Quote:
Originally Posted by Akira
Azon töprengek, hogy hogyan lehetne pénzhez juttatni a felest, mármint ténylegesen kp-hez. Bevallom ezt a cseréljük le az árnyat és kapjon x% bankopást dolog annyira nem jön be. Túlságosan is célirányos. Más fajt továbbra sem fog bankok miatt (tolvajokkal) pénzhez juttatni.
Mivel elég ~20 bank, hogy levédje a zsetont mindenfajta megerőltetés és erőlködés nélkül -ami tény-, szerintem illenne a valamit- valamiért elvet alkalmazni. Én egy aktív varázslathoz kötném a bankok pénzvédő képességét. Értem ezt úgy, hogy továbbra is meg kell építeni a szükséges számú bankot de csak az aktív varázslat alatt tudnának védelmet nyújtani azok. Nevezzük ezt bután: Bankkulcsnak.
A hulla gondolom automatikusan megkapná ezt a védelmet valamilyen formában.
A feles -vagy akár az összes többi faj is- kaphatna tolvajakcióként: "varázslók felfedése"-t, ami értelem szerűen a varik készültégét vinné le. Mivel tolvajai kevésbé fáradnak egy magas hekin lévő hadist akinek minimál varija van, könnyen zavarba tudna hozni ha az nem tudná megvédeni a pénzét, mert leesett a varázslat készültség meg nincs rá, hogy visszategye.
Illene a feleshez, mert távolról tudna dolgozni, erőfeszítést is igényelne, nem csak az ölébe hullana az az x%, amit korábban említettek előttem, a kevésbé fáradékony tolvajok miatt még pénzlopásra is maradna ereje. Szövi szinten is jó lenne ha lenne valaki, aki kényelmesen le tudná vinni az ellen varijainak készültségét.
Mindemelett a "gyilokrablástolvajlás"-t is meg kell még erősíteni.
|
Ezzel nem megoldanál egy problémát, csak csinálnál 10 másikat.
A felesnek így sem lesz pénze, szóval még mindig jobb lenne egy törpét tartani. A varázslók felfedése meg... A 200-as tekiírók visítanának naphosszat, jogosan. Mert bár lelopni nem tudnád őket, de ők sem tudnának termelni.
A varázslók-felfedése alapjaiban jó dolog lenne, de (és ez itt egy hatalmas de) ez már egy sokszor felhozott téma, amit azonnal a kukába dobtak.
(Ami azonnal eszembe jutott róla. Az óriást kukába dobhatnád. 1 kocsmája van, így még a 3 kocsmás ork is fedné a varázslóit. Ha sok kocsmát tart, akkor meg már nem lesz jó semmire.)
Egyébként nagy hekin a bankkulcsot fel sem tudnád rakni... ami azért elég érdekes helyzetet teremtene.
Mi a baj azzal, hogy a feles pénzt lop? Az, hogy más fajok nem tudnák ezt megcsinálni? Hát pont ez a lényeg... Hogy legyen valami erőssége a többiekhez képest. Mert jelenleg hadiban béna, mágiában van nála jobb, tolvajlásban van nála jobb. Szóval tényleg nem értem a problémád ezzel kapcsolatban.