Megvakarom a fejem:
-Hát, őszintén szólva érdekes. Ne haragudj, de a zenével eléggé hadilábon állok a mi nótáinkat kivéve. A szöveg szinte úgy hangzik mint egy meghívás. Csak tudnám mire, mert ijen célzásokat utoljára khmm.. nem túl erkölcsös házak környékén hallottam. Viszont ha azokat a szavakat nézzük miket próbáltál kiemelni és hozzáveszük, hogy kettőnkre nézett akkor eléggé úgy tűnik, hogy a hölgyike minket hív meg abba a gesztenyés pagodába estére. Legalábbis én így vélem.
Miután ezt elmondtam neki odalépek szorosan elé és a szemébe nézve halkan szólok hozzá:
-Most viszont te figyelj nagyon. A falakon nincs az ajtón kívül semmiféle nyitható rész, nem tudjuk átszakítani, kilyuggatni a "falakat", nem fogja őket a tűz sem. Láttam elhiheted. Ez a hely egyre rosszabb érzéseket kellt bennem. Az egész olyan mint egy egybejáratú patkányluk. Ha az ajtón beöntesz egy adag naftát és meggyújtod akkor nincs kiút. Aki bent van vagy meghal vagy megpróbál a tűzön át a folyosóra kitörni. Szerinted hányan kellenének ahoz, hogy a lángolva kimenekülőket végleg elnémítsák? Tartok ettől a helytől. Asztmondom kérjük meg Mareket legyen a Nagyúr szobályának NYITOTT ajtajában egy ideig és vigyük oda a többieket is. Capulloval együtt. Mi megnézzük a gesztenyést aztán viszajövünk. De ha a Nagyúrék magukracsukják az ajtót semmi esélyük nekik és nekünk sem.
- Valóban? Pedig nem tűnik túl stabilnak az épület. Abból a kedves anyóból sem nézek ki semmilyen galádságot. Nem lenne elég, csak a kijáratot esetleg kijáratokat őrizni? Ha ilyen stabil itt minden, akkor a falon keresztül nem jöhet be senki, s ha a bejáraton sem jön be, akkor el sem jut az emeletig. Vagy nem?
-Valóban nem tűnik annak. De jófajta, erős tőröm is kettétört mikor bele akartam vágni a falba. Ez nekem azt jelenti, hogy mágiával van dolgunk. Erős mágiával. Azt pedig az aki készítette, vagy annak ismerője bármikor megtörheti. Az anyókából, akinek Haiy-Ti a neve magam sem nézném ki a galádságot, de láttam már mosolygó öregembert aki kibelezte a segítségére siető páncélos lovagot. Nem ha maradunk is az ajtóknak nem szabad becsukódnia. -eléggé idegesnek tűnök és többször az általam becsukott ajtó felé pislantok. Aztán nem bírom tovább és odalépek az ajtóhoz és kinyitom. Kinézek a folyosóra van-e ott valaki és utánna fordulok vissza:
-Szólunk a Nagyúrnak?
- Nem hiszem, hogy fogadót úgy épitenének meg, hogy tűz esetén ne lehessen kimenekülni belőle. Nem lenne érdemes először utánajárni a dolognak, mielőtt felkeressük a nagyurat?
-Megkérdezhetjük, de ha a nő dalának is utánna akarunk járni akkor előbb mindenképpen beszéljünk vele és vessük fel a lehetőséget, hogy el kell hagynunk ezt a helyt és fokozottan figyeljenek. Meg megkérdezni, hogy pár órára el tud e minket engedni utánnajárni egy-két dolognak.
- Én beszélek a nagyúrral, te a fogadóssal. Dolgunk végeztével találkozzunk az előtérben, jó lesz így?
-Rendben - mondom Olernek - megyek megkeresem Haiy-Ti-t.
Elindulok a földszintre és megpróbálom megkeresni Haiy-Ti-t.
Sikerül. a papírkupacos asztalkánl ül a fogadórészben.
Last edited by Chris; 10-12-2006 at 11:35..
|