Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 08-22-2007, 12:43
Pax Hungaricum
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by -Ede- View Post
másrészt ha szeretsz játszani egy csoportban azt nem feltétlen a topban kell megtenned fényévekre másoktól, ahol még csak hozzád sem érhetnek, olyan orival ami csak azért él mert senki nincs hozzád elég közel, és olyan termeléssel mint -a többi top-os termelését leszámítva- a teljes csopi össz termelése

Hajlok rá, hogy igazat adjak neked. Én csak érzékeltetni akarom, hogy azért ezt baromira át kéne gondolni, mert kegyetlenül ellehetetlenedhet sok ország.

De nézd meg amit bemásoltam.

Szerinted egy 5400 fős csoportban az 599 hektárommal én bárkit akadályozok? Tudod hol vagyok? A csoport közepén. De a TOP30-ban.

Mitévő legyek most? Veressem szét magam a haverokkal, hogy kiessek a TOP-ból, hogy maradhassak a szeretett csoportomban? Mert más megoldást nem látok... Csak azt, hogy szólok a haveroknak, hogy 599 hektárról verjenek le annyira, hogy 470 hektár alá essek...

Mert más megoldás nem marad nekem.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-22-2007, 12:46
Pax Hungaricum
Guest

Rendben. De ez még mindig nem egy szuper megoldás.

Lefagyasztom magam, mondjuk úgy lesz, ahogy az első felvetés, 1000 körig nem jöhetek elő, meg levonnak VIP köröket...

És mi van, ha én 700 kör alatt teljesítem a csopit? Ott marad egy országom 300 körig, használhatatlanul...
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:01
-Ede- -Ede- is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
Hajlok rá, hogy igazat adjak neked. Én csak érzékeltetni akarom, hogy azért ezt baromira át kéne gondolni, mert kegyetlenül ellehetetlenedhet sok ország.

De nézd meg amit bemásoltam.

Szerinted egy 5400 fős csoportban az 599 hektárommal én bárkit akadályozok? Tudod hol vagyok? A csoport közepén. De a TOP30-ban.

Mitévő legyek most? Veressem szét magam a haverokkal, hogy kiessek a TOP-ból, hogy maradhassak a szeretett csoportomban? Mert más megoldást nem látok... Csak azt, hogy szólok a haveroknak, hogy 599 hektárról verjenek le annyira, hogy 470 hektár alá essek...

Mert más megoldás nem marad nekem.
5/Y-ba mondok neked egy egészen egyszerű, és szerintem általad könnyedén kivitelezhető ötletet
fogd az országod, fellépsz vele, és indítassz egy újat! azzal is játszol majd fellépsz vele
nem hiszem h ez komoly probléma

Quote:
Rendben. De ez még mindig nem egy szuper megoldás.

Lefagyasztom magam, mondjuk úgy lesz, ahogy az első felvetés, 1000 körig nem jöhetek elő, meg levonnak VIP köröket...

És mi van, ha én 700 kör alatt teljesítem a csopit? Ott marad egy országom 300 körig, használhatatlanul...

ezt én nem értem
egész véletlenül nem minden szinten 1000kör a kötelező játékidő?(lehet h az én ismereteim a hiányosak, de ahol jártam én mindenhol 1000körre emlékszem, bár anarchabn elég régn voltam)
de ha mégis tévedek akkor jöhestz a másik országoddal is, és azzal is elhaladhatsz mellette
másrészt nem hiszem h diplomáciával nem lehetne megoldani h benne legyél a top 30ban, a top 30-at teljesíteni nem egy lehetetlen követelés
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:15
Alba Alba is offline
Member

Longevity: 99%

Gondolkoztam igy kicsit munka közben a dolgorol.
Ugye ha azt nézzünk 5-6 ember mar akarmilyen magassagokba fel tud menni. Egymast ütik. Tegyük fel egy szövi meg 2 mf. Mindig csak hozzá kell fedezgetni. Még csak nem is sorozák meg egymast nem beszélik meg egyszerűen cska mennek fel. (tudom ne mvagyok naiv nem sportszerű de a jatek keretei megengedik)
Felemenel a 4. helyezett hekijét magasta. Földet nem adnak le csak azt a + pénzt amit ott termelnek. Ugy ezt lehet a piacon áttolják és kész. Na most az a + love boven elég arra hoyg hihetetlen mértékben felfedezzen valaki.
A 4 fős szöviből szintetelép vi felhozza a kövi oriját akibe áttolják a lovet. és pikk pakk felfedez. Kicsit nehezebb megoldani mint ha ütne de ugyanmugy nem etikus és + pénzt nyer.

Itt felvetődik az hogy ha földet ad valaki az szabálytalan akkor a piaci ilyen métrtékű segítés miet nem az?
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:21
-Ede- -Ede- is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Gondolkoztam igy kicsit munka közben a dolgorol.
Ugye ha azt nézzünk 5-6 ember mar akarmilyen magassagokba fel tud menni. Egymast ütik. Tegyük fel egy szövi meg 2 mf. Mindig csak hozzá kell fedezgetni. Még csak nem is sorozák meg egymast nem beszélik meg egyszerűen cska mennek fel. (tudom ne mvagyok naiv nem sportszerű de a jatek keretei megengedik)
Felemenel a 4. helyezett hekijét magasta. Földet nem adnak le csak azt a + pénzt amit ott termelnek. Ugy ezt lehet a piacon áttolják és kész. Na most az a + love boven elég arra hoyg hihetetlen mértékben felfedezzen valaki.
A 4 fős szöviből szintetelép vi felhozza a kövi oriját akibe áttolják a lovet. és pikk pakk felfedez. Kicsit nehezebb megoldani mint ha ütne de ugyanmugy nem etikus és + pénzt nyer.

Itt felvetődik az hogy ha földet ad valaki az szabálytalan akkor a piaci ilyen métrtékű segítés miet nem az?
amennyire én látom erre lettek volna javaslatok, de mind olyan h azt büntették volna vele aki az egészről nem tehet
szinte lehetetlen szűrni h mi az utalás, és mi az egyszerű hiba, stb
az általános büntetés meg sosem hoz(ott) eredményt
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:29
Alba Alba is offline
Member

Igen Ede ez igaz. A piaci dolgot nehezebb kiszűrni.De valahol az a lényeg hogy a topba nem töltsön el valaki sok időt. Ne az hogy ne kerülhessen oda.
Az hogy vki földet ad le vagy sem könnyben kiszűrhető.
De attól még nem biztos hogy csak ez a gazdasági előny forrása-
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:37
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Alba View Post
Igen Ede ez igaz. A piaci dolgot nehezebb kiszűrni.De valahol az a lényeg hogy a topba nem töltsön el valaki sok időt. Ne az hogy ne kerülhessen oda.
Az hogy vki földet ad le vagy sem könnyben kiszűrhető.
De attól még nem biztos hogy csak ez a gazdasági előny forrása-

Alba, a termelés csökkenése, illetve a gyújtás erősödése épp azt a célt szolgálja, hogy ne lehessen milliárdokat utalni lefele. Ha már a piaci utalást nem lehet kiszűrni, ez is egy elfogadható megoldás.

Pax: ha egy ország normál 5-ös csoport top 1-4 helyén tartózkodik 100k-s sorszámmal és kis kék nélkül ,arról én nehezen hiszem el, hogy pusztán a játék élvezete tartja ott évek óta.
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:33
Pax Hungaricum
Guest

Ati: oké, hogy nem érinti, ez csak egy példa volt. Ilyen simán előfordulhat normál csoportban is.

Ede: Ezt a részt a normál csoport 3/E szintjéről másoltam ki (épp abban az orimban vagyok bent)

FELLÉPÉS A 2/B CSOPORTBA

Megnevezés Követelmény Teljesítve Besorolás
Játékidő 667 kör 254 kör NEM MEGFELELŐ

667 kör a minimum játékidő. Ha gyorsan TOP-ba kerülök, akár 667 kör alatt tudom teljesíteni a szintet.

Ati és mindenki: Boccs a kötözködésért, én csak nem akarom, hgo beégje valaki, aki nem akar orikat élezni, meg nem akar vagyon nélkül lépni a vagyonosok csoportjába.

De mint írtam korábban, hajlok az ilyen jellegű 'lépési szigorításra', csak nem ennyire durva formában.
Nem kell egyszerre égjen, meg romoljon a morál, meg csökkenjen a termelés, meg a többi. Ezek közül elég szerintem 1 is.

Sőt. Szerintem a nagy heki sorik többsége mindenhol termelő.
Egész egyszerűen, álljon le minden bánya, ha eléri valaki a 2000 kört. És ha pozitív egyenlege van, akkor a kajája is vesszen el, amit többletbe termel. És a kereskedők bankjai ne termeljenek kamatot (pénzvédés nyilván megmarad..)

Ergó: ne tudjon semmilyen hasznot termleni, de ne amiatt legyen kötelező lépnie, hogy rágyújtják az országot, meg ilyesmi.
Reply With Quote
Old 08-22-2007, 13:38
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Ergó: ne tudjon semmilyen hasznot termleni, de ne amiatt legyen kötelező lépnie, hogy rágyújtják az országot, meg ilyesmi.
Ez azt eredményezné, hogy olyan országok alakulnak ki a topban, akit az életben nem vernek onnan le. A tartalékait eddig már összeszedte, bevédve be van, és ezen nem változtat semmi a javaslatod alapján (nincs épületrombolás, vagyis az épületeiben semmi kár nem keletkezik, a serege megmarad, etetni tud mindent, mert tartalékai vannak).

Az újonnan érkezők annyi hátrányban vannak vele szemben, hogy nem tudnak annyi tartalékot összeszedni, emiatt soha az életben le nem ütik onnan.

Ezzel pont az lenne elérve, hogy a mostani topos országok bebetonozódnának, és esélytelen lenne bárkinek is beérni őket.

Ezzel szemben az egész topic célja pont ennek az ellenkezője: a most induló országok igenis be tudják hozni a topos országokat, attól függetlenül, hogy azoknak esetleg ott már hatalmas tartalékaik vannak.
Old 08-22-2007, 13:42
Pax Hungaricum
Guest

Oké, értem én hogy az a célja.

De ha felűzünk mindenkit az A-ba, akkor a mostani bebetonozott orik ott ugyanúgy vagyonosak lesznek, mint amilyenek az 5.4.3.2. szinten voltak. Ha egy friss orival utánuk megyek, akkor szerintem annyi történik, hogy nem (például) a 3. szinten, hanem az 1. szinten alakul ki a "soha az életbe utol nem érem, le nem verem" helyzet.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules