 10:52-kor. Nos ezekután jobban meggondolom, hiszen még észre sem veszed. :-$
 |  Most nem volt igazad, nem zöld vadászat volt, magamnak számoltam és gondoltam megosztom: ) 
Igen láttam hogy küldtél köszönöm, csak azután néztem rá miután megszületett a "nyavajgós" hsz-em. 
Régen is fórum tag voltam már 2 zöld téglalappal és rémlett vmi h Ati nem csipázza azt a stílust  sry |  

| 

08-26-2007, 18:54

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Tyborrex  Most nem volt igazad, nem zöld vadászat volt, magamnak számoltam és gondoltam megosztom: ) |  Oké, bocs.   |  

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) |  
		|  |  
	| Thread Tools | Search this Thread |  
	|  |  |  
	| Display Modes |  

| 
		 Linear Mode |  
    | 
	|  Posting Rules |  
	|